Kijkje in de toekomst met Google Glass

Zoekmachinegigant Google is druk bezig met een geraffineerde lekcampagne met als doel, de geruchtenstroom omtrent het augmented reality project Google Glass maximaal op te voeren. Een groep gebruikers is al voorzien van de futuristische brillen, waarmee een virtuele wereld over de werkelijke wereld heen wordt geprojecteerd, vandaar de naam “Augmented reality”.

Vermoedelijk zal deze baanbrekende technologie, waarmee de fysieke en virtuele wereld samen zullen smelten, binnen enkele jaren massaal uit worden gerold. En wat gebruikers, wij dus, over enkele jaren zullen ervaren? Dit filmpje geeft alvast een goede indruk.

Kritisch commentaar achterlaten bij een winkel, bar of gemeentehuis? De weg vinden? De stad tonen zoals deze er vijfhonderd jaar geleden uitzag? Het wordt straks allemaal mogelijk, naast de nodige nieuwe toepassingen waar vermoedelijk nu nog maar weinig mensen aan denken.

Lees ook:
Google Glass

7 gedachten over “Kijkje in de toekomst met Google Glass”

  1. Elk verhaal heeft op z’n minst twee kanten om te belichten, zoals die bril twee schermen (glazen) zal hebben. Positief gezien: Projectie van gekozen onderwerpen wordt mogelijk in 3D uitgevoerd. Een kijkje in ons universum zou daarom wel eens overrompelend spectaculair kunnen zijn met de Google Glass bril. Als de bril naast GPS, onafhankelijk over gyroscopische oriëntatie en besturingsfuncties beschikt,  kun je het gevoel krijgen dat je in de ruimte zelf zweeft. Een bezoekje aan mars of andere hemellichamen kan zo werkelijk overkomen, dat mensen en daarmee investeerders, een veel positiever beeld krijgen van de ruimtevaart en het doel daarvan. Gewoon vanuit je luie stoel met een interactieve functie, kunnen zo bijvoorbeeld hele gezelschappen in een bepaalde omgeving geprojecteerd worden, elkaar daar zien en communiceren. De mogelijkheid om van jezelf een levensechte avatar te projecteren, maar dan zonder eventuele fysieke problemen, zou zeker aantrekkelijk kunnen zijn, ook hier op aarde. Stel dat je graag wilt dansen, (een house party bijvoorbeeld) maar je kunt dat niet omdat je in een rolstoel zit of anders, met die bril op moet dat in principe althans willen. Ook de wetenschap en het onderwijs daarin krijgt zo een geweldige boost. Het visualiseren van situaties en omstandigheden, kan bijdragen aan het leveren van inzichten die onontbeerlijk zijn. Zelf ben ik sinds een paar weken, een zeer tevreden gebruiker van Google Chroom, voorheen had ik een andere browser. Waar ik eerder soms minutenlang moest wachten tot ik eindelijk een opgeroepen artikel op Visionair voor mij had, ben ik nu een paar seconden kwijt. En dan heb ik het nog niet gehad over de grammaticale ondersteuning die ik er nu bij heb. Mijn geheugen hapert regelmatig, schrijven deed ik soms vanuit woordenboeken, omdat ik de spelling niet goed meer beheerste. Nu hoeft dat ineens niet meer, het lijkt wel alsof ik iemand naast mij heb zitten. Van mij mag Google haar gang gaan, waarom ook niet. Ontwikkelingen hebben positieve en negatieve kanten, zal ook altijd wel zo blijven.      

    1. Minuten moeten wachten op een website? Welke browser was dat dan? Zelfs IE6 zou daar nog geen last van hebben. Verder zitten zaken als spellingscheckers echt al jaren in browsers. Google glas is geen virtual reality bril maar augment reality. Dat is een heel ander concept met andere functies dan door u beschreven. Het is vooral om extra informatie te kunnen hebben in het dagelijkse leven, realtime routebeschrijving, informatie over mensen om je heen, product informatie en ook multimedia: muziek overal kunnen luisteren, filmpjes kijken en opnemen etc. Uit eindelijk zal dit misschien veel uitgebreider worden maar op dit moment is het nog niet meer dan dat.

      1. Ten eerste; het is in het zeer recente verleden voorgekomen, (ook bij mij) dat het zelfs uren duurde voordat ik de site normaal bereikte. Ook was ik met die ervaring bij lange na niet de enige. Daarnaast had ik op mijn vorige browser geen spellingchecker op deze site en duurde de wachttijd van artikel naar artikel regelmatig één tot meerdere minuten. Ik ga de browser noch dit blad iets verwijten, maar met Google chrome gaat het nu in enkele seconden en ik heb nu wel een automatische spellingchecker. Voor het overige kunt u gelijk hebben, mijn enthousiasme loopt mogelijk vooruit op de realiteit, maar liever enthousiast dan antisiast zal ik maar zeggen. ;)

        1. Overigens, ook met Google Crome heb ik soms moeite om op de site te komen, vooral als ik meerdere links in een artikel heb aangeklikt. Als ik dan vervolgens naar schijfopruiming ga om de coockies te verwijderen, werkt alles bijna altijd weer op regel. 

Laat een reactie achter