Alle oorlogen zijn oorlogen om het geldsysteem

Share Button

Een interessante lezing over corruptie, moord en oorlog rondom de controle over wie geld als schuld mag scheppen en daar rente over mag vragen. All Wars are Bankers` Wars.

The United States fought the American Revolution primarily over King George III’s Currency act, which forced the colonists to conduct their business only using printed bank notes borrowed from the Bank of England at interest.

After the revolution, the new United States adopted a radically different economic system in which the government issued its own value-based money, so that private banks like the Bank of England were not siphoning off the wealth of the people through interest-bearing bank notes.

But bankers are nothing if not dedicated to their schemes to acquire your wealth, and know full well how easy it is to corrupt a nation’s leaders.

Just one year after Mayer Amschel Rothschild had uttered his infamous “Let me issue and control a nation’s money and I care not who makes the laws”, the bankers succeeded in setting up a new Private Central Bank called the First Bank of the United States, largely through the efforts of the Rothschild’s chief US supporter, Alexander Hamilton.

Deze lezing is ook uitgeschreven en dat is te vinden op: http://whatreallyhappened.com/WRHARTI…

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Update – Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
-) Bewustzijn over het bankensysteem groeit wereldwijd
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) Bankieren met Hitler
-) Nazi’s all over the place
-) Oorlog is cashen voor de elite
-) De oorlog vanuit de Verenigde Staten tegen democratie
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Het militair industrieel complex
-) 100 jaar mindcontrol experimenten – Social engineering in the 20th century
-) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
-) The Greatest Truth Never Told
-) The Liberty Academy

 

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

22 reacties

 1. Patrick schreef:

  Ik heb de documentaire (nog) niet gezien, maar de laatste zin van de transcriptie viel me op: “The path to true peace on Earth lies in the abolishment of all private central banking everywhere, and a return to the state-issued value-based currencies that allow nations and people to become prosperous.”
  Ik begrijp dat blinde, naïeve vertrouwen in de overheid niet. Het zijn dezelfde overheden die oorlogen voeren, die mensen onderdrukken en die het huidige systeem hebben gecreëerd. Hoe kun je dan denken dat als je die overheden het monopolie van geldcreatie geeft, er wereldvrede komt? Als we vrede willen bereiken, dan zullen we moeten beginnen met het ontmantelen van alle overheden. De vrijheid van het individu is het pad naar vrede.

  • Douwe schreef:

   Ik snap eerlijk gezegd jouw blinde naïve vertrouwen in ondemocratische gecentraliseerde internationale private bankenkartels met een monopolie op geldcreatie in de vorm van schulden waar ze rente over mogen vragen niet zo goed. :D Zoek eens op de BIS Bank en bekijk de centrale bank der centrale banken eens…

   Maar misschien moet je daarom eerst de documentaire even bekijken. Ze leggen hun standpunt wel goed uit en of mensen het daar dan mee eens zijn is natuurlijk een tweede maar de onderbouwing is wel goed.

   • Patrick schreef:

    Ik heb hem inmiddels gezien en ik blijf bij mijn standpunt. Zonder overheden zouden private centrale  banken nooit zoveel macht (kunnen) hebben als ze nu hebben. Dat is ook logisch want het is nou eenmaal makkelijker om als bankier (maar ook als bedrijf) een paar politici te beïnvloeden dan een hele grote groep individuen aan je zijde te krijgen. De parlementaire democratie is niets meer dan een mistige dictatuur waarin de elite het voor het zeggen heeft. Zolang mensen niet inzien dat ze niets meer zijn dan slaven van de staat, zal het systeem (on)dankbaar gebruik maken van het vuile en zinloze werk dat door hun wordt verricht.

    • Douwe schreef:

     Volgens mij is het ook meer en en dan of of, je ziet dat overheden vooral als zaakwaarnemers van het private bankenkartel werken. De overheid knijpt het volk uit en legt de regels op, schuift de banken miljareden “reddingsgeld” toe. En het private bankenkartel strijkt de dikke winsten op van dit systeem en plundert vrolijk verder met dank aan de overheid die ze niet aanpakt en juist alleen maar verder faciliteerd. En in ruil hiervoor krijgt zo nu en dan een politicus een mooi baantje toegeworpen vanuit dit bankenkartel. Kijk naar Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en Gerrit Zalm om een aantal voorbeelden te noemen. De Banken zitten aan de top, nationale overheden een laagje daaronder, maar ze werken samen in hetzelfde controlesysteem om de grote massa vrolijk te parasiteren.  

     Ik wil best met je meegaan dat mensen slaven zijn van de staat, maar onze staten zijn momenteel weer slaven van dit private bankenkartel. Misschien moeten we ze beide aanpakken. :-)

    • Subhas Ganpat schreef:

     Patrick,

     Ik kom je tegemoet middels the right to recall. Parlementsleden die uiteindelijk verworden tot spreekbuis van de achterban en bij recalcitrant gedrag in het parlement. niet luisteren naar de achterban, weggestuurd zullen worden.

 2. paul-r schreef:

  Je zou kunnen stellen dat het gegeven van de wetgeving, dat oorlogen niet onder moord vallen, razendsnel zou moeten veranderen in het gegeven dat oorlog wel onder moord zou moeten vallen. Dan kun je die zwervers eindelijk eens aanpakken en achter slot en grendel zetten. Dan weer eens kijken of ook het effectief kan werken. Mvg Paul.

  • paul-r schreef:

   In mijn eerste reactie, was ik wat kort door de bocht. De definitie van oorlog is eigenlijk een conflict tussen de een en de ander, die met wapens wordt (wel enof niet) opgelost. Maar je kunt het woord ook ruimer interpreteren in dit geval dat het bancaire systeem niet alleen maar gewapende conflicten financiert, maar dus ook wordt gebruikt voor zelfverrijking. Ook dit zou je onder de noemer van een conflict kunnen scharen. Het conflict schept hierin een situatie waarin de mens “an sich” in dusdanige problemen kan komen, dat het de dood tot gevolg heeft. Dus denk m.i. in een ruimere consensus. In het mandaad van de veiligheidsraad, is hierin niet direkt duidelijk en laat te wensen over. Haar bevoegdheden zijn in de eerste instantie: de handhaving van veiligheid en vrede. Ze kan dus maatregelen voorstellen en opleggen, die bindend- en niet bindend kunnen zijn. In mijn denken zou je de huidige crisis die veroorzaakt worden door de bancaire systemen als een conflict kunnen zien, die een ongekende grootheid heeft aan gevolgen, ook gezien naar de instelling van vrede. M.a.w. moord kan hierdoor mede een oorzaak zijn. Het zou de veiligheidsraad sieren als ze dit in hun mandaat op zouden nemen, zodat het volkerenrecht zijn beloop kan hebben. Maar het zal wel een utopie blijven omdat ook hierin de belangenverstrengeling te groot is. Mvg Paul.

 3. Robert schreef:

  Patrick en Douwe , op het eerste gezicht lijken jullie het oneens te zijn met elkaar. En toch:  Patrick verafschuwt het monopolie van overheden op de geldcreatie. En Douwe vertrouwt de internationale private bankenkartels niet met het monopolie op de geldcreatie. Zou het werkelijke probleem niet simpelweg dat monopolie kunnen zijn? Iedereen zou in principe het recht moeten hebben om een vorm van geld te creeeren. En het meest stabiele, inflatievrije zal vanzelf een dominante positie verwerven totdat iemand daar weer misbruik van gaat maken, waarna vanzelf weer en betere versie zal verschijnen (mits toegelaten). Monopolie is het probleem naar mijn mening…

  • Douwe schreef:

   Daar heb je helemaal gelijk in Robert. Ik ben op zich ook niet een groot fan van overheden en deel voor een gedeelte het wantrouwen wel van Patrick tegenover overheden maar hoe het nu geregeld is, is in mijn ogen nog kwalijker dan dat dit eventueel weer bij overheden zou komen te liggen. Maar we moeten onszelf niet in dat spelletje vastzetten. In het verleden zie je dat er eigenlijk al 5000 jaar wordt gestreden tussen overheden, religies, private elites etc wie dat monopolie op geldcreatie in de vorm van schulden en daar rente over mogen vragen in handen kan krijgen. Het kernprobleem van dit geldsysteem is idd precies wat je zegt een gecentraliseerd monopolie. Wat dat betreft denk ik dat Bernard Lietaer het ook wel goed zegt. Decentraliseren, meerdere geldsystemen en wat jij ook zegt, iedereen zou zijn eigen geld moeten mogen maken. En ik denk eerlijk gezegd ook dat we die kant straks opgaan want mensen die dit huidige systeem snappen die kunnen dat dat volgens mij niet goed meer naar zichzelf toe uitleggen laat staan naar de komende generaties toe die nu bij de geboorte al een enorme schuld meekrijgen.

   Ik denk dat als we onszelf goed gaan organiseren met de mogelijkheden van het internet zowel overheden als banken de komende tijd flink aan macht gaan inleveren. Je ziet in de VS dat http://www.kickstarter.com inmiddels enorm veel innovatie financiert, daar komt geen bank of overheid meer aan te pas, allemaal peer to peer. Zulk soort systemen kun je ook lokaal uitrollen zodat mensen de lokale middenstand kunnen financieren bij wijze van spreken. Kun je je pensioengeld zo lokaal inversteren zodat je leefomgeving er ook direct van opknapt.

   We moeten gewoon weg van dat keizertje spelen, de telkens grotere hierarchische structuren, het hele EU project is nog een typisch verschijnsel van dat empire bouwen. Hoe idioot is het eigenlijk dat Nederland helemaal niets over het geldsysteem heeft te zeggen waar ze zelf gebruik van moeten maken. Dus laten we ons vooral op dat soort oplossingen richten. Tegenlicht had hier een paar weken geleden een erg mooie documentaire over.

   http://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/vpro-tegenlicht-gaten-in-de-markt/

   Hoe sneller we daaraan mee gaan doen hoe beter.

   • Tim schreef:

    Precies, maar wat iedereen soms lijkt te vergeten is dat we altijd edelmetalen als geld hebben gehad. Zou het niet gewoon een heel goed idee zijn om hier weer langzaam wereldwijd op over te stappen. Immers kunnen er nooit edelmetalen bijgeprint worden door welke gemonopoliseerde partij dan ook.

    • e schreef:

     Moet Je Niet blind staren op de waarde van een waardebewijsje want meer IS geld Niet!
     Dát ze 6% van de tallen op zo een papiertje vragen is natuurlijk compleet Bedrog alle tijd al.
     Zelf hebben ze al hun exorbitante rijkdommen vergaard met al van begin ONGEDEKTE uitgaven van alle geldmiddelen.
     Hoé kan men anders dan na 4 jaar al ván 35.000 pond óp 40 miljoen pond landen en snel al eigenaar van Engeland?
      
     Die hebben enkel wegens dit al ZELF een Schuld aan de Volken en Landen dat is niet te Berekenen. Stonden en staan altijd zelf al in de Min!
      
     Vandaar dat ze Ons als We ontdekten ze spelen ook nog eens piramidespel om dé 40 tot 70 jaar in een oorlog ramp epidemie etc om weten bewijzen kennis en getuigenissen te breken en extermineren om terug te komen en het all over weer te doen! 
     Dat deden ze Duitsland ook tweemaal achter elkaar!
      
      
      

  • Patrick schreef:

   Monopolies worden gecreëerd en erkend door overheden. Het gaat dan niet alleen om geldcreatie, maar ook om geweld/veiligheid (politie, leger), patenten, bestemming van grond, infrastructuur, enz. Je zou kunnen stellen dat een overheid zonder monopolie(s) niet kan bestaan.

 4. Elrandy schreef:

  Oorlog zoals men er zijne fantasie en feiten bij heeft, is een luttel instrument op aarde waarmee een aanwas tot gezonde formatie wordt gebracht en geld is alleen belangrijk als men er waarde, eer en vertrouwen aan verbinden kan. Er zijn zovele soorten geld dat ik het verhaal van de volksmenner in de documentaire een nutteloos detail vind voor in de toekomstige geschiedenis. Gewoon een geval van bloedgeld wat men niet kan schoonwassen, wat ie ook zegt, is het deels waar?.
   
  Ook leuk, bij de volgende grote oorlogzuchtige Europeze afstammelingen Oorlog, zullen hun eigen bankiers en nageslacht het waarschijnlijk ook niet overleven. Oorlog is soms nodig bij menschen als er iets moet worden opgebouwd in een gebied wat eerst moet worden aangepast ten gunste van eer en respect!
   
  Over zwervers gesproken? Any stong animal (human) has a large domain, but their domain is notting much compaired to endless time and endless land or even the endless drups in the oceans. Dus dat is ook de redene dat men elke dag weer iets anders kan ontdekken in zijne leven. Een slok op een borrel. ;)
   
  De goeie grond levert als sinds heugenis een voedings bodem voor het leven van alle organismen waarvan de onwetende mensch (lomp hebberig volk) soms denkt dat zij heer en meester zijn in het vernietigen. Niets nieuws onder de zon, volgende generatie zal zijn eigen verstand beter gebruiken.
   
  Liefde is niet te koop! Dus laat ze maar vechten, de beesten. Het is bij de beesten af! Blijven…..?.. :)

 5. Klopt als een zwerende vinger. BIS in Zwitserland is het hoofdkwartier van een duivelse organisatie. Deze organisatie controleert de geheel westerse samenleving en bepalen waar en wanner er oorlog is, zitten ook achter de z.g. Arabische lente met een kwaadaardige doelstelling. Dit is niet bij het grote publiek bekend maar toch desalniettemin bij een grote groep mensen. Wart mij zeer verbaasd bij deze groep van ongeveer 500 mensen (mannen) is dat niemand in staat is in de democratische wereld hun macht te breken. Zij beschikken over een machtsmidel(len) die voor mij onbekend zijn.

 6. Floris schreef:

  Wellicht kennen jullie het initiatief van ‘the one people’s public trust’. (http://oppt-in.com)
  Volgens deze organisatie hebben zij het huidige systeem wettelijk ongegrond verklaard. Hoe het precies werkt weet ik niet. Maar dat ben ik wel aan het uitzoeken. Maar volgens mij komt het er op neer dat overheden niet het grondwettelijk recht hebben om op te zetten dan wel taken te laten uitvoeren uit naam van de overheid.
  Een goed voorbeeld is deze video:
  http://www.youtube.com/watch?v=qge8gyWAlyo
  Waarin een Australier door de australische douane wordt gevraagd import belasting te betalen. Maar de australische douane blijkt een bedrijf te zijn dat is geregistreerd in de VS!
  Mocht het OPPT gelijk hebben dan staan we aan het begin van grote veranderingen.

  • Floris schreef:

   Ik bedoelde:
   Maar volgens mij komt het er op neer dat overheden niet het grondwettelijk recht hebben om bedrijven op te zetten dan wel taken te laten uitvoeren uit naam van de overheid.

 7. jeanluc schreef:

  Hoi Douwe,
  Heb je dit bericht gezien? Weer duidelijk stuivertje wisselen en de grip van de banken op het nederlandse economische beleid verbeteren vindt je ook niet?
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/26/topambtenaar-buijink-verlaat-ez-om-bankenlobby-te-leiden/

  • Douwe Beerda schreef:

   Interessant en dat is eigenlijk best wel weer erg, van de top van EZ naar de top van de lobbyclub… Niet alleen politici als Bos en Balkenende draaien dus door maar ook topambtenaren zelf van deze ministeries. Misschien is dit nog wel erger. Hij zal het wel verdient hebben moeten we maar denken en ik betwijfel of dat goed is geweest voor het beleid voor de gewone Nederlandse man de afgelopen jaren. 

   Helaas is dit aan de orde van de dag in Nederland en zolang mensen dit accepteren en er geen signaal komt vanuit het volk om dit aan te pakken… Zelf zullen ze het echt niet meer gaan veranderen. Normaliter zouden dit banen zijn die totaal andere belangen vertegenwoordigen en dat deze man zo van de ene naar de andere gaat is in mijn ogen gewoon een symptoon van het zijn van corruptie, Nederland is op dit front net de VS, UK en andere landen van Europa echt een bananenrepubliek. De financiele wereld is heer en meester over de nationale politiek die eigenlijk tegenwicht zou horen te bieden. Een zeer trieste zaak met heel kwalijke lange termijn gevolgen.

   Op http://www.ftm.nl/original/haagse-draaideur-draait-door.aspx ook wel een interessant verhaal hier nog over.

   Maar ja wat te doen aan dit soort dingen. Blijkbaar moeten deze mensen eerst na een twitterstorm bedreigd worden en het land uit vluchten voordat ze het een beetje leren begrijpen wat het volk van dit soort praktijken en mensen vindt. Ik zou willen dat vreedzaam met een vingertje wijzen het verantwoordelijkheidsgevoel van deze mensen spontaan zou activeren maar na 5 jaar crisis en 0 politieke aanpak of systematische verandering kan ik niet anders dan concluderen dat de Nederlandse politiek net zo corrupt is als de top de van financiele wereld zelf.

   Joris Luyendijk stelt dit gelukkig ook wel aan de orde inmiddels maar goed het verandert en doet allemaal niets. http://www.nrc.nl/joris/ Hier een stukje uit een van zijn laatste columns: Bankiers en Bakkers.

   Na twintig maanden boren in de financiële sector lijkt me dit de centrale weeffout in het bestel: er is geen marktwerking en dus geen zelfcorrectie aan de top van de vrije markt. Wereldwijd heb je een dozijn mondiale banken, vier grote accountantskantoren, drie grote kredietbeoordelaars, een handjevol financiële advocatenkantoren en twee gigantische informatie- en data-verstrekkers. Sinds de financiële crisis is daar geen enkel nieuwe mondiale zakenbank, accountantskantoor, kredietbeoordelaar etc. bijgekomen. Integendeel, het aantal mondiale zakenbanken is juist afgenomen door gedwongen fusies en door overnames van kleinere banken die niet kunnen voldoen aan de nieuwe regulering die was bedoeld om de grote jongens veiliger te maken.

   De verwevenheid en corruptie is dus kortom de afgelopen 5 jaar alleen maar erger geworden inplaats van dat er iets is aangepakt…

 8. Jacob Lageveen schreef:

  Hier kan ik wel in komen. Maar vooral de eerste wereldoorlog is een perfect voorbeeld van een bankerwar.

 9. Adam schreef:

  Leuke docu.
  Er zat wel weer een klassieke fout in, namelijk dat het probleem van private banken rente is. Rente is simpelweg het gevolg van het gegeven dat mensen dingen nu prefereren boven dingen later. Als een jij geld aan een bank uitleent en deze bank dit voor meer rente doorleent aan een andere partij, dan is er niets mis met de commissie die deze private bank incasseert.
  Waar wel wat mis mee is, is fractional reserve banking, met name in combinatie met een centrale bank. Hierbij profiteren degenen die het nieuwe geld als eerst krijgen ten koste van degenen die het nieuwe geld later krijgen. Dit heeft toenemende sociale ongelijkheid en bubbels tot gevolg.
  Met de oplossing om de overheid geld te laten drukken zou ik voorzichtig zijn. De staat heeft namelijk nooit genoeg. In goede tijden daalt weliswaar het staatschuldquotum, maar dat komt meestal alleen omdat het BNP harder groeit dan de schuld. Dus op 1 of andere manier zal de overheid gelimiteerd moeten worden in het uitgeven van nieuw geld.
   

  • e schreef:

   Geld is van Waardebewijs(het Stamt uit de tijd van de pandbrieven) van Werk en Bezit  Handel tot geheel eigen industrie van Geldhandel/markt/artikel  gemaakt dat alle Anderen ontwrichtend aantast. En Dezen Allen ook onvermijdelijk uiteindelijk opvreet. Wat tot Gevolg had dat We allen steeds harder moesten rennen en Moorden om aan die schulden te voldoen wat helemaal niet kan.  De Geldmarkt en bankenstelsels dan ook van begin aangelegd om ALLE Waarden uit Bezit Eigendom Werk en Handel te trekken cq transformeren naar eigen bezit bankster&adel overhevelen! Wij niet Meer dan de hoeren en prostituees van dat monster.  http://hoeiboei.blogspot.nl/2011/11/mongools-monetair-beheer.html

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger