Visionair bestaat alleen van advertentieinkomsten. We ontvangen geen overheidssubsidie en we brengen ook geen geld in rekening voor vaak slechte artikelen, zoals de main stream media. Dus geen advertenties is geen Visionair. There is no such thing as a free lunch.
Toch Visionair lezen? Er is een gratis, makkelijke oplossing: schakel je adblocker uit voor Visionair en reload (F5). Graag anoniem? Pas je cookie-instellingen aan, of gebruik de Tor browsersuite.

Open science: open access in de wetenschap

Lennart van Haaften

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in ons heelal, en dit leidde als vanzelf tot de opleiding natuur- en sterrenkunde en klimaatfysica. Door de jaren ben ik me naast deze zuiver wetenschappelijk kant ook steeds meer gaan bezighouden met de invloed van technologie op onze samenleving. De vooruitgang in levenskwaliteit is grotendeels te danken aan nieuwe natuurwetenschappelijke en technische inzichten, zoals elektriciteit, communicatiemiddelen en geneeskunde. Aangezien deze ontwikkelingen in hoog tempo doorgaan, kunnen we verwachten dat onze leefwereld er over enkele decennia heel anders uitziet dan nu. Op Visionair.nl schrijf ik over deze belangrijke ontwikkelingen, en over de ethische aspecten en risico's ervan.

You may also like...

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>