Nieuw type internet zelfs voor dictator niet af te sluiten

Germen

Ik koesterde ooit de wat naïeve gedachte om de wereld te verbeteren en toog naar Wageningen. Dat bleek achteraf gezien niet echt zinvol - de problemen in tropische landen hebben niet zozeer met gebrekkige landbouw te maken als wel met slecht geregelde eigendomsrechten en het destructieve landbouwbeleid -dumpen- van westerse landen. Omdat de werkgelegenheid niet overhield ben ik als autodidact de IT ingegaan en heb daar vele jaren mijn brood in verdiend. Ik heb tussendoor nog een paar jaar technische natuurkunde gestudeerd aan de UT. Je verdiepen in natuurkunde is voor iedere visionair in spe aan te raden - het leert je de essentie van een ingewikkeld probleem simpel samen te vatten en leert je de enige beperkingen kennen die de natuur kent. Andere beperkingen zijn maar schijn. Ik heb deze site opgezet om zo het ernstige probleem van peak fantasy aan te pakken.

You may also like...

10 Responses

 1. Ricardo zegt:

  Tja, een softwarematige oplossing is leuk, maar als een dictator echt kwaad wil laat ie gewoon de stekker uit de zendmasten trekken. Zit je dan hardstikke fijn met je apparaten zonder verbinden. Alleen zolang er om de zoveel meter een apparaat is zal de boel blijven werken, maar zodra je een groot stuk land over moet ( woestijn bijvoorbeeld ) ben je toch echt van grondkabels of zendmasten afhankelijk. Een directionele antenne moet je ook maar hebben staan, en een antenne die tientallen kilometers haalt zoals in het artikel vermeldt valt al snel op aan te buitengevel.
  Mooi initiatief, maar ik denk dat er geen dictator wakker van zal liggen.
   

 2. Bemoeier zegt:

  Misschien worden mobieltjes dan weer net zulke grote bakstenen als vroeger.

 3. maup zegt:

  “ontving 2 miljoen dollar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken”
  MMM, de overheid stimuleert dit , vreemd!!

 4. Qvic zegt:

  Dit lijkt eerste instantie veelbelovend, maar ik zie een groot nadeel. Want als iedereen (in)direct met elkaar digitaal verbonden is, is iedereen ook traceerbaar en ik weet niet of iedereen dat nou wel wil. Plus dat iedereen ook jou gegevens kan achterhalen met wie jij contact hebt of hebt gehad en wat jij op jou mobiel en/of computer hebt staan. Zo ook dat andere van jou abonnement gebruik kunnen maken. Dus zo interessant vind ik dit niet, want dat gaat niemand wat aan, dat is mijn privé aangelegenheden. Ik ben geen pessimist, maar een realist.

 5. Bees zegt:

  Helaas geen aandacht voor de elektromagnetische vervuiling van de door overheden en Telecom “veilig” geachte draadloze technologie, hetgeen een leugen is.
  Zie http://www.stopumts.nl
  en/of luister naar de kinderen in deze reportage:
  http://vimeo.com/37888616
   

 6. Frank zegt:

  Misschien is dit ook wel gezonder voor ons lichaam dan normale WIFI.
  Mijn gegevens mogen ze allemaal hebben, behalve mijn pincode dan hihi.
  Hoe meer mensen er meedoen, hoe meer verbinding lijkt mij.
  Dan kom je ook wel om een woestijn heen denk ik als rondom voldoende gebruikers rondscharrelen. 

 7. T. Backx zegt:

  Kan dit netwerk ook door pedos gebruikt worden

  • Douwe zegt:

   Computers en programmas zijn over het algemeen vrij neutraal dus ik neem aan dat iedereen gebruik kan maken van dit systeem. Overigens gebruiken overheden vaak het aanpakken van “pedofielen” als breekijzer om de privacy van de hele bevolking te mogen schenden.

   En als ze dan echte pedofielen zouden kunnen berechten zoals bij de katholieke kerk recent dan laten ze dat het liefst vrolijk verjaren en doen ze alsof hun neus bloed. En ook bij Joris Demmink, de hoogste man bij justitie die al tijden in een grijze zone op dit gebied zit wordt maar weinig actie ondernomen. https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/de-zaak-demmink-1978-2010.html

   In de praktijk denk ik dus dat het een onzinnige vraag is en het nooit als argument mag worden gebruikt om dan maar een dienst of een service van een hele bevolking te beperken. Het trucje is inmiddels wel bekend en als de overheid echt pedofielen aan wil pakken raad ik ze aan om te beginnen bij de zaken die er al jaren liggen of waar al jaren beschuldigingen liggen.

 8. Henkie zegt:

  Helaas, ook dit is de oplossing niet. Dictators gaan gewoon het bezit van deze apparatuur verbieden. Zie noord korea. Daar wordt iedereen die betrapt wordt met een mobiel geexecuteerd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>