De vier kostbare treden wat betreft klinische werkzaamheid kunnen drastisch verkort worden. We weten namelijk al dat de geteste stoffen veilig voor mensen zijn.

Crowdfunding voor levensverlengend senolytisch onderzoek gestart

Bij muizen bleek het verwijderen van verouderde cellen te werken als een verjongingskuur voor het lichaam. Een groep onderzoekers probeert nu op een minuscuul budget een dierproef op poten te zetten. Hierbij zullen senolytica, een revolutionaire groep middelen die in eerdere proeven verouderde cellen lieten afsterven,  voor precies datgene worden getest.

De vier kostbare treden wat betreft klinische werkzaamheid kunnen drastisch verkort worden. We weten namelijk al dat de geteste stoffen veilig voor mensen zijn.
De vier kostbare treden wat betreft klinische werkzaamheid kunnen drastisch verkort worden. We weten namelijk al dat de geteste stoffen veilig voor mensen zijn.

De gevestigde big pharmabedrijven hebben voor dit onderzoek geen belangstelling. De geteste stoffen, zoals dasatinib and quercetine, zijn namelijk patentvrij en kunnen direct toegepast worden.En al zouden ze willen, ouderdom is geen ziekte volgens de Gezondheidsraad.  Daar is dus alleen voor generieke medicijnfabrikanten die merkloze medicijnen maken, wat aan te verdienen. Met een Nederlandse minister-president die zich er op voor laat staan dat hij geen visionair is, en een Belgische overheid die geen haar beter is, is op de overheid ook niet te rekenen. Kortom: het hangt af van ons. Ik heb al gedoneerd. Bij 60.000 dollar kunnen ze van start. Grootheden in het longevity-wereldje zoals Aubrey de Grey gingen ons al voor. En omdat de geteste middelen bestaande medicijnen zijn, zullen de klinische testen kort duren.

Bron
Lifespan.io, Major Mouse Testing Program

5 gedachten over “Crowdfunding voor levensverlengend senolytisch onderzoek gestart”

  1. Als ik dat kon betalen zou ik dit ondezoek zeker steunen. Ik ben zowat verdronken in de onderzoeken naar levensverlenging en al wat daarmee samenhangt. Persoonlijk ben ik van mening, dat hoe langer intelligente, maar daarnaast zeker ook social bewogen wezens leven, hoe meer dit bestaan voor hen die een harmonische evenwichtsbalans bereikt hebben met zichzelf en het andere leven, dit leven steeds in meerwaarde toeneemt. Dood gaan vindt ik een verspilling van ervaring, kennis, en het geluk dat men kan bereiken als men tevoren een bepaalt evenwicht bereikt heeft. De functie van het sterven is een nuttige zaak voor wat betreft het evolutionaire gebeuren. De voortdurende noodzakelijke aanpassingen die het bestaan van soorten in hun veranderende omgeving moeten en kunnen doen, of helaas uitsterven. Dat heeft tot nu toe altijd geleid tot steeds sterkere levensvormen, dat geldt ook voor zelfs ons die intelligent zijn. Daar houdt het echter niet op; alles ontwikkelt zich verder en we weten ondertussen dat wij als soort voor de keuze staan, uitsterven op den duur of de soort die wij zijn gaat de ruimte bewonen. Ik denk dat we de regels die deze onvermijdelijk sterk geïsoleerde, noodzakelijkerwijze wetenschappelijk georiënteerde gemeenschappen zelf zullen gaan ontwikkelen, niet moeten veroordelen. Laat ze hun gang gaan hier op aarde en daarbuiten. Wat mislukt is een les voor de anderen denk ik maar, dat is ook evolutie. :D

  2. Hmm.. ik doe niet mee.
    Zie geen nut in langer leven, waarom zou je? Kan geen reden bedenken waarom jullie en ik allemaal langer zouden leven.
    Bejaarden zijn oké, die kunnen hun ervaringen delen met de jeugd, maar overbejaarden? Die hebben blijkbaar hun lessen zelf niet geleerd, uitstel lost dat niet op.

    En dan nog de praktische problemen van een langer leven. Als we na het vergrijzen ook nog allemaal gaan ‘verwitten’ gaat dat nog meer ten koste van de jongeren.
    Of is het alleen voor de rijken? Dat lijkt me helemaal catastrofaal.
    Nee, ik doe niet mee. Als het feest over is vertrek ik, geheel voldaan. (Grijs ben ik al)

    1. Tja dan moet de pensioen leeftijd nog flink wat hoger natuurlijk, dan gaat het niet ten koste van de jongeren.
      Of misschien is daar dan te weinig werk meer voor en wordt het basisinkomen onvermijdelijk door de robotisering.
      En misschien worden we als mensheid nog veel wijzer van overbejaarden dan van bejaarden.

    2. Jij redeneert zoals de meeste mensen vanuit het huidige systeem en dat is fout.
      Mocht een mens opeens 1000jaar oud worden dan moeten we van korte termijn denken overschakelen naar lange termijn denken en dat zou enorme gevolgen hebben voor al onze systemen.
      Doorschuiven naar de volgende generatie zit er niet meer in dan en dat zou eigenlijk de redding van de mensheid en natuur kunnen zijn.

Laat een reactie achter