Drijvende windmolenparken brengen windenergie overal

Germen

Ik koesterde ooit de wat naïeve gedachte om de wereld te verbeteren en toog naar Wageningen. Dat bleek achteraf gezien niet echt zinvol - de problemen in tropische landen hebben niet zozeer met gebrekkige landbouw te maken als wel met slecht geregelde eigendomsrechten en het destructieve landbouwbeleid -dumpen- van westerse landen. Omdat de werkgelegenheid niet overhield ben ik als autodidact de IT ingegaan en heb daar vele jaren mijn brood in verdiend. Ik heb tussendoor nog een paar jaar technische natuurkunde gestudeerd aan de UT. Je verdiepen in natuurkunde is voor iedere visionair in spe aan te raden - het leert je de essentie van een ingewikkeld probleem simpel samen te vatten en leert je de enige beperkingen kennen die de natuur kent. Andere beperkingen zijn maar schijn. Ik heb deze site opgezet om zo het ernstige probleem van peak fantasy aan te pakken.

Ook interessant...

5 reacties

 1. Razor zegt:

  Ik vertrouw het allemaal niet zomaar… Zeker niet als dit wereldwijd in een hoog tempo toeneemt.

  Wetenschap24: Windmolens veranderen het klimaat.

  http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2004/februari/Windmolens-veranderen-klimaat.html

 2. OomT zegt:

  Persoonlijk ben ik ook niet een groot voorstander van windmolens. Ze willen die rommel nu ook neerzetten op het land om te voldoen een Europese doelstelling waar Nederland ook aan moet voldoen. Volgens mij moet in 2020 20% van de energie groen zijn of duurzaam.
   
  De reden waarom ik windmolens rommel noem is omdat ik me werkelijk afvraag of de huidige windmolens wel zo efficiënt zijn. De huidige windmolens zijn volgens mij niet rendabel zonder subsidies. Interessant is het idee van Wubbo Ockels: de Laddermolen. Dit is een idee voor de volgende generaties windmolens. Zie ook deze link: http://www.ecoboot.nl/artikelen/OckelsLaddermolen.php
   
  Ik snap dan ook niet dat in Nederland hier meer mee wordt gedaan. Hoewel de TU Delft hiermee aan de slag lijkt te gaan. Het lijkt slimmer en effectiever om hier als Nederland veel meer mee te gaan doen.

 3. Picobyte zegt:

  Windmolens zijn er inmiddels al veel te veel,zonnepanelen zoals men in Duitsland promoot is ook voorbij wat de infrastructuur nuttig kan gebruiken.
  Er moet nu eerst een wereldwijd stroomnet komen om windloos en nacht met de daghelft te koppelen.
  Of gewoon een batterij kleinschalige kernreactors natuurlijk,dan zijn we gelijk ook van die ellendige windmolens af,ouderwets en lage opbrengst tov ruimtegebruik.
  Zonnepanelen bewegen niet en zijn meestal redelijk onderhoudsvrij en kunnen je tapwater ook met hoog rendement verwarmen.

  • OomT zegt:

   Zonnepanelen vind ik ook een goed alternatief. Bovendien kun je die als huizenbezitter mooi op je eigen dak plaatsen en weer terugvoeren op het stroomnet. Maar dat mag natuurlijk ook weer niet te groot worden. Daar zouden in Den Haag natuurlijk ook niet blij mee zijn. Er moet wel energiebelasting worden geheven en de energiebedrijven willen ook energie kwijt.
    
   Kernreactoren ben ik niet een groot voorstander van. Waar moet je met het kernafval heen?

 4. ER zegt:

  In Nederland hebben we bedrijven zoals Philips, Stork, DAF, NedCar, Twentse Kabel, Shell etc.
  In het kader van de werkloosheid, de ontwikkeling van de economie, de vervuiling en de alternatieve energiebronnen, vraag ik mij af waarom de BV Nederland geen elektrische auto”s produceert. Alle bouwstenen zijn aanwezig!
  Waar zijn de Nederlandse visionairs/ de kenniseconomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *