Natural law presentatie van 8 uur

Share Button

Een buitengewoon interessante en informatieve presentatie over de natuurlijke wetten van ons universum. Het gaat over hoe mensen werken, hoe en wat bewustzijn is, hoe onze hersenen werken en hoe je met deze kennis een wereld kunt scheppen die meer in overeenstemming is met de natuurlijke wetten.  Meer dan 8 uur kijkplezier in drie delen! Voor de liefhebbers, al de slides 291 stuks, van onderstaande presentatie zijn te bekijken op deze facebook groep: Mark Passio: Natural Law and The Real Law of Attraction.

nalaw

On October 19th, 2013 Mark Passio presented his seminar “Natural Law: The REAL Law of Attraction” at the Yale Omni, organized by Arthur Capozzi & Christopher Capozzi, and produced for distribution by Tragedy and Hope dot com: www.TragedyandHope.com

Visit:www.WhatOnEarthIsHappening.com for more of Mark Passio’s productions.

 

Deel 1:

 

Deel 2:

 

Deel 3:

 

Voor de liefhebbers zijn beide websites, zowel www.TragedyandHope.com en www.WhatOnEarthIsHappening.com, zeer de moeite waard om eens wat verder rond te kijken. Van de eerste website verscheen hier eerder al het artikel: De waarheid over ons onderwijssysteem van John Tayler Gatto wat een 9.3 kreeg op IMDB.

996100_190574191149327_1188057339_n

Persoonlijk vond ik het een buitengewoon leerzame en interessante verzameling van kennis die me goed aan het denken heeft gezet. Moge het dat effect op velen hebben. :D

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Bekijk de 291 slides van de presentatie op facebook 
-) Website www.TragedyandHope.com
-) Website www.WhatOnEarthIsHappening.com
-) Youtube kanaal Larken Rose
-) The Story of the Tiny Dot
-) The Non Aggression Principle
-) Larken Rose in de rol van een Statist
-) De plantage van koning Willem
-) Als jij koning zou zijn
-) Intensieve menshouderij
-) Josie The Outlaw over zelfeigenaarschap
-) Discussie over Voluntarism vs Authority
-) Lezingenserie over The Natural Law or The Real Law of Attraction door Mark Passio
-) Het einde van al het kwaad, een boek van Jeremy Locke
-) Het meest gevaarlijke (bij)geloof, een boek van Larken Rose
-) In het licht van voortbestaan
-) Bashar, volg je hoogst passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) De waarheid over ons onderwijssysteem
-) Rule from the Shadow
-) Is de gevestigde media een gecontroleerde papegaaienfabriek?
-) 10 keer falen/verraad van de Nederlandse 1% media
-) Copy-Paste nieuws
-) De strijd over uw verstand
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS Journaal
-) 100 jaar mindcontrol experimenten – Human Resources
-) METANOIA Films: Counter Intelligence – Shining a Light on Black Operations
-) Orwell Rolls in His Grave
-) The Manufacturing of Consent
-) The Liberty Academy
-) The Greatest Truth Never Told (van dezelfde maker als The Liberty Academy)
-) Complotten zijn inherent aan machtsstructuren
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) De oorlog vanuit de Verenigde Staten tegen democratie
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Het militair industrieel complex

(Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, etc.). Graag zelfs hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen kunnen reageren en/of mee kunnen doen in de discussie hieronder als ze dat willen.)

1619257_10152231379658658_1214489915_n

Quotation-Edward-Abbey-men-wise-observation-wisdom-Meetville-Quotes-60077

orders

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

24 reacties

 1. merkloos schreef:

  Mooi en mij redelijk bekent.Jaspers zou zeggen,we leven in axe tijd. Omslag of zoals Heidegger het noemde Ereignis , passeren en/of snijpunten.Dat is uitgelopen in een slachtpartij en er is dus voorzichigheid, wijsheid en een vorm van dwaasheid nodig.
  Erkennts-gnosis-epimiste= weten.Woorden kunnen van kleur en klank veranderen. Jammer dat prosument op het strafbankje moest,want eigenlijk zei hij niet veel anders.Taal is ook een vorm van geweld. Hartelijke groet en fijne avond

 2. pieter-stuurman schreef:

  Ik ga eens kijken of ik deze lange lezing kan uitzitten :-)

  Grappig: in het laatste plaatje wordt gesproken over de balans tussen anarchie en monarchie. Al jaren zie ik dit op deze manier. Het is voor het eerst dat ik het zo lees.

  De meeste mensen denken bij anarchie aan een samenleving zonder gezag. Maar er is altijd precies evenveel anarchie in de wereld. Het gaat om de verdeling ervan.

  Bij vrijheid is er sprake van interne monarchie (koning of baas over jezelf) en externe anarchie (geen centrale externe heerser). Bij hiërarchie is er sprake van interne anarchie (geen baas over jezelf) en externe monarchie (beheerst vanuit één punt).

  Er is dus altijd precies evenveel macht/anarchie op de wereld. Het gaat om de verdeling ervan. Centrale macht is daarmee niets anders dan een cumulatie van weggegeven interne monarchie/souvereiniteit. En dus een cumulatie van interne anarchie

  Het idee achter centrale macht is de overtuiging dat mensen vanuit zichzelf niet in staat zijn het juiste te doen. Maar dat er sommige mensen zijn die dat wel kunnen en wel zodanig goed dat ze niet alleen voor zichzelf kunnen beslissen wat juist is, maar ook voor alle anderen.

  Het gaat dus uit van de gedachte dat er twee enorm verschillende menssoorten zijn. En dat is inderdaad de overtuiging die de machtselite aanhangt. We zouden ons kunnen afvragen of wij die overtuiging ook onderschrijven. Zo niet, dat lijkt het me tijd worden om er niet langer in mee te gaan.

 3. merkloos schreef:

  Mooi maar erg moeilijk.Zo weet ik niet of er balans bestaat.Balans lijkt op stilstand,je kunt er wel naar streven ( Laissez-faire,Wu Wei maar pas op want als je de weg gevonden denkt te hebben,dan is dat niet de weg.Kant zou zich wanhopig afvragen onder welke category hij deze moest plaatsen )

  Vrijheid en macht zijn lastige woorden.Zo zoekt vrijheid nooit vrijheid (wel op vrijdag),wellicht is er een overlapping. Goed te zien bij het dak,dakpannen overlappen elkaar een stukje.Zo blijft het binnen droog.En macht? Wellicht een leeg woord en toch ook weer niet want elke letter vult alles wat leeg is.

  • Douwe schreef:

   Wat vind je moeilijk? 

   En vrijheid en macht zijn geen moeilijke woorden als je maar duidelijk hebt welke defintie de gebruiker ervoor hanteert. Wat ik van de presentatie begrijp is dat vrijheid inhoud dat je mag doen wat je wilt zolang je anderen niet schaadt en dit noemt hij de natuurlijke wet. 

   Macht en die betekenis heeft Pieter prachtige stukken over geschreven op:
   http://pieterstuurman.blogspot.nl/ 

   Wat ik daarvan heb begrepen is dat macht is dat je een ander iets kunt laten doen voor je eigen voortbestaan tegen hun zin in. Maar goed ik raad aan daarvoor de blogs van Pieter eens rustig door te lezen. 

   • pieter-stuurman schreef:

    Macht is het vermogen om anderen te laten doen wat jij wil. Die anderen kunnen dan dus niet meer doen wat ze zelf willen. De macht van de één, bestaat dus uit de onvrijheid van de anderen.

    De gemakkelijkste manier om anderen te laten doen wat de machthebber wil dat ze doen, is die anderen te laten geloven dat ze het zelf willen, of dat er geen mogelijkheid bestaat om het niet te doen. Liegen is daarvoor noodzakelijk. Macht en leugen zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. Iedere leugen heeft de bedoeling de ander iets te laten doen dat hij zonder de leugen niet zou doen. Macht zonder leugens kan niet bestaan. 

    Een leugen is een bewuste onwaarheid. Die kan alleen bestaan in combinatie met een onbewuste onwaarheid: geloven. Pas als de leugen wordt geloofd (voor waarheid aangenomen), heeft die leugen effect: mensen gaan het beoogde doen.

    Met het doen, richten wij onze wereld, onze realiteit in. De bedoeling van macht, is dus het (laten) creëren van een realiteit die naar de zin is van degene die macht heeft. Bijvoorbeeld een realiteit waarin anderen werken, en de machthebber van de opbrengsten daarvan profiteert.

    Wil je dan weten wie de meeste macht heeft, dan hoef je alleen te kijken naar wie het meest profiteert (winst – profit – maakt).

 4. pieter-stuurman schreef:

  Het is altijd een balans Merkloos. Ook een balans die uit balans is, is een balans. Eentje die uit balans is :-)

   

 5. merkloos schreef:

  Klopt geheel :)

 6. pieter-stuurman schreef:

  Deze week de gehele presentatie bekeken. Ik ben bijzonder onder de ondruk. Ik vond het (ondanks het feit dat de presentatie 8 uur duurde) jammer dat hij was afgelopen.

  Zeer herkenbaar allemaal en geeft op het gebied van begrip en verwoording een berg aan inspiratie.

  En waarom zou de duur van 8 uur een argument zijn om hem niet te bekijken? De meeste Nederlanders zullen deze week best 8 uur naar schaatsen of iets dergelijks kijken.

  Een werkelijke aanrader en 8 uur van de best besteedbare aandacht en tijd!

  • Douwe schreef:

   Helemaal mee eensch, in deze 8 uur zitten zulke fundamentele waarheden en inzichten waar mensen volgens mij hun verdere leven voordeel van kunnen hebben. Het is de 8 uur meer dan waard in mijn opinie.

 7. merkloos schreef:

  Lijkt Schopenhauer wel.Aristoteles noemde de vrouw een mislukte man.Als je naar de economie kijkt dan kun je dit omdraaien. De man is een mislukte vrouw.Van Dasein naar Design tot Dasgein. Humor blijft van alle tijden. Quan(ta)yin krijgt van mij een kaarsje.

 8. Berny schreef:

  Heeft de spreker ook bronnen beschikbaar op basis waarvan hij deze presentatie heeft samengesteld? Een literatuurlijst of iets dergelijks?

  • Douwe schreef:

   Hij refereert naar onder andere de twee boeken die als pdf onder het artikel staan maar dat is volgens mij meer ter aanvulling. Verder lijken vooral de scholen van hermetische kennis ten grondslag te liggen aan zijn werk, maar ik zou zeggen bekijk de presentatie en denk er zelf over na zodat je zelf een inschatting van de waarde an de gegeven informatie kunt maken.

   • Berny schreef:

    Ik heb het even opgezocht. Je komt dan bij westerse esoterie uit. Een parapluterm waar ook het hermetisme ondervalt. Dit boek over westerse en oosterse wijsheid is interessant om te lezen als je wilt zien wat de opvallende overeenkomsten zijn. De westerse esoterie is ontstaan lees ik net tijdens de verlichting. Alternatieve denkwijzen die niet in het kader van de verlichting pasten werd volgens mij op den duur weggezet als esoterie. De spreker in deze presentatie lijkt ook uit deze bronnen te hebben geput die vallen onder de noemer esoterie.

    • Berny schreef:

     Ik heb nogmaals fragmenten bekeken. Ergens halverwege de tweede video legt hij uit welke 8 principes The Natural Law vormen. Dit blijken 7 principes te zijn die in de Kybalion worden beschreven en de 8ste principe is aandacht. De Kybalion is een boek 1908 waarin de hermetische filosofie wordt beschreven. Volgens hem vormen deze 8 principes dus The Natural Law die voor iedereen en alles in dit universum gelden ongeacht of je erin gelooft of niet niet.     

  • pieter-stuurman schreef:

   De belangrijkste bron is, zoals altijd, de eigen waarneming. Er is maar één manier om te leren kennen wat iets werkelijk is (wat de waarheid over iets is) en dat is er aandacht aan geven met de bedoeling het ding te leren kennen. Pas dan kun je het leren kennen en gedurende het proces zul je het leren kennen.

   Hij heeft dat gedaan en de belangrijkste boodschap van de lezing is de uitnodiging aan anderen om dat ook te doen. Daarom benadrukt hij steeds dat de luiseraar hem niet moet geloven, maar zelf naar deze dingen zou moeten kijken. Pas dan leer je zelf wat de waarheid is over deze zaken (wat ze werkelijk zijn). Pas dan heeft kennis werkelijk waarde.

   Het enige wat hij doet is de luisteraar erop wijzen dat deze dingen bestaan. Omdat de meeste mensen er geen aandacht aan geven, lijken die dingen voor de meeste mensen niet te bestaan, en het is onmogelijk om aandacht te geven aan zaken waarvan je niet weet dat ze bestaan.

   Mensen mogelijkheden laten zien die ze zelf nog niet zien, is de definitie van inspireren. Dat is dus wat hij doet.

 9. Berny schreef:

  Ik heb nog niet de presentatie uitgebreid bekeken, maar heeft het ook niet veel overeenkomsten met de politieke filosofie van het anarchisme? Hiermee bedoel ik dan niet dat chaosbenadering maar de oorspronkelijke filosofie.  

 10. Berny schreef:

  Ik heb gisteravond even wat zitten te slapen zie ik. Er wordt in het artikel zelf middels een plaatje er al op gewezen en het commentaar hierboven wordt er verder ingegaan.

  Anarchisme is dus het streven naar de afwezigheid van de staat. Van een centraal gezag. Dit is kenmerkend voor een anarchistisch gedachtengoed. Hoewel er allerlei verschillende varianten mogelijk zijn. Ik kan me voorstellen dat het anarchisme of kenmerken hiervan in deze presentatie terug te vinden zijn. De spreker lijkt zich duidelijk door het anarchisme te hebben geïnspireerd.   

  • Douwe schreef:

   Volgens mij is Anararchisme een staat waarin er geen heersende klasse is. Dus een klasse die legitiem geweld denkt te mogen initieren tegenover haar onderdanen. Dit volgt eigenlijk ook uit The Natural Law. Niemand heeft het recht The Natural Law te breken dus ook een heersende klasse niet. 

 11. Berny schreef:

  The Natural Law zou je ook kunnen vertalen naar natuurrecht of natuurwet. De natuurrecht bestaat al duizenden jaren en heeft verschillende interpretaties gekend. Wat de spreker van deze videoserie heeft gedaan, is zijn eigen interpretatie eraan te geven. 

  • Bemoeier schreef:

   Ja en vervolgens krijgen we dan stammenoorlogen tussen groepen met verschillende interpretaties.
   Net als bij de religies denk ik.
   En misschien ook nog maffia oorlogen van criminele groepen die The Natural Law veel te geitewollesokkerig vinden.

   • antares schreef:

    Precies, kijk wat de katholieken en protestanten met elkaar uitvreten, en eeuwenlang uitvraten. Ierland en Engeland stonden jarenlang bol van de bloedige aanslagen. Ze vliegen elkaar in de haren omwille van zeikerige mierenneukerij, en hun verschil in interpretaties over hetzelfde onderwerp. Alleen de natuurwetten zijn geldig in samenlevingen waar anarchisme een hoofdrol speelt, dat wordt elkaars koppen inslaan als die hun zin krijgen.

 12. Douwe schreef:

  Principles = that which matters most. Een kleine samenvatting: Natural law is expressed through

  SEVEN BASIC UNDERLYING PRINCIPLES, plus an 8th Principle which binds the other seven together. These Principles constitute a Master Key through which Universal Wisdom (including the Knowledge of the Requirements to obtaining what we desire) is unveiled, or de-occulted.

  The Principle of Mentalism: the all is mind. The universe is mental. Thoughts lead to the manifestation of things and events. Thoughts create our state of existence and the quality of our experience here on Earth. Therefore, be responsible for everything you create by being responsible for everything that you think

  The Principle of Correspondence: That which is Above is like to that which is Below. That which is below is like to that which is Above. The macrocosm (the very large; the totality) and the Microcosm (the very small; the individual units which comprise the whole) are reflections of each other. The Universe is holographic; it is self-similar across all scales

  The Principle of Vibration: Nothing rests. Everything moves. Everything vibrates. At the most fundamental level, the Universe and everything which comprises is pure vibrating energy manifesting itself in different ways. The Universe has no “solidity, “as such. Matter is merely energy in a state of vibration.

  The Principle of Polarity: Everything is dual. Everything has poles. Everything has its pair of opposites. Opposites are identical in nature, but different in degree. Extremes meet. All paradoxes may be reconciled.

  The Principle of Rhythm: Everything flows, out and in. Everything has its tides. All things rise and fall. The pendulum-swing manifests in everything. The measure of the swing to the right is the measure of the swing to the left. Rhythm compensates. 

  The Principle of Cause and Effect: Every cause has it effect. Every effect has its cause. Everything happens according to natural law. Chance is but a name for law not recognized. There are many planes of causation, but nothing escapes the law. There is a time-lag between cause and effect. We experience the aggregation of what comes around, goes around. Plane of effects (Physical world) This is where manifested realities have formed due to their underlying causes. The plane of effects constitutes that which has already occurred. As such, no power to affect change lies here, because that which has already occurred cannot un-occur; it has become That Which Is (Truth). Human Consciousness seems to be trapped upon the Plane of Effects, meaning that humanity, as a whole, remains ignorant of the underlying causes which they themselves set into motion and which lead to self-inflicted suffering in their lives. Plane of Causality (Mental world) This is where causes are set into motion prior to manifesting as formed realities. This plane of causality constitutes the causal factors (the Why) which underlie and precede all manifested things and events. All power to affect change lies on this plane. Human consciousness must “move’ from the plane of effects to the plane of causality in order for human beings to understand the causal factors of these conditions which they are collectively manifesting in their lives. Only then will Humanity be able to co-create their shared reality on a conscious level, rather than an unconscious one. Plane of causality (Mental world / the why) all power to affect change lies here, thus this is where human consciousness must “go”. Plane of effects (Physical world / manifested reality) no power to affect change lies here, but this is where human consciousness is “trapped”. 

  The Principle of Gender: gender is in everything. Everything has its masculine and feminine principles. Gender manifests on all planes. Mental gender is the state of co-existence between masculine and feminine aspects of our human mind. Our left brain hemisphere largely facilitates the masculine aspect of the mind, or intellect (logic, analytical, and linear thought processes) , while the right brain hemisphere largely facilitates the feminine aspect, or intuition (creative, compassionate, and holistic thought processes). 

  8th generative principle = CARE . What are you giving and focussing on. That will be growing. Like Fuelling ignorance if denying the negative.
  The 8 th is the “lost” principle, the dynamic of care. What we care about on a day to day basis acts as the driving force of our thoughts and actions. Therefore care can be seen as the ultimate generator of the quality of our experience. This principle has been often referred to as the Generative Principle. The world generative is derived from the Latin verb genere, which means “to create.” What we care enough about to put our will behind is ultimately what gets created in our world. The world is the way that it is because most people do not care enough (even if they say they want things to be different) to change it through their actions.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger