Verbied antibiotica voor dieren

Germen

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Ook interessant...

1 reactie

  1. Marianne zegt:

    Ik vind het heel goed dat je dit aankaart. Voor de behandeling van mensen met een infectie is er al in de jaren negentig een beleid opgesteld, om te voorkomen dat bacterien resistent worden. Artsen moeten zich aan een strikt protocol houden van de SWAB werkgroep. Dit werpt zijn vruchten af, cijfers van resistente stammen Nederland zijn uitzonderlijk laag vergeleken met de rest van Europa en de wereld. En nog willen omringende landen niet dit regime overnemen. Een strikte regulering van de antibiotica in de dieren zou zeker een grote bijdrage geven in het verder verminderen.
    De Fransen (maar ook Spanjaarden) zijn het prototype van koppigheid: gemiddeld worden er 3 antibioticakuren per jaar uitgeschreven per persoon. 3! Vaak voor een griep, wat een virus is, en dus per definitie niet met een antiBACTERIEEL middel bestreden kan worden. Maar die Fransen verlaten de spreekkamer van de huisarts niet voordat ze een receptje hebben, aard van het beestje.
    Het is goed dat ingezet wordt op een Europees verbod, aangezien we anders nog steeds de dupe worden van resistentie in de ons omringende landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger