Belangrijke oorzaak veroudering gevonden

Germen

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Ook interessant...

19 reacties

 1. Willeke zegt:

  De stof, telomerase zitten deze in groente en fruit.
  Welke zijn dat dan?
  Is hier literatuur over, specifiek?

  • Bemoeier zegt:

   In chocolade zit een stof die goed is voor je telomeren, ik weet niet meer hoe die heet.

   • Julie zegt:

    Het begint met een ‘f’. :)

    • Barry zegt:

     @ Julie,

     je vergist je, fosfaat gaat veroudering niet tegen. Fosfaat compenseert alleen de verzuring als er een verzuring in het lichaam optreedt.

     Door verzuring van het lichaam onttrekt het lichaam calciumzouten aan het bot. Een zure urine blijkt te leiden tot hoger parathormoon. Het resultaat is dat calcium onder invloed van parathormoon (bijschildklierhormoon) vrijgemaakt wordt uit de botten en de botten dus ontkalken. Dus zodra er verzuring optreedt van het lichaam volgt een compensatie door het oplossen van calciumfosfaat uit bot. Het is vrijwel onmogelijk om een gebrek aan fosfaat in het lichaam te krijgen omdat het in veel voedingsmiddelen zit maar als het lichaam de verzuring gaat compenseren zou het gebrek aan fosfaat wel kunnen optreden wat weer tot stofwisselingsziektes kunnen leiden, stofwisselingsziektes leiden weer tot versnelde lichamelijke veroudering. Verzuring van het lichaam treed op door o.a. gebrek aan beweging, gebrek aan zonlicht en meer oorzaken.

    • Julie zegt:

     Barry,
     ik heb het over flavonoïden.

     Jouw reactie heeft overigens invloed op mijn limbisch systeem..

    • Barry zegt:

     @ Julie,

     flavoniden zijn pigmentstoffen, pigmentstoffen hebben geen invloed op veroudering van het lichaam, de vitamines waar de pigmentstoffen inzitten kunnen wel van invloed zijn op veroudering.

     http://www.chemischefeitelijkheden.nl/Uploads/Magazines/CF-121-Chocolade.pdf

     Kortom, in chocolade zit helemaal niks wat veroudering tegengaat.

 2. Julie zegt:

  Germen, wil je de klok bijstellen op de computer? Dat scheelt ook weer een uur.

 3. Bemoeier zegt:

  Er is een nieuw stofje TA-65 dat het enzym telomerase activeert, te koop als voedingssupplement voor 100 tot 400 dollar per maand.

  • Barry zegt:

   @ bemoeier,

   dat is correct, je moet hierbij wel ervanuitgaan dat ditzelfde stofje een gevaarlijke bijwerking heeft.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Telomerase

   In normal circumstances, without the presence of telomerase, if a cell divides recursively, at some point all the progeny will reach their Hayflick limit.[13] With the presence of telomerase, each dividing cell can replace the lost bit of DNA, and any single cell can then divide unbounded. While this unbounded growth property has excited many researchers, caution is warranted in exploiting this property, as exactly this same unbounded growth is a crucial step in enabling cancerous growth.

   Het betekent in het kort vertaald dat het stofje TA-65 een ongecontroleerde kankergroei kan veroorzaken, dit is niet plaatselijk maar overal in het lichaam waar de cellen zich regenereren.

 4. Barry zegt:

  @ Julie,

  Ik heb het artikel gelezen waarvan je de link hebt gegeven, om mee te beginnen zegt de titel het al: Hoe lijk je 15 jaar jonger. Het draait zich hier niet om blijken maar om lijken. Ouderdom is niet te voorkomen. Vervolgens staat er op diezelfde site een stuk geschreven met een bijzonder misleidende titel: Veroudering voorkomen – Telomeren. Veroudering is niet te voorkomen, dat wordt later in datzelfde stuk ook aangegeven, je kan veroudering hoogstens vertragen maar de Hayflick Limiet zorgt er op den duur toch wel voor dat je van ouderdom sterft. Er staat ook nergens op die hele site vermeld dat flavonoiden van invloed zijn op het verouderingsproces. Er staat ook een ander stuk op die site met een andere misleidende titel: Veroudering voorkomen – Menselijk Groeihormoon. Nogmaals, veroudering is niet te voorkomen.

 5. rene zegt:

  Beste Barry,
  Begrijp ik het goed, dat jij het gebruik van TA-65 nog te gevaarlijk vind?
  Ben namelijk aan het overwegen om hiermee te beginnen.
   
  René
   

  • Bemoeier zegt:

   Ik heb wel eens ergens gelezen dat het zins 2005 zonder problemen wordt gebruikt.
   En Barry reageert hier allang niet meer, ik geloof dat hij een ban heeft.
   Het artikel over TA-65 staat op Faqt.

  • Tui zegt:

   Ik vond het ook vrij opmerkelijk dat TA-65 al vrij verkrijgbaar is. Dat het bepaalde claims niet mag maken, heeft te maken met wetgeving. Dankzij deze wetgeving mogen producten niet zomaar verkocht worden, dus we kunnen ervan uitgaan dat het getest is op schadelijke effecten. Maar vet, geraffineerd suiker, tabak, alcohol en de diana 35 pil mogen ook nog steeds verkocht worden. Een scepticus zou met de term ‘snake oil’ komen over TA-65, maar ik zie een eigen keuze in dit verhaal en de mogelijkheid dat je ervan langer leeft is aanlokkelijk. Goed dat je eigen laat informeren erover.

    

   • Bemoeier zegt:

    Het lijkt mij het beste om nog flink wat jaren te wachten, om te zien wat er met de mensen gebeurt die het gebruiken.
    Als dat goed blijft gaan zal dat wel in het nieuws komen, en als je er dan op je 70e pas mee begint dan moet je het extra veel gebruiken.
    Want dan wordt je lichaam weer als vroeger in je jongere jaren.

 6. Jasper zegt:

  @Bemoeier.Waarmee lost men die kans op de ontwikkeling van het vormen van kanker dan op ?Of is dat minimaal gebleken in de praktijk?En heeft het dan ook echt effectieve werking of  valt het slechts binnen de normen van de marketing-lijn van de pharma of producent?

  • Bemoeier zegt:

   Jeetje wat een vragen allemaal, dat weet ik ook niet, misschien kun je dat uitvissen met de zoekresultaten van Google.

  • Tui zegt:

   Zo uit mijn hoofd kan kanker verschillende vormen of oorzaken bestaan. Daarom zal 1 middel tegen kanker erg moeilijk zijn. Maar met combinatie van chemotherapie en bestralen heeft men steeds meer mensen kunnen helpen. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen,

 7. Jasper zegt:

  Ik dacht dat je misschien wel op de hoogte zou zijn , maar bedankt voor je genomen tijd om toch even te reageren .Ga ik doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger