GOGBOT 2015 verkent deze keer de gevolgen van Internet of Things.

GOGBOT 2015: the Internet of Things

Van 10 september tot 14 september 2015 is het roemruchte kunst- en techniekfestival Gogbot in Enschede. Deze keer (Gogbot 2015) met een erg actueel thema, dat ook al op Visionair is besproken: het Internet of Things.

GOGBOT 2015 verkent deze keer de gevolgen van Internet of Things.
GOGBOT 2015 verkent deze keer de gevolgen van Internet of Things.

The Internet of Things betekent dat alle electronische spullen om ons heen aan elkaar gekoppeld worden en samen een slimme omgeving gaan vormen. Hoe werkt dat technisch, wat zijn de mogelijkheden en de uitdagingen? En hoe gaat onze wereld eruit zien binnenkort en op langere termijn? Er is ook bezorgdheid of deze gekoppelde wereld niet gehackt kan worden. Hoe staat het ervoor met onze privacy, en wat is nodig om onze veiligheid te waarborgen te midden van al die slimme en communicerende apparaten?

Het Internet of Things zal ongekende mogelijkheden, maar ook veel bedreigingen opleveren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, en als we ons goed voorbereiden en verstandige keuzes maken zal het Internet of Things ons leven en onze wereld verrijken, niet vergallen.

Deelnemende kunstenaars aan Gogbot 2015 zijn o.a. Marnix de Nijs, Ruben Pater, Sander Veenhof, Frederik de Wilde, Twittercore, Geoffrey Lillemon, studenten Creative Technology Universiteit Twente. GOGBOT 2015 werkt samen met o.a. Universiteit Twente, Tkkrlab, TETEM Kunstruimte, Concordia Kunst en Cultuur, Science Cafe Enschede en MADLAB Eindhoven.

Meer informatie
GOGBOT 2015

1 gedachte over “GOGBOT 2015: the Internet of Things”

  1. Ik maak mij niet ongerust over deze en vele vergelijkbare, andere hoogtechnologische ontwikkelingen. Heeft geen zin hierop te stressen, je kunt het toch niet stoppen en de alu-hoedjes bezwaren en voorspellingen leg ik smalend naast mij neer. De mens is van nature behoudend; dus schuw voor het onbekende, en egoïstisch, omdat dit in ons evolutionaire verleden gunstig uitpakte in de strijd om overleving als soort in de natuur, tussen soortgenoten en moeilijke omstandigheden in onze leefomgeving. Als wij ons als soort, empathisch/intellectueel, evolutionair genetisch synchroon hadden kunnen ontwikkelen, dan hadden we nu weinig van elkaar te vrezen. Zo werkt de natuur echter niet, en wij zijn de natuur. We verschillen breed in talenten en eigenschappen. Zodra we dit euvel bij zelf, kundig en verantwoord ingrijpen in onszelf gaan aanpassen, wordt de samenleving harmonisch en op elkaars behoeften ingesteld. In ieder geval, we dragen we toch onze onontkoombare toekomst met ons mee, welke deze dan ook zijn mag.

    Stilstand is uiteindelijk achteruitgang.

Laat een reactie achter