Michio Kaku onthult ultrageheim wapen van de VS

Hoe kan het dat een land met één van de slechtste onderwijssystemen ter wereld zoveel eersteklas wetenschappelijk onderzoek voortbrengt? Kaku, één van de vooraanstaandste fysici ter wereld, maakt duidelijk hoe de VS dat voor elkaar krijgen en nu de kip met de gouden eieren aan het slachten zijn.

Ook Nederland zou in vrij korte tijd een Silicon Valley kunnen hebben, als de Nederlandse visawetgeving minder op zieligheid en meer op het nut dat mensen voor ons hebben, was gebaseerd. Een uitstekende bron voor goed opgeleide wetenschappers is Iran. Er is daar grote werkloosheid onder vrouwelijke wetenschappers, omdat het mullah-regime mannen voortrekt – ook al doen vrouwen het beter. De oplossing ligt voor de hand.

11 gedachten over “Michio Kaku onthult ultrageheim wapen van de VS”

  1. Germen, Nederland heeft al een eigen sillicon valley ( of tenminste, dat is het in hoog tempo aan het worden ) en dat is de High Tech Campus Eindhoven.

    Maar ik ben het met de strekking van het verhaal eens:
    Nederland zou de samenstelling van zijn eigen immigratie zelf moeten kunnen bepalen, en niet ene Cecillia Malmstrom in Brussel.
    Toen enige jaren geleden er een ware etnische zuivering plaatsvond onder de Iraakse Christenen gingen er stemmen op om een ruimhartiger immigratiebeleid te voeren voor deze bevolkingsgroep, vanuit de gedachte dat Europa zijn theologische wortels toch deelt met deze mensen.
    ‘Niets daarvan’ , zei Brussel. ‘Geen onderscheid maken tussen bevolkingsgroepen.’
    En aldus geschiede.
    En dus zitten we hede ten dage opgescheept met een aantal Mohammed Bouyeri’s, Samir Azzousen, Fawar Jneid’s en meer van dit soort edelstenen der mensheid.
    Terwijl Nederland zelf de keuze moet kunnen maken om de grenzen open te zetten voor Ingenieur Kumar uit India, computerprogrammeur Xing uit China en hoogleraar biotechnologie Nadyah uit Iran.

    Nederland moet gewoon weer de beslissingen kunnen nemen die van strategisch economisch belang zijn voor Nederland zelf en niet moeten opereren vanuit de zieligheids-gedachte.

  2. Probleem bij het nemen van beslissingen is dat je er geld voor moet hebben en omdat het grote graaien al heeel lang bezig is zijn er stukje bij beetje allerlei hoogtechnologische en wetenschappelijke “lessen” geschrapt. Daardoor wordt ook Nederland steeds “niet slimmer”.
    Met “lessen” bedoel ik de momenten dat mensen met andere mensen informatie delen.

  3. @ Dubbeltje,

    Daarbovenop heeft Nederland ook nog te kampen met de naweeen van de jaren 70, 80 en 90 waarin iedereen maar moest gaan studere, maar waarbij niet de vraag werd gesteld of de gekozen studie daadwerkelijk aansluit bij de vraag vanuit de private sector en de overheid.
    Nu hebben we dus een heel leger aan rechtenstudenten in de w.w en bijstand, studenten journalistiek, kunstacademici, sociologen, cultureel-antropologen, theologen, communicatiewetenschappers enz… die allemaal dan wel thuis zitten met een uitkering dan wel zwaar gesubsidieerd werk verrichten..
    Natuurlijk is dit wat zwart-wit gesteld, maar de strekking van mijn verhaal is duidelijk.

    1. Klopt, ben ik met je eens. Dat iedereen gaat studeren is overigens goed, maar er moeten meer mensen exacte vakken gaan volgen. Het nut van de meeste alfa- en gammastudies kan je jezlf inderdaad afvragen, zeker in de aantallen die nu worden opgeleid of werden opgeleid in het verleden.

      1. Daar ga je volgens mij iets te kort door de bocht, Germen. De mindset die (sowieso de creatievere) alfastudies vereisen is essentieel voor wetenschappelijke ontwikkeling, en helaas vind je die bij het gros van de bètaboys en -girls niet terug.
        Er zijn waarschijnlijk genoeg briljante wetenschappers op de wereld, zelfs in Nederland zullen er een handvol zijn. Wijze mannen en vrouwen, elk een autoriteit in hun vakgebied. Helaas heb je daar niet al te veel aan, aan grote breinen vol schijnbaar schier oneindige kennis.
        De echt grote stappen worden gezet door de van nature nieuwsgierige wetenschappers, degenen met de gedachtekronkels, degenen die durven te dromen, durven te denken over ‘wat als?’, die een intrinsieke behoefte hebben om de wereld een stukje beter te maken, op welke manier dan ook.
        De echte visionairs vind je in dat obscure gebied tussen alfa en bèta in denk ik, waar de mensen zitten met een alfa-mindset en de bètakennis.

        1. Hm, dat is op zich wel een Visionair-waardig onderwerp, Tom :)
          Maar je zegt het al: met bèta-achtergrondkennis. Ik ben persoonlijk beter in talen dan in exacte vakken (dat is geloof ik een alfa-mindset) maar ik vind bèta leuker dus heb ik bètastudies gedaan.  Dus op zich niets mis met een alfa-mindset, als deze inderdaad maar is gewapend met bèta-inzichten. 

Laat een reactie achter