De uitkomst van een film beïnvloeden met je gedachten. The Matrix komt weer een stapje dichterbij.

Je gedachten bepalen de afloop van een film

The Matrix komt steeds dichterbij. Zou je niet willen dat bij de film Titanic de held toch overleeft, Star-Wars held Luke Skywalker door Darth Vader ook was omgeturnd tot slechterik of wat er zou gebeuren als Sauron de Ring toch in handen had gekregen en Midden-Aarde in duisternis had gestort? Nu is er een oplossing.  Je hoeft zelfs niet meer met je afstandsbediening te friemelen.

De uitkomst van een film beïnvloeden met je gedachten. The Matrix komt weer een stapje dichterbij.
De uitkomst van een film beïnvloeden met je gedachten. The Matrix komt weer een stapje dichterbij.

Myndplay
Het Myndplay systeem bepaalt aan de hand van je hersengolven welk einde de film moet krijgen. Door intens mee te leven met hun held of een positieve stemming kunnen kijkers hun held een gelukkig einde bezorgen. De filmkijker beslist via zijn hersengolven wie sterft en wie blijft leven (eat that, Joker!) en of de held slaagt of niet in de riskante redding.

Dit betekent dat films een boomstructuur krijgen, waarbij de diverse verhaallijnen halverwege vertakken. Wat ontstaat is iets dat het midden houdt tussen een videospel en een film. De interactieve films worden online verkocht voor een bedrag tuissen de één en drie pond. Bij het aanschaffen van een  EEG helm (die je hersengolven leest) bij een andere firma krijgt de koper een aantal films gratis. In één film moet de kijker zo kalm mogelijk blijven bij de confrontatie met gangsters, terwijl in de andere film, Paranormal Mynd, de kijker/speler een geest uit een bezeten vrouw moet uitdrijven.

Psychotherapie, training en neurofeedback
Een interessante ontwikkeling. Nu game engines en kunstmatige intelligentie software steeds beter worden, zal het steeds makkelijker worden om een speler aan de hand van zijn hersengolven door een fantasiewereld te loodsel die on the fly wordt gegenereerd. Dit zou therapeutisch extreem veel waarde hebben: mensen met een trauma of een fobie kunnen zo gemakkelijk worden behandeld. Immersive gaming wordt zo mogelijk. ook kan je jezelf trainen, bijvoorbeeld je concentratievermogen. Nu bestaat er al neurofeedback, maar op deze wijze zou je letterlijk spelend wijzer worden. Waarschijnlijk zijn er nog veel meer toepassingsmogelijkheden. Laat maar horen…

Bron
New Scientist

1 gedachte over “Je gedachten bepalen de afloop van een film”

  1. In geval van een film lijkt het me helemaal niet wenselijk. Ik wil weten wat voor geniaal eind Rodriguez heeft verzonnen en wil de prachtige conversaties van Tarantino mij niet laten onthouden omdat ik het grootste deel van de verhaallijnen mis! Nee ik kijk een film om mij te ontspannen, niet om mij zorgen te maken of ik wel het juiste heb gedacht ;)

Laat een reactie achter