“Syrië experts” blijken vertegenwoordigers van de wapenindustrie VS

Een interessante aflevering van Democracy Now.  Vele zogenaamde “Syrië experts” die in de VS in de mainstream media verschenen blijken nogal wat banden met de wapenindustrie te hebben… Verassing?…

Nieuw onderzoek toont aan dat veel zogenaamde deskundigen die op televisie verschenen met een pleidooi voor een Amerikaanse inval op Syrië, in het geheim banden hebben met militaire toeleveranciers. Een nieuw rapport van de “Public Accountability Initiative” tonen 22 commentatoren met banden in de oorlogsindustrie aan. Terwijl ze 111 maal op televisie verschenen of werden geciteerd als deskundigen, werden hun belangen bij militaire ondernemingen slechts 13 van die momenten kenbaar gemaakt.

Het verslag richt zich voornamelijk op Stephen Hadley, die als nationale veiligheidsadviseur onder President George W. Bush diende. Tijdens het debat over Syrië verscheen hij op CNN, MSNBC, Fox News en Bloomberg TV. Geen van deze stations informeerde kijkers dat Hadley momenteel als directeur van de wapenfabrikant Raytheon werkt waardoor hij de Tomahawk kruisraketten alom als het wapen van keuze aanprees voor het bombarderen van Syrië. Hadley bezit meer dan 11.000 aandelen van Raytheon, waar de koers tijdens het debat van Syrië verhandeld werden op een all time high.

We spreken met Kevin Connor van de “Public Accountability Initiative” en mede-auteur van het verslag.
Met dank aan Zaplog.

 

Een mooi samenspel dus wederom van Mainstream Media en de oorlogsindustrie om het volk maar op te hitsen om Syrië te gaan bombarderen. Is het hoopgevend dat het ondanks al dit gelieg voor eigen beurs van deze partijen het ze toch niet gelukt is? Of krijgt deze industrie nu alsnog haar zin in Mali?

Dat we het niet vergeten.
Dat we het niet vergeten.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website VPRO – Oorlog te Koop
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal
-) Snelcursus: Waarom is er oorlog?
-) Culture in Decline on the Nature of Wars
-) SIPRI – Top 100 wapenproducenten wereldwijd
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) John Pilger – De oorlog tegen democratie
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Het militair industrieel complex
-) 100 jaar mindcontrol experimenten
-) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
-) Oorlog is cashen voor de elite
-) Bankieren met Hitler
-) Wereldvrede visionair of utopie?
-) Hernieuwbare energie inplaats van oorlog
-) List of wars involving the United States
-) The Greatest Truth Never Told
-) The Liberty Academy

9 gedachten over ““Syrië experts” blijken vertegenwoordigers van de wapenindustrie VS”

  1. Oorlog is altijd goed voor de economie, niet enkel schept het banen voor de afbraak van een gebied of land maar ook voor de wederopbouw. Aangezien we maatschappelijk economische groei als doel hebben gesteld, hoeven we echt niet te mopperen wanneer we de doelstelling in de praktijk omzetten. Er bestaan immers ook overeenkomsten van hoe we oorlog mogen voeren, mensen aan flarden schieten kan wel, het gebruik van chemische wapens vinden we niet menselijk. En zover zijn we al geraakt als mensheid, zegge en schrijve oktober 2013. En voorts is het gewoon verder slapen en doen alsof we iets van ethiek kennen. 

    1. Oorlog is altijd goed voor de economie, niet enkel schept het banen voor de afbraak van een gebied of land maar ook voor de wederopbouw.

      Als je uitgaat van deze lachwekkende premissen is het afschaffen van arbeidsbesparende apparaten nog veel beter voor de economie.

      1. Inderdaad, het zijn zelfs geen lachwekkende premissen, het is de taal van platland dat zich in dergelijke absurditeiten gewikkeld heeft. En over de alternatieven durft men niet eens na te denken en/of worden niets eens begrepen. En zo vergaat het ons als mensheid in het jaar 2013, het is dan ook makkelijk te voorspellen wat de uitkomst hier van gaat zijn. Niet dat dit niet geweten is, talloze boeken en studies rapporteren hierover. 

  2. Spijker, kop, raak prosument. Het klopt als een bus, ons huidige economische systeem gebruikt oorlogen in een bepaalde manier als een reset knop. Ons huidige geldsysteem lokt oorlogen uit. 

    Zie eventueel ook deze documentaire:
    All wars are bankers wars 

    Bij het hervormen van ons geldsysteem krijgen we dus niet alleen meer gelijkheid doordat je minder verschil tussen arm en rijk krijgt maar een belangrijke peiler achter oorlog verdwijnt ook waardoor we dus weleens een periode van eeuwenlange vrede binnen zouden kunnen stappen. 

    http://www.onsgeld.nu 

    Het hervormen van ons huidige economische systeem is goed voor vrede, het milieu, de mensen en is daarmee het belangrijkste onderwerp waar mensen zich mee bezig kunnen houden. 

    1. Inderdaad Douwe, wie de ontkenningsfase voorbij is, zal dit gewoon bevestigen, de rest blijft halsstarrig ontkennen. Het is natuurlijk geen pretje om te moeten (h)erkennen dat we als mens in een dergelijke wereld leven, alle congruentie is zoek.

      1. Ja was voor mij ook wel een verrassing maar als je gewoon terugkijkt dan zie je telkens hetzelfde patroon bij oorlogen. Zelfs bij de tweede wereldoorlog is het niet langer te ontkennen dat de geldschieters van Hitler onder meer uit de VS, Engeland en Frankrijk kwamen. Prescott Bush is hier zelfs nog voor op zijn vingers getikt in de VS. Terwijl de middenklasse de oorlog betaald en de onderklasse het kanonnenvoer levert zit de topklasse met elkaar om tafel en lacht hij zij de winst van de oorlogsbuit onderling verdelen.

        Voor de mensen die hier meer over willen weten kan ik ook absoluut de documentaire: The Money Masters aanraden.
        http://www.youtube.com/watch?v=HfpO-WBz_mw

        Maar het is inderdaad nogal een paradigmaverschuiving om erachter te komen dat oorlog gewoon een instrument is van de elite om hun imperium nog verder uit te bouwen.

        1. Idd Douwe, de volgende zal niet anders zijn als we er niets aan doen. Bij een paradigmaverschuiving is dat natuurlijk net wat anders, het is echter niet zeker of dit zal gebeuren via een oorlog of dat het op een normale manier kan. Hierover bestaat nog wat twijfel. 

        2. We gaan het zien idd. Maar het feit dat de plannen in Syrie niet doorgingen schept hoop. Maar goed nu gaan we dus vanuit Nederland Mali weer bestormen met ons belastinggeld en via het leger… Je vraagt je af hoeveel psychopaten er precies rondlopen in Den Haag die als het een niet lukt dan maar snel wat anders weer proberen… 

          Ik denk nog steeds dat lokaal voedsel verbouwen, lokaal volledig hernieuwbare energie opwekken en lokaal geld en andere sociale systemen inrichten de snelste stap is naar een mooiere en vreedzamere wereld. Ieder individu die daar al is, ga daar alsjeblieft mee aan de gang en wellicht dat die mensen dan telkens meer anderen weer kunnen inspireren. 

        3. Idd Douwe, er zijn twee bewegingen wat betreft de transformatie waar we nu voor staan (middenin zitten eigenlijk), de ene gaat via initiatieven zoals je ze aanhaalt, een andere gaat naar de bron van het probleem en dat is de transformatie van het monetaire systeem. Ze werken kruisbestuivend en inspirerend, hoe meer mensen deze bewuste keuze maken hoe makkelijker de transformatie zal verlopen. Nog teveel mensen worden gevangen gehouden in het oude paradigma, zelfs niet eens bewust daarvan. Het verschaffen van correcte (andere) informatie is alvast een stap in goede richting en dat alsof we met een gigantische brainstormsessie bezig zijn. 

Laat een reactie achter