Voor vaak slechte MSM artikelen via Blendle betaal je al gauw 25 cent of meer. Visionair is gratis, dankzij advertenties. Dus: geen advertenties is geen Visionair.
Niet huilen. Er is een makkelijke oplossing: schakel je adblocker uit voor Visionair en reload. Pas je cookie-instellingen aan, als je niet gevolgd wil worden.

Open science: open access in de wetenschap

Lennart van Haaften

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in ons heelal, en dit leidde als vanzelf tot de opleiding natuur- en sterrenkunde en klimaatfysica. Door de jaren ben ik me naast deze zuiver wetenschappelijk kant ook steeds meer gaan bezighouden met de invloed van technologie op onze samenleving. De vooruitgang in levenskwaliteit is grotendeels te danken aan nieuwe natuurwetenschappelijke en technische inzichten, zoals elektriciteit, communicatiemiddelen en geneeskunde. Aangezien deze ontwikkelingen in hoog tempo doorgaan, kunnen we verwachten dat onze leefwereld er over enkele decennia heel anders uitziet dan nu. Op Visionair.nl schrijf ik over deze belangrijke ontwikkelingen, en over de ethische aspecten en risico's ervan.

You may also like...

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>