BBC docu: Leven in de toekomst

Hoe zal het zijn om te leven in de wereld over tien jaar? Of vijftig jaar? Terwijl de meeste mensen zich nu bezighouden met de crisis, zijn er onderhuids tectonische veranderingen in hoe we gaan leven, reizen, produceren en ziekten genezen, om maar eens enkele terreinen te noemen. Op Visionair besteden we hier regelmatig aandacht aan. Deze documentaire van de BBC geeft een overziht van de belangrijkste ontwikkelingen. Maak je klaar voor een spannende reis van ongeveer een uur.

De Beeb, zoals de Britten hun publieke omroep noemen, heeft wat meer budget tot haar beschikking dan de Nederlandse publieke omroepen omdat het Verenigd Koninkrijk qua bevolking vier keer zo groot is als Nederland. Dat leidt tot een groot aantal diepgravende documentaires. Vooral over wetenschappelijke onderwerpen maakt dit de BBC interessant.

6 reacties op “BBC docu: Leven in de toekomst”

 1. Heb met ademloze geboeidheid, verwondering en bewondering, deze schitterende docu bekeken. De manier waarop vele wetenschappers van allerlei leeftijden en disciplines, in volstrekt harmonieuze non profit stijl samenwerken, (o.a. open hardware) sprak mij nog het meest aan. Vind je echt iets uit dat de mensheid grote voordelen biedt, verwacht je logische weerstand vanuit bestaande commerciële markten (brandstoffen, voeding, medisch, wat dan ook) en wil je andere disciplines en wetenschappers erbij betrekken, publiceer jouw vinding dan op het internet. Dan is er geen ontkomen meer aan, alle lastpakken zijn uitgeschakeld, patenten worden onmogelijk. Iedereen met de nodige kennis en middelen, kan dan jullie in samenwerking ontwikkelde product, fabriceren en op de markt brengen. Het lijkt mij de manier om werkgelegenheid op grote schaal voor iedereen te scheppen. Hoe meer open vindingen, hoe sneller dit effect bereikt kan worden, kwestie van doen!!! :) 

  1. Wederom ben ik het met Andre eens een zeer boeiende docu. Dit is nu echt visionair gericht. Germen gebruikt hier het woord “onderhuids tectonische veranderingen”. Als ik aan tectonische denk, dan kom ik uit bij het verschuiven van de tectonische platen(schelven). Maar dat zal hij denk ik niet bedoelen, het enige wat ik er van maken kan is het veranderen van een situatie, is dat correct ??  Mvg Paul.

   1. Als gevolg van de reeds geleverde bewijsvoering, bedenkingen en andere beschouwingen stelt zich de vraag hoe we nu verder gaan met onze leefwereld. Een paradigmaverschuiving impliceert een mentaliteitswijziging, dit betekent een radicale omwenteling van hoe we naar bepaalde zaken kijken. In sommige gevallen betekent het zelfs een visie die volledig haaks staat op de huidige werkelijkheid, dit vergt ontvankelijkheid, oefening en integratie. Een dergelijk proces lijkt in theorie eenvoudig, in de praktijk zullen we snel ontdekken hoe psychische afweermechanismen zich manifesteren, het overwinnen hiervan een ware kunst.(vingerwijzingen)

    1. Psychische afweermechanismen??? Hallo, waar zijn we mee bezig??? We gaan echt wel verder zonder activistische kreten prosument. We zijn veel verder dan jij denkt, maar jij ziet het niet….

    2. Andre, ik denk dat Werner wel nadrukkelijk een punt heeft. Hij zou het denk ik in een andere bewoording moeten weergeven nl de mensheid is al in zoverre geindoctrineert, lees informatie DNA, dat het zal in opstand komen daar alles in die zelfde indoctrine  is vastgelegd. We zullen eerst een paradigmaverschuiving nodig hebben van oa onze DNA en dat is geen kleinigheid omdat te bewerkstelligen, je bent dan ook wel een aantal generaties verder. Mvg Paul.

Laat een reactie achter