3 maanden occupy!

Share Button

De occupy beweging heeft door hun zichtbare protesten in de laatste drie maanden een boel losgemaakt. Veel mensen zijn gaan nadenken over het huidige systeem waar ze onderdeel van zijn. Hoewel veel mensen op de achtergrond al bezig waren met de verschillende misstanden in de politieke, bancaire en mainstreammedia wereld heeft de occupy dit door hun zichtbaarheid enorm versneld. Ook mensen die al bezig waren met oplossingen zoals permacultuur, transition townsalternatieve economische systemen etc. hebben dankzij de occupy beweging een vruchtbare voedingsbodem gevonden bij een breder publiek. Vandaag op 15 januari 2012 bestaat de occupy beweging in Nederland precies 3 maanden. Als eerbetoon een overzicht van nuttige artikelen voor mensen om inzicht te krijgen in de ware problematiek waar we momenteel mee te kampen hebben.

Het in opzet corrupte bancaire systeem.
Hieronder een selectie van een drietal artikelen die door iedereen in Nederland gelezen zouden moeten worden. Deze artikelen leggen haarscherp uit hoe enorm bizar ons economische systeem werkt. Daarbij wordt het ook duidelijk dat via ons huidige economische systeem 80% van de mensen volledig onbewust en ongevraagd meebetalen aan hun eigen onderdrukking door een kleine groep mensen die via dit systeem enorm veel geld verdient. Om het concreet te maken, iedere Nederland die netto minder dan 500.000 Euro heeft, heeft baat bij een verandering van het huidige systeem.

1) Geheimen van Geld, Rente en Inflatie (www.courtfool.info)
2) Het pokerspel van de Centrale Banken (pieterstuurman.blogspot.com)
3) Hoe eerlijk is ons economische systeem eigenlijk? (www.visionair.nl)

De illusie van een vrije mainstream media.
Dankzij de occupy beweging in Nederland hebben veel van de mensen die hierbij betrokken zijn veel geleerd over de mainstream media. Net als in andere Westerse landen werd al snel duidelijk aan welke kant de mainstream media stond. Dit bleek helaas aan de kant van het geld te zijn en niet aan de kant van de mensen. Waar de protesten in Libië, Syrië en Tunesië door deze media werden bejubeld, zo hard worden de protesten in het Westen door dezelfde  media genegeerd en geridiculiseerd. Waarschijnijk weten maar weinig mensen dat er momenteel naast de VS en bijna alle landen van Europa er ook occupy protesten zijn in Israël, Japan en Zuid-Korea. Twee artikelen die de Nederlandse media en de eigenaren ervan goed hebben onderzocht laten zien dat in Nederland 90% van alle mainstreammedia in handen is van slechts 1 partij, in dit geval Sanoma. Dit verklaart mede waarom nu.nl wel een thema speciaal voor de Arabische lente op haar website heeft staan maar dat waarschijnlijk nooit zal hebben voor de Occupy movement.

1) Wie bepalen het nieuws in Nederland (www.anarchiel.com)
2) Eigenaar NuJij.nl, bilderberger, trilaterist en CIA-agent (www.anarchiel.com)

Gelukkig zijn de alternatieve media snel aan het groeien met dank aan het internet. Overzichten van deze onafhankelijke media zijn o.a. te vinden via: grenswetenschap.nl/veld.asp en oudemedia-nieuwemedia.nl Daarnaast zijn qua internationale televisie Russia Today & Al Jazeera aan te raden om een wat genuanceerder beeld te krijgen van de situatie in de wereld.

Volgens de occupy beweging is ons huidige politieke, economische en mainstream media systeem failliet. Zijn ze hierin onnodig negatief of juist visionair?

Democratie of corporatocracy?
Politici zijn in de praktijk maar zelden vertegenwoordigers van het volk. Zeker wanneer de belangen van grote internationale bedrijven in het geding lijken te komen kiest de politiek bijna altijd in het voordeel van deze bedrijven. De bailouts van banken en verzekeringsmaatschappijen zijn hier recente voorbeelden van in Nederland.  Zuur genoeg is het dezelfde politiek die dit geld vervolgens kort op kwetsbare groepen in de maatschappij zoals ouderen, studenten en mensen met lichamelijke en geestelijke beperkingen. Al lijken de zinnen nu ook gezet te zijn op de pensioenen van de babyboomers. Daarnaast is Nederland een belastingparadijs voor internationale corporaties zodat deze bedrijven die vaak enorme bedragen verdienen via brievenbusconstructies in NL slechts een zeer klein deel hiervan hoeven af te dragen. Zo maakt Nederland het mede mogelijk dat de grootste bedrijven in de wereld de minste belastingen hoeven te betalen. Verder is een blik op het huidige politieke bestel in Den Haag genoeg om onze hoop daar in ieder geval niet te veel op te richten. Maar wie weet, misschien komt er nog eens een goede dag waarop de politiek ook leert begrijpen hoe ze door het internationale bedrijfsleven worden misbruikt voor het gewin van de corporatocracy ten koste van de volkeren die ze eigenlijk zouden moeten vertegenwoordigen en beschermen. Of wellicht dat wat van de mensen die de systemen nu wel snappen de politiek in gaan en de zaken in de toekomst gaan veranderen.

Occupy The Movie
Kortom we mogen de occupy beweging best dankbaar zijn voor wat ze allemaal mee helpen weten los te maken en versnellen. Het is overigens paradoxaal te noemen dat er inmiddels aanzienlijk meer occupyers zijn gearresteerd dan bankiers, terwijl het toch echt die laatste groep is die al deze ellende waar we nu wereldwijd in zitten hebben veroorzaakt. Ter ere van de Occupy beweging daarom deze onderstaande documentaire gemaakt door de occupy beweging van de VS zelf.  Zo kunnen mensen een eerlijk beeld krijgen over de opkomst, de concrete doelen en de ervaringen met de media en politie. En dit allemaal uit informatie direct uit de eerste hand.

 

Wat als laatste belangrijk is om te realiseren en wat iedereen kan leren van de occupybeweging is dat er niets gaat veranderen als de grote meerderheid van Nederland dit allemaal maar blijft accepteren. Daarom zou ik iedereen die ontevreden is over het huidige systeem aanraden de occupy beweging een warm hart toe te dragen. En natuurlijk is het voor de Die Hards ook mogelijk om zelf mee te gaan doen, bekijk hiervoor de site van Occupy Nederland.

Tot zover een tussenstand van de eerste drie maanden van de occupy beweging. Over drie maanden is het lente in Nederland, wie weet hoe de zaken er dan voor staan…

Meer informatie:
-) The Top 10 Films that Explain why the Occupy Movement Exists.
-) 10 eenvoudige manieren om de occupy beweging te steunen zonder in een tentje te hoeven slapen.

“It has to start somewhere. It has to start sometime.
What better place than here? What better time than now?”
~ Rage Against the Machine

“The time is always right to do what is right.”
~ Dr. Martin Luther King Jr.


Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht!

3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 = 3,486,784,401
(met dank aan www.courtfool.info)

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

17 reacties

 1. Roeland schreef:

  Het trieste is dat we in Nederland de facto geen democratie meer kennen.
  Stel dat er een regering aan de macht zou komen die dingen zou doen die de ‘financiele markten’ (lees Goldman-Sachs) niet zou zien zitten.
  Zo’n regering zou binnen een half uur door die financiele markten finaal kapot worden gemaakt: stijgende niet te betalen rentes en vallende koersen.
  De verkiezingen worden hiermee een schijnvertoning waarbij mensen kunnen kiezen welke personen het door de financiele markten gedicteerde beleid mogen uitvoeren.
  Hoe sympathiek occupy ook is, ik geloof niet dat hun ‘macht’ te vergelijken is met die van de financiele markten.
  De belangrijkste vraag die occupy nu zou moeten beantwoorden is hoe een land kan functioneren zonder afhankelijk te zijn van (en kapot gemaakt te worden door) internationale financiele markten. Is dat eigenlijk nog wel mogelijk?
  Alleen als die afhankelijkheid wordt doorbroken is echte verandering mogelijk.

 2. Wiseguy schreef:

  ” Ter ere van de Occupy beweging daarom deze onderstaande documentaire gemaakt door de occupy beweging van de VS zelf.  Zo kunnen mensen een eerlijk beeld krijgen over de opkomst, de concrete doelen en de ervaringen met de media en politie. ”

  Een door hen zelf gemaakte documentaire is per definitie niet. Eerlijk/onafhankelijk.

  • Bart schreef:

   En dat is net het probleem wiseguy, bijna alle kennis en documentaires die op de mainstream media te zien zijn, zijn producten van de ‘elite’ die de mainstream media in hun macht hebben. Dat een documentaire van occupy zelf hier ook last van heeft is waar maar toch ben ik eerder geneigd hen te geloven dan de mainstream, die al jaren het ‘beste’ met ons voor hebben. Zie het resultaat daarvan.

 3. Tim schreef:

  Het filmpje doet het niet. Zou dat hersteld kunnen worden?
  BVD.

 4. John schreef:

  Zolang Jan met de Pet zijn natje en zijn droogje maar heeft, zal er nooit en te nimmer wat veranderen.

  Een mooi voorbeeld zijn de bezineprijzen / accijnzen / belastingen. Iedereen klaagt er over, maar doen we er wat aan? Gaan we met zijn allen de baricades op? Nee we blijven thuis lekker bij de warme haard wachten tot een ander het doet.

  • Douwe schreef:

   De occupy movement laat nu net zien dat er ook een groep mensen is opgestaan die zegt, tot hier en niet verder. Zij nemen wel actie en roepen wel op tot verandering maar daarnaast proberen ze ook met oplossingen en alternatieven te komen. En je kunt natuurlijk protesteren maar ook meediscusieren op hun facebook groepen, forums etc. Kortom iedereen die voor zichzelf wat wil doen aan het huidige systeem kan aan alle kanten aan de gang. :-)

   • John schreef:

    Maar het is nog steeds een hele kleine minderheid…

    • Douwe schreef:

     Wat is je punt hier precies John? Ik heb het idee dat je wil dat er wat verandert maar dat anderen het voor je moeten doen en dat de mensen die wel de handen uit de mouwen steken, zoals de occupy beweging, blijkbaar niet genoeg doen of dat er daar niet genoeg van zijn? Als je wilt dat er wat verandert moet je volgens mij kijken waar jij wat kunt veranderen. Je kunt van bank switchen, een LETS systeem opzetten, meedoen met de lokale transition towns, de occupybeweging in je buurt steunen, een heel nieuw economisch systeem uitvinden etc etc.

     Dit systeem is al heel oud, en dat gaat niet zomaar veranderen, er zijn meer dan drie presidenten van de VS om vermoord om het geldcreatie proces in handen van de internationale bankiers te houden daarnaast zijn er vele andere regiems omvergeworpen om zo dit systeem in die landen te kunnen uitrollen. Sterker nog er zijn aanwezingen dat Libië, en Iran ook omver moesten worden geworpen omdat die nog centrale banken hadden/hebben die onder controle staan van de eigen overheid.

     Als je dezelfde resultaten wilt blijven houden moet je hetzelfde blijven doen. Wel is er nu voor het eerst dankzij het internet een brede groep mensen ontstaan die weten hoe deze mechanismes nu werken. Dat is een unieke kans om de boel een stap verder te brengen. Dus kijk waar je wat kunt bijdragen en doe je best daarin. Dan komen we allemaal een stapje verder :-)

    • Bemoeier schreef:

     Misschien een domme vraag maar de ABN AMRO staat ook onder controle van onze eigen overheid.
     Gaan ze hier dan ook vervelend doen ?

    • Douwe schreef:

     Ik denk dat als de Nederlandse overheid zou besluiten zelf de macht over geldschepping in handen zou nemen de internationale bankenwereld hier inderdaad heel moeilijk over zou gaan doen. Maar vergeet niet dat alle overheden die deelnemen aan de Euro alle macht over hun geldsysteem aan de ECB hebben gegeven waar een oud Goldman Sachs bankier nu voorzitter is. Dus ik heb er nul vertrouwen in dat de Euro een project is ter verbetering van Europa. Effectief is de Euro een machtsgreep geweest van internationale bankiers over een flink aantal overheden tegelijk. Overigens waren de nationale centrale banken ook al in handen van dezelfde elite. Ze hebben controle alleen gecentreerd en nog gemakkelijk gemaakt zodat ze nu in een keer alle bevolkingen van alle Eurostaten kunnen uitmelken. Druk alle Eurolanden maar de schulden in en het is cashen voor zij die deze schulden uit het niets mogen maken en daar vervolgens rente over mogen vragen wat vervolgens via de begrotingen van de landen opgehoest mag worden door de hele bevolking.

 5. Jan schreef:

  Heey

  Kunnen jullie me misschien helpen? Ik moet een betoog schrijven over de occupy beweging, alleen heb een beetje moeite met argumenten verzinnen. Kunnen jullie me daarbij helpen?

  Jan

  • Roeland schreef:

   Jan: Het belangrijkste argument is dat een paar snelle jongens bij Amerikaanse banken gezorgd hebben voor twee crisissen achter elkaar. Eerst de hypotheekcrisis en nu de Euro ellende ingeluid door Griekenland.
   Griekenland kon zich een weg naar de Euro banen doordat Goldman Sachs het land hielp statistieken te vervalsen, waarna het land door datzelfde Goldman Sachs kapot werd gemaakt, immers zij wisten als de beste dat de Grieken de boel vervalst hadden.
   De snelle jongens die de aanstichter van alle ellende zijn hebben vele miljoenen aan bonussen gekregen. De gewone man en vrouw zit met de rekening.
   En om het nog mooier te maken hebben de aanstichters van de crisis nu ook diverse regeringen overgenomen:
   http://www.independent.co.uk/news/business/analysis-and-features/what-price-the-new-democracy-goldman-sachs-conquers-europe-6264091.html
   Vroeger zag je nog weleens een tank langskomen als er een staatsgreep werd gepleegd. Tegenwoordig gebeurt het via computers en financiële manipulaties.
   Dit als korte samenvatting. Misschien heb je er wat aan.

  • Douwe schreef:

   Hallo Jan, ik zou vooral de artikelen ook even doorlezen die genoemd staan in het artikel. Niet alleen jongeren, ook ouderen die meedoen met de occupy snappen inmiddels hoe corrupt en bizar de werking van private bankiers eigenlijk is. Het gaat hier over systeemfouten. Systeemfouten die nu door het internet en de informatie die hierover verspreidt wordt nu zichbaar is geworden.

   Ik zou zeggen lees je eens goed in in de inhoud van de kritiek van de occupy beweging en ik denk dat iedereen met een gezond verstand dan tot de conclusie komt dat 90% van de mensen getild wordt waar ze bij staan door een klein groepje mensen wat enorm verdient omdat zij het monopolie op het geldsysteem in handen hebben.

 6. A. Vandersloot schreef:

  De verontwaardigden zijn meestal jonge mensen die geen werk hebben en zien hoe vooral het bankwezen werkt met miljoenen extra’s voor hoge functionarissen. Dat zet kwaad bloed.
  Hoe zou het zijn als deze jongeren eens voor zichzelf begonnen en het dan anders zouden doen? Dat zou maar heel even werken, want al snel zouden hebzucht en eigenbelang ook weer de kop op steken. Dat zet geen zoden aan de dijk, evenals deze weinig verheffende protesten.
  De jonge mensen zouden ook kunnen zoeken naar de oorzaak van deze hebzucht en het eigenbelang. Dat doen ze niet, dus blijft alles zoals het is.
  In de lilaca wordt de materie van het menselijke lichaam bestudeerd, teneinde tot een verandering te komen van deze materie. Dit kan helaas slechts op één manier: met het lila op stap gaan en het toelaten dat deze Evolutiekracht die veranderingen te weeg brengt die kunnen leiden tot een mens of een mensheid die kan leven zonder hebzucht, eigenbelang, bedrog, oorlog etc. Zouden jongeren daar oren naar hebben, dan zouden er geen protesten zijn maar een veel meer opbouwende houding die oog heeft voor iedereen, of hij nu rijk of arm is. Er zou ook inzicht komen in deze situatie, waarbij duidelijk wordt dat overal leermomenten aanwezig zijn in iedere situatie waarin men verkeert. De rijke moet leren van zijn vele geld, de arme kan leren van geen geld of weinig geld. Alles heeft zijn eigen specifieke zin in ieder mensenleven. Dat is het leuke van lilaca, dat niemand wordt veroordeeld omdat hij rijk is of wel arm. Ieder mens is op weg naar zijn doel in de evolutie, of hij nu leeft als verontwaardigde, als moordenaar of als rijke, als dictator of bankemployé. Als dit inzicht zou kunnen ontstaan bij de verontwaardigde jongeren, dan waren ze in de mooie positie dat zij leven met een toekomstperspectief dat ongekende mogelijkheden biedt door het lila.

  • Douwe schreef:

   Ik denk dat dit wat te kort door de bocht is, als eerste is de occupy beweging veel groter dan alleen maar jongeren. Daarbij heeft het weinig te maken met wel of niet een betaalde baan hebben. Het gaat hier om hoe het huidige financiele systeem werkt, wat de regels zijn, wie de lusten daarvan plukt en wie de lasten. Als je dat systeem begrijpt dan zie je dat hier in opzet allemaal systeemfouten in zitten.

   Daarbij zijn het ook niet de jongeren die het slachtoffer zijn. Kijk maar eens wat er nu gebeurd met pensioengelden. Dat zijn toch echt de babyboomers die hier de dupe van worden. Wat er nu gebeurd is dat het systeem eigenlijk moet imploderen puur door de opzet van het banksysteem. Maar voordat we dat laten imploderen gaan we alle mensen korten en gaan we banken redden met belastinggeld. Dat is gewoon onlogisch en zo worden nu de volkeren van Europa geofferd aan de private bankensector.

   Als mensen denken dat dat alleen invloed zal hebben op de jongeren denk ik dat de plank redelijk wordt misgeslagen. Juist de vergrijzende golf van Nederland wordt de dupe, de jeugd is zelf wel gezond genoeg om nog weer een toekomst op te bouwen, de ouderen die hun pensioenen nu zien verdwijnen daarentegen zijn pas echt de klos.

 7. Roeland schreef:

  We hebben al bezuinigingsgolf I gehad, straks komt bezuinigingsgolf 2, pensioenen worden gekort. premies gaan omhoog, er worden mensen ontslagen. Kortom iedereen is de klos.
  En dat allemaal om een paar mensen bij internationale banken rijker en machtiger te maken. Daar komt Occupy tegen in verzet.
  Ben het trouwens wel eens met de gedachte dat de grote massa zich willoos laat plukken terwijl ze zich vooral druk maken over wie de Voice gaat winnen.
  Het is maar een kleine groep die er wat aan doet. De overgrote meerderheid laat zich zonder enig probleem gewillig naar de slachtbank brengen.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger