Ancient Aliens

Share Button

Een interessante documentaire serie van The History Channel gebaseerd op onderzoekers als Erich von Däniken die het boek: “Waren de goden astronauten?” schreef. In deze documentaireserie wordt ingegaan op de vele historische wereldwonderen en archeologische vondsten en vraagt zich af of buitenaardsen hier wellicht een rol in hebben gespeeld. Ancient Aliens seizoen 1

According to ancient alien theorists, extraterrestrials with superior knowledge of science and engineering landed on Earth thousands of years ago, sharing their expertise with early civilizations and forever changing the course of human history. But how did this concept develop, and is there any evidence to support it?

Ancient alien theory grew out of the centuries-old idea that life exists on other planets, and that humans and extraterrestrials have crossed paths before. The theme of human-alien interaction was thrust into the spotlight in the 1960s, driven by a wave of UFO sightings and popular films like 2001: A Space Odyssey. The space program played no small part in this as well: If mankind could travel to other planets, why couldn’t extraterrestrials visit Earth?

In 1968, the Swiss author Erich von Däniken published Chariots of the Gods?, which became an immediate bestseller. In it, he put forth his hypothesis that, thousands of years ago, space travelers from other planets visited Earth, where they taught humans about technology and influenced ancient religions. He is regarded by many as the father of ancient alien theory, also known as the ancient astronaut theory. Most ancient alien theorists, including von Däniken, point to two types of evidence to support their ideas.

The first is ancient religious texts in which humans witness and interact with gods or other heavenly beings who descend from the sky—sometimes in vehicles resembling spaceships—and possess spectacular powers. The second is physical specimens such as artwork depicting alien-like figures and ancient architectural marvels like Stonehenge and the pyramids of Egypt.

If aliens visited Earth in the past, could they make an appearance in the future? For ancient alien theorists, the answer is a resounding yes. They believe that, by sharing their views with the world, they can help prepare future generations for the inevitable encounter that awaits them.

 

Het is een prachtig uitgangspunt om bijzondere bouwwerken uit het verleden te combineren met mogelijke visitaties van buitenaardse wezens met superieure technologie en kennis. Maar zit er ook  enige kern van waarheid in? Wat denken de mensen hier van deze interessante documentaire serie?

Meer informatie:
-) Ancient Aliens overige series

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

15 reacties

 1. hannes schreef:

  Von Daniken is al verscheidene keren betrapt op fraude (hij fabriceerde enkele van zijn ‘bewijzen’ zelf) en ook zijn verdere interpretaties van archeologische vondsten is erg discutabel. De meeste archeologen en geschiedkundigen zijn het wegens zijn pseudowetenschappelijke werkwijze dan ook niet eens met zijn conclusies. Dat geld ook voor veel andere sensatieschrijvers die vrolijk elkaars verzinsels kopiëren en verspreiden ook al is van het meeste het hoge onzingehalte overduidelijk.

  • Tim schreef:

   Inderdaad Hannes, of ze hebben vakkundig de geloofwaardigheid van die meneer von Daniken onderuit gehaald, of hij heeft dat zelf gedaan. Vroeger surfde ik vol verbazing nog weleens het web af naar dit soort bevindingen, maar tegenwoordig neem ik alles wat uit die hoek komt voor geen milimeter meer serieus! Door al dat pseudowetenschappelijke `ik kijk alleen naar de dingen die me uit komen` gedoe.

   Net zoals die zogenaamde bosnische pyramides, op nat geo gezien en goed onderbouwd dat het complete lariekoek is.

   • Douwe schreef:

    Wat bedoelen jullie precies met pseudowetenschappelijke, deze documentaire series stellen vooral een boel vragen. Ze constateren blijkbaar dat veel oude culturen over technieken beschikten zoals elektriciteit een uitgebreide kennis van ons zonnestelsel, machientjes die lijken op vliegtuigen etc. En nemen dan de vrij speculatieve stap dat het het werk van aliens zijn. Dat is per definitie vrij speculatief natuurlijk maar is eerder een hypothese op de vragen die zij hebben dan dat ze het kunnen bewijzen. En dat maken ze voor zover ik begrijp zelf ook wel duidelijk. Verder ben ik overigens  wel benieuwd naar eventueel bewezen gefraudeerde vondsten. Ik heb even gegoogled maar kon zo snel niets vinden maar hebben jullie wellicht links hiervoor? Want als dat het geval is vind ik dat wel zeer nuttig om te weten. Verder vind ik veel van deze fondsen toch wel op zijn minst opzienbarend als ze echt gedaan zijn, die vliegtuigjes, de Nasqa lijnen etc.  

  • Germen schreef:

   Misschien hebben aliens hier wel godsdiensten geïntroduceerd om ons dom te houden en zitten ze zich slap te lachen om die suffe aardbewoners. Wat speculaties hier. Von Däniken moet je inderdaad ook niet al te serieus nemen mar wie weet hoe een koe een haas vangt.

   • Douwe schreef:

    Nee altijd zelf blijven denken maar vind het een prachtige serie, ze crossen de hele wereld rond, laten veel interessante bouwwerken zien en ook gaan ze veel op alternatieve bevolkingsgroepen in. Dus alleen vanuit archeologisch en antropologisch oogpunt is het al interessant. :) 

    En verder zijn het prachtige theorieën die deze mensen allemaal spuien, lekker veel speculatie maar prachtig mooi als je op zoek bent naar boeiende theorieën. 

 2. kamion schreef:

  van Danickens crap sluit eigenlijk naadloos aan op de arrogante Westerse visie dat Afrikanen niet in staat waren om monumenten te bouwen, de Zimbabwe monumenten zijn in het verleden aan iedereen en nog wat toegeschreven ( tot en met de verloren stammen van Israel) behalve aan de plaatselijke bevolking,
  Hetzelfde is tijdenlang de visie geweest omtrent de monumenten uit de Maya cultuur of dec rest van pre-Columbiaans Amerika…. moest wel Westers, Atlanties, Chinees od buiten aards zijn…. de ploppers die er nu woonden konden onmogelijk afstammen van de bouwers
  en met het “cultureel onteigenen”van de lokale bevolking werd hen gelijk het vermogen de artifacten te beheren ontnomen.

  overigens een beetje zonde van de siteruimte om dit soort crap hier te plaatsen.

  • Douwe schreef:

   Interessant visie maar zo heb ik het niet helemaal begrepen, de mensen in deze video zeggen juist dat onze geschiedenis verteld dat dit primitieve culturen waren terwijl zij bouwwerken neerzetten waar wij vandaag de dag nog moeite mee zouden hebben. Volgens mij hebben wij in Europa buiten stonehenge weinig spannends. Daarna zeggen ze dat we dus onze geschiedenisboekjes zullen moeten aanpassen en dan gaan zij de alien tour erbij op. Die laatste stap is wellicht een wat heel grote maar op zijn minst laat de documentaire serie zien wat voor indrukwekkende bouwwerken deze culturen konden bouwen en dat ze zelfs over batterij technologie beschikten hadden en een kennis hadden over de sterren die bij ons pas duizenden jaren later op hetzelfde niveau zou zitten. 

   Verder is het idd zeer spectaculaire TV, wellicht wat te maar ik moet zeggen dat er wel een boel interessante vragen worden gesteld.  

 3. antares schreef:

  Als je een Alien wilt zien, moet je in een spiegel en om je heen kijken, voor aliens zijn wij namelijk aliens. :)

 4. ben db bd schreef:

  omdat ik niet in evolutie geloof, anders dan mutatie, wat genetisch buiten een lab. voor mij steeds controleerbaar op verarming van genen is terug te voeren, is de gedachte dat onze verre voorouders niet speciaal stomme halfapen waren, voor mij heel nuchtere waarheid.
   
  De Schepper greep voor mij ook niet voor niets in met de zondvloed en bij de toren van Babel, omdat Hij vond dat de mensen een ontwikkeling doormaakten waar Hij (nog?) niet achter stond (‘niets zal hun meer onmogelijk zijn’).
   
  Ook de niet door iedereen hier op het forum erkende geestenwereld is voor mij en miljoenen meer, een normaal en controleerbaar feit.
  Ook kunnen geesten zich materialiseren, weten we uit vele verslagleggingen. Volgens mijn Bijbeltje hadden ze ooit zelfs gemeenschap met vrouwen waar enakskinderen uit voort kwamen.

  Omdat onze Lieve Heer daar nooit positief over heeft gedaan en soms maatregelen nam om het tij te keren, zal volgens mij eerst weer een ver van God verwijderde occulte cultuur moeten ontstaan met opening voor nieuwe manifestaties van wat jullie dan wellicht aliëns zullen noemen.
   
  Waar ik net nog de informatie over de occulte vrijmetselarij en zo hier op deze site bekeek met de niet zo frisse uitwassen, (tot schijnbaar seks met een schedel toe) adviseer ik voor wie onbesmet wil blijven, niet in die kuisverrotte werelden te duiken uit nieuwsgierigheid, omdat de wereldgeschiedenis al te veel slachtoffers door de bij wat mijn zoon noemt het zwarte kreng behorenden (1/3 van de engelen, leerde ik) heeft laten zien.
  ik denk ook niet dat belangstelling overgoten met een wetenschappelijk sausje ons van die schade vrij zal houden.

  • c schreef:

   Evolutie en Mutaties Zijn Basisprocessen. Zo Als een auto langs de assemblagelijn steeds veranderd. Het Gebruiksdoel Echter een Geheel Ander is.
    
   Daar de Mensheid door haar Ongeluk en Dwaalweg nooit een Stabiele Beschaving Heeft Kunnen Opbouwen Zonder gebrek Zonder geweld IS Zij op basaalste nivo blijven hangen en Ook in Haar geest. Vandaar Ziet Ze niet Dat Evolutie een Middel IS Geen Doel. Ook in Al Haar Denken en Weten keuzes en doel IS dit dé grens het plafond. Altijd Angst.
    
   Evoluties en Mutaties Worden Begeleidt Door Aanpassingssprongen Zowél in Lichaam Als Geest om Het Bestaan te Verfijnen te Corrigeren te Verbeteren Voor de Soort en de Soorten van een Leefsysteem Met Elkaar En Mét Dat Leefsysteem. Deze Eerstelingen Langs een Evolutie of Mutatielijn Heten Adamas. Van De Nieuwe Weg.

  • Kritische Humane schreef:

   zucht…creationisten zullen het nooit leren…

 5. Kritische Humane schreef:

  Met alle respect voor de meer gelovige die het lef heeft de leer van Darwin in twijfel te trekken en christelijke mumbo jumbo te bazelen en de meest sceptische hardcore geleerden onder ons die niks anders durven te geloven dan de gevestigde wetenschap…
  De geschiedenis heeft ons geleerd dat  af en toe een radicale revolutionaire theorie wel eens een algemeen aanvaarde wetenschappelijke feit wordt. Ik geef maar een paar voorbeelden:
  -Copernicus die beweerde dat de Aarde rond de zon draaide was een revolutionair op astronomisch vlak
  -Albert Einstein met zijn relativiteit en de voorspelling van zwarte gaten…dat was voor de mensen toen complete onzin maar vandaag de dag even normaal als onze, al dan niet door wolken overtrokken, blauwe lucht.

  De serie geeft geen definitieve antwoorden en als er een wordt gegeven dan roept het meer vragen op…het klinkt klink en klare onzin weliswaar maar af en toe moet de huidige wetenschap en geschiedenis eens kritisch bekeken worden. Wat als die waanzinnig klinkende theorieën steeds meer waarheidsgetrouwheid krijgen? Wat als er ECHTE harde bewijzen gegeven worden?
  Sluit nooit 1 theorie uit tenzij bewezen het tegendeel bewezen kan worden.

  Ik zeg niet dat we allen de huidige wetenschap en geschiedenis overboord moeten gooien…
  maar het doet geen kwaad om er eens over na te denken. Trouwens…ALLES moet met een korreltje zout genomen worden. Daarmee bedoel ik deze serie, de geschiedenis zoals we die kennen, de huidige wetenschap, alle godsdiensten en de gevestigde orde.
  Heeft er iemand ooit opgemerkt dat de tegenstanders van de ancient aliens hypothese NIET worden getoond in de series?

  En nog 1 ding. Voor alle creationisten onder ons…
  EVOLUTIE IS EEN WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN EN VOLLEDIG LOGISCHE FEIT! 

 6. VII schreef:

  Ancient Aliens, interessant… Jammer dat veel mensen hier niet eens naar willen luisteren

  Mssn heeft “ben db bd” wel gelijk… Maar alleen als dat zou betekenen dat onze liever heer een Alien is… LOL.
  Mssn waarom onze voorouders geen apen, maar hebben we dezelfde genen omdat we samengesteld zijn uit apen en aliens… Ook niet ondenkbaar, gezien het genetisch geknoei waar wij hier op aarde al mee bezig zijn met ongekende gevolgen, is dit ook niet onmogelijk.
  Daarnaast, evolutie is nog altijd een theorie, er zitten teveel gaten in om het geheel als feit te beschouwen. Een algemene fout van onze westerse wetenschap is theorien die we niet kunnen/willen aanpassen of verbeteren als feit te presenteren en daarop voort te borduren.
  De evolutie theorie is in die zin bewezen dat dit binnen soorten absoluut plaats vindt naar aanleiding van veranderen omgeving en omstandigheden. Echter, de verandering van de ene soort naar de andere is nog niet als zo danig op alle vlakken (lees: soorten) vastgesteld als feit. Enkele indicatoren wel, maar niet volledig…

  Ergo, de evolutietheorie, is en blijft een theorie. De beste die we hebben, maar daarom nog niet de absolute waarheid. Ik geloof absoluut dat het mogelijk is, maar het is nog niet voor alle soorten en alle evolutionaire sprongen onomstotelijk aangetoond. Dat zullen we wel moeten kunnen accepteren. En dat kan ook als je enig mysterie in de geschiedenis kunt accepteren.

  Let wel, de bijbel heeft nog minder waarheden in zich. De enige feitelijke documenten uit het begin van onze jaartelling die een werkelijk beeld scheppen van de mens Jezus en de gebeurtenissen omtrent zijn persoon zijn door zowel jodendom als christendom verguisd. Lees: de dode zeerollen. Deze scheppen een zodanig ander beeld van de tijd en de gebeurtenissen dat beide religies ter plekke zouden ophouden te bestaan als deze als waarheid erkend zouden worden. De bijbel bijvoorbeeld is pas enkele eeuwen later op schrift gezet en zelfs daarin is aanzienlijk geschrapt en toegevoegd, al naar gelang het belang van de kerk… De “afgewezen” versies van de bijbel zijn daarop op zeer effectieve en brute wijze achtervolgd en vernietigd.

  Enfin, zelf ben ik er wel van overtuigd dat zowel onze spirituele wereld, als de buitenaardse wereld met alle gevolgen van dien, binnen onze werkelijkheid vallen. De statistische kans dat er intelligent buitenaards leven is, is zo absurd groot dat alle factoren meegenomen in de laagst mogelijke reeele kwantiteit er nog steeds bizar veel (lees miljarden) mogelijkheden voor intelligent leven zijn BINNEN ONS MELKWEGSTELSEL! Laat staan daarbuiten.
  Ergo, aliens bestaan absoluut en of ze hier zijn geweest blijft een interessante discussie. Gezien de bizarre bouwwerken op aarde die wij met onze beperkte intelligentie en instrumenten nooit hadden kunnen bouwen (en nog steeds niet) kan het bijna niet anders dan dat ze er zijn geweest… (kijk maar eens naar de precisie waarmee de pyramides zijn gebouwd…) Maar zolang dat niet onomstotelijk is aangetoond is ook dit: theorie!

  Er is dus genoeg mogelijkheid tot interessante discussies. Echter moeten wij in de (westerse) wereld nog iets bedenken: en dat is dat het niet erg is om op foute denkbeelden gewezen te worden. Elke keer dat je op een fout of hiaat in je kennis gewezen wordt, heb je de mogelijkheid om je kennis te vergroten of in een ander perspectief te zien. Dat is alleen maar goed, want het draagt bij aan de volledigheid van je wereldbeeld!

  Gelukkig zijn er sites als deze waar een dergelijke discussie met goed fatsoen te voeren is.

 7. Douwe schreef:

  En voor een stukje wederhoor deze documentaire

  http://topdocumentaryfilms.com/ancient-aliens-debunked/

  Chris White hopes to demonstrate to you that Ancient Aliens series are not wrong on just some information, but on every single point where they assert the Ancient Astronaut theory to explain evidence.

  He also hopes to demonstrate the often deceptive means they use to convey their ideas, which includes them fabricating evidence to substantiate their points.

  Ancient Aliens Debunked is a 3 hour refutation of the theories proposed on the History Channel series Ancient Aliens.

  It is essentially a point by point critique of the “ancient astronaut theory” which has been proposed by people like Erich von Däniken and Zecharia Sitchin as well as many others.

  The film covers topics like ancient building sites: Puma Punku, The Pyramids, Baalbek, Incan sites, And Easter Island. Ancient artifacts: Pacal’s rocket, the Nazca lines, the Tolima “fighter jets”, the Egyptian “light bulb”, Ufo’s in ancient art, and the crystal skulls. Ancient text issues: Ezekiel’s wheel, Ancient nuclear warfare, Vimana’s, the Anunnaki, and the Nephilim. 

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger