Visionair bestaat alleen van advertentieinkomsten. We ontvangen geen overheidssubsidie en we brengen ook geen geld in rekening voor vaak slechte artikelen, zoals de main stream media. Dus geen advertenties is geen Visionair. There is no such thing as a free lunch.
Toch Visionair lezen? Er is een gratis, makkelijke oplossing: schakel je adblocker uit voor Visionair en reload (F5). Graag anoniem? Pas je cookie-instellingen aan, of gebruik de Tor browsersuite.

Verbied antibiotica voor dieren

Germen

Ik koesterde ooit de wat naïeve gedachte om de wereld te verbeteren en toog naar Wageningen. Dat bleek achteraf gezien niet echt zinvol - de problemen in tropische landen hebben niet zozeer met gebrekkige landbouw te maken als wel met slecht geregelde eigendomsrechten en het destructieve landbouwbeleid -dumpen- van westerse landen. Omdat de werkgelegenheid niet overhield ben ik als autodidact de IT ingegaan en heb daar vele jaren mijn brood in verdiend. Ik heb tussendoor nog een paar jaar technische natuurkunde gestudeerd aan de UT. Je verdiepen in natuurkunde is voor iedere visionair in spe aan te raden - het leert je de essentie van een ingewikkeld probleem simpel samen te vatten en leert je de enige beperkingen kennen die de natuur kent. Andere beperkingen zijn maar schijn. Ik heb deze site opgezet om zo het ernstige probleem van peak fantasy aan te pakken.

You may also like...

1 Response

  1. Marianne zegt:

    Ik vind het heel goed dat je dit aankaart. Voor de behandeling van mensen met een infectie is er al in de jaren negentig een beleid opgesteld, om te voorkomen dat bacterien resistent worden. Artsen moeten zich aan een strikt protocol houden van de SWAB werkgroep. Dit werpt zijn vruchten af, cijfers van resistente stammen Nederland zijn uitzonderlijk laag vergeleken met de rest van Europa en de wereld. En nog willen omringende landen niet dit regime overnemen. Een strikte regulering van de antibiotica in de dieren zou zeker een grote bijdrage geven in het verder verminderen.
    De Fransen (maar ook Spanjaarden) zijn het prototype van koppigheid: gemiddeld worden er 3 antibioticakuren per jaar uitgeschreven per persoon. 3! Vaak voor een griep, wat een virus is, en dus per definitie niet met een antiBACTERIEEL middel bestreden kan worden. Maar die Fransen verlaten de spreekkamer van de huisarts niet voordat ze een receptje hebben, aard van het beestje.
    Het is goed dat ingezet wordt op een Europees verbod, aangezien we anders nog steeds de dupe worden van resistentie in de ons omringende landen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>