Video: Barbie als echte vrouw

De prijzige Barbiepoppen van fabrikant Mattel zijn al meer dan een halve eeuw een grote hit. Al even oud is de controverse die de poppen omringt, waaronder de felle kritiek uit feministische hoek. De lichaamsproporties van Barbiepoppen lijken namelijk maar weinig op dit van werkelijke vrouwen. Wat krijg je als je een plastic pop met de werkelijke dimensies van een gemiddelde vrouw produceert? En zijn deze poppen werkelijk zo veel lelijker?

Ondertussen zijn er ook vrouwen die worden geobsedeerd door de proporties van Barbiepoppen, zoals de Oekraiense Valeria Lukyanova. En zich door de plastisch chirurg onder handen laten nemen, om zich in een levende barbiepop te laten veranderen.

Moeten onze ideeën over schoonheid niet op de helling, zodat ze meer overeenkomen met hoe mensen er werkelijk uit zien?

Lees ook
Discriminatie lelijke mensen: alledaags racisme

4 gedachten over “Video: Barbie als echte vrouw”

  1. Ik had nooit gedacht om op visionair nog eens een discussie aan te gaan betreffende barbipoppen, maar ja het moet kunnen  :-D  . Wat het figuurtje betreft denk ik dat het te maken heeft met de daarbij behorende kleding die de fabrikant pasklaar maakt. Wat het uiterlijk betreft, dat is wederom een keuze van de fabrikant. Als je qua model de vrouw wilt aanpassen aan de huidige tijd, denk ik dat je veel feministen op je dak krijgt, want wat is mooi en wat is lelijk? Dus dan maar een voorbeeld, dat vind ik toch wel wijsheid. Wij hebben zelf 2 dochters, die elk hun eigen Barbipop kregen en dat gaf toen destijds al genoeg herrie in huis, over de rest maar te zwijgen. Mvg Paul.

  2. Schoonheid, rijkdom of mooie praatjes mogen helemaal geen rol spelen in de liefde.
    Als dat wel het geval is dan is het geen echte liefde, maar oppervlakkig parasitisme.
    Echte schoonheid komt van binnen.
    Gewoon van iemand houden zoals die is, zonder verdere opsmuk dus.

  3. Zat net naar een tekenfilm te kijken van Donald Duck, heb even overleg gehad hier bij de vijver maar die eenden zijn heel erg boos en hebben een identiteitscrisis nu. Tja… als je het verschil tussen fantasie en werkelijkheid niet meer kunt onderscheiden heb je het zwaar in deze door welgemikte advertenties aangedreven consumptie maatschappij. Maar goed, ik denk dat een realistische Barbie-pop naar gelijkenis van de gemiddelde Amerikaanse vrouw vele kinderen doet huilen en fabrieken doet sluiten.

  4. Ik kan moeilijk wennen aan het beeld als vrouwen er niet meer natuurlijk uitzien , het stoot me ook enigzins af.Zelfs borst implantaten zou niet moeten hoeven tenzij de zaak wel echt storend proportioneel of figuurlijk, met alle respect bedoeld scheef zou zitten.Anders dan dat vind ik ze vaak overbodig.

Laat een reactie achter