In de Reality Editor app kan je zogeheten slimme apparaten aan elkaar knopen.

Video: de Reality Editor

Wat, als we voorbij de computer denken en digitale techniek een web om ons heen vormt, dat werkelijk alles om ons heen slim maakt?

Het Reality Editor project van het Massachusetts Institute of Technology bereikt precies dat. Er wordt een virtuele laag over de werkelijke wereld gelegd: augmented reality.  Deze kan je zien door middel van je smartphone of virtual reality bril. In deze laag zie je virtuele knoppen en koppelingen, die je verbindt met elkaar. Op die manier kan je bijvoorbeeld je slimme koffiezetapparaat verbinden met je slimme wekker. Zodra de wekker afgaat, begint je koffiezetapparaat te pruttelen.

Achter de schermen zijn alle slimme apparaten gekoppeld aan een server, die communiceert met de app in je smartphone of bril. Deze houdt bij waar precies de apparaten zich bevinden en hoe ze met elkaar in verbinding staan.

In de video zie je een werkend systeem. Alle opnamen zijn gemaakt met het werkelijke prototype, zonder beeldmanipulatie.

In de Reality Editor app kan je zogeheten slimme  apparaten aan elkaar knopen.
In de Reality Editor app kan je zogeheten slimme apparaten aan elkaar knopen.

Meer informatie
Reality Editor
Wired Magazine

2 gedachten over “Video: de Reality Editor”

  1. Ik heb nog een oude koffieapparaat(smaakt ook beter en is goedkoper), want alle senseo’s(snap eigenlijk niet dat ik daar ingetrapt ben) zijn kapot gegaan door problemen met stroom(hoe meer apparaten, hoe meer problemen, want ze worden bewust niet goed gemaakt, zodat je weer een nieuwe moet kopen en dat is al milieuvervuiling). Kijk als je echt om het milieu geeft, dan moet je niet alles via data/wifi/stroom gaan doen. Data is de grootste vervuiling aller tijden voor mens en natuur.
    Als ik s’morgens op sta, dan zet ik koffie(desnoods vul je het al s’avonds) en ondertussen ga ik even naar het toilet. Kom ik terug, dan is de koffie al klaar. Begrijpt nu niemand als je allerlei frequenties door je huis gaan dat dan apparaten “overspannen” worden en jij ook als die niet meer werken(senseo ging niet meer open)? Dat via data je leven compleet gestuurd gaat worden? Dat anderen mee kunnen kijken? Dat anderen kunnen gaan trollen/hacken? Je hebt kinderen(buiten) die het leuk vinden om je tv op een andere zender te zetten met een afstandsbediening.. Dit spelletje deden mijn kinderen al en onlangs nog bij mij gebeurt. Stel je hondje zit alleen thuis en iemand zet de verwarming op 30 graden? En dat de hele dag, dan is het hondje dood. Mensen moeten gewoon niet aan slimme techniek beginnen, want alles wordt commercieel tegen je gebruikt en er kunnen dus erge dingen uit voort komen. Moet je niet willen als mens!

  2. Voor de industriële revolutie besteedde de mens zo’n 4 uur aan zijn levensonderhoud.
    Vandaag zwoegen wij daar minimaal 8 uur voor. Ondanks of dankzij alle moderne apparaten om ons heen is het werk juist meer geworden.

Laat een reactie achter