Lebbis over de Banken

Na mezelf redelijk verdiept te hebben in het bankwezen is het eigenlijk totaal bizar hoe dat systeem werkt. Maar wat misschien nog wel verbazingwekkender is, is dat er tot op de dag van vandaag nog steeds helemaal niets gedaan is om de ellende te stoppen. Sterker nog dankzij de crisis zijn er juist allemaal maatregelen doorgevoerd die de macht van het bankensysteem alleen maar verder versterkt en geconcentreerd hebben. En daarbij is de rekening van alle ellende systematisch bij de gewone mensen gelegd inplaats van de bankiers en ons huidige economische systeem aan te pakken.

Lebbis legt het in deze korte sketch prachtig uit.


Hij maakt daarbij ook nog eens heel duidelijk dat als wij zelf niet aan de bel blijven trekken en zelf actie gaan ondernemen de banken zichzelf echt niet gaan hervormen. Ook is het schandalig hoe de Nederlandse politiek keer op keer de kant van het internationale private bankenkartel heeft gekozen en nog steeds kiest, inplaats van het op te nemen voor haar eigen bevolking die ze zogenaamd claimt te vertegenwoordigen.

Waarom verdient de top van de grote banken in Nederland nog steeds vele malen de Balkenende norm terwijl nu duidelijk is dat ze inmiddels 1 miljoen mensen een te hoge hypotheek hebben aangesmeerd?

Want laten we de feiten gewoon eerlijk onder ogen zien, de politiek in Nederland is op dit gebied volslagen corrupt en loopt aan het lijntje van de financiële wereld. Dit wordt pijnlijk duidelijk uit hoe topmensen van grote partijen inmiddels hun salaris verdienen bij de financiële wereld die grof heeft verdient en nog steeds grof verdient aan deze oplichters praktijken. Hier wat voorbeelden en dit zijn stuk voor stuk prominenten geweest in hun politieke partij.

Gerrit Zalm (ex-VVD) verdient inmiddels jaarsalarissen van 750.000 Euro plus bonussen.
Jan Peter Balkenende (ex-CDA) verdient inmiddels 450.000 Euro per jaar.
Wouter Bos (ex-PvdA) verdient inmiddels 400.000 Euro per jaar.
En als je de raad van bestuur van de grote banken doorkijkt kom je daar ook nog wel wat andere oud politici tegen.

En ze verdienen dit bij bedrijven die of direct met Nederlands belastinggeld geholpen zijn of bij bedrijven die meermalen voor boekhoudfraude veroordeeld zijn of beter gezegd voor het “missen” van boekhoudfraude waar het hun taak was hier op toe te zien. (Details over deze bedrijven in De Boekhoudfraude).

Ons huidige economische model. Winsten privatiseren, schulden socialiseren. Socialisme voor de allerrijksten met belastinggeld en keihard kapitalisme voor de midden en onderklasse.

Kortom politici in Nederland, waar zijn jullie zo langzamerhand in vredesnaam mee bezig? Denken deze mensen echt dat het gewone volk niet ziet hoe zij continue de banken helpen om de mensen verder uit te melken om vervolgens dan zelf ook wat uit die ruif te graaien na hun politieke carrière?  De geloofwaardigheid van het Nederlandse bestuur is zo langzamerhand een totale grap aan het worden. Eentje waar nog maar heel weinig mensen om kunnen lachen…

Laat het later niet over ons gezegd worden, dat we niets hebben gedaan.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Homepage Lebbis
-) Komieken Clark & Dawe over de economische crisis
-) Nederlands gezin daagt bankensysteem uit
-) Nederlands gezin daagt bankensysteem uit deel II
-) 800.000 mensen met restschuld in Nederland 
-) Website – stopderestschuld.nl
-) Website – huizenmarkt-zeepbel.nl
-) Meldpunt Hypotheekdrama Nederland
-) Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
-) De doodspiraal van ons ecnomische systeem
-) Problemen met ons geldsysteem
-) Bewustzijn over het bankensysteem groeit wereldwijd
-) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) De top van de geldpiramide, de Rothschilds

Oplossingsrichtingen:
-) 3 praktische oplossingen voor meer economische veerkracht
-) Update het economische systeem!
-) Hernationaliseer het recht op geldcreatie 
-) Straatkinderen in India zetten eigen banksysteem op, nu wij nog!
-) Breek het monopolie van geld als enige ruilmiddel
-) Het belang van diversiteit in economische systemen – Bernard Lietaer
-) Bernard Lietaer – What about Money

Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, politici, bankiers, economen, professoren, politie agenten, etc. graag zelfs hoe meer mensen dit weten en erover meediscussiëren hoe beter.  Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen mee kunnen doen in de discussie hieronder als ze dat willen.)

72 gedachten over “Lebbis over de Banken”

 1. Het is inderdaad ongelooflijk. Wat ook ongelooflijk is dat grootschalig protest uitblijft.
  In het verleden toen we nog een vakbeweging hadden die iets deed kwamen er grootschalige protesten tegen maatregelen die niets voorstelden in vergelijking met wat er nu gebeurt.
  Ondertussen kijkt het volk niet naar documentaires over het financiële systeem, maar naar de Voice.
  Het is verbijsterend, maar helaas wel de realiteit. Kennelijk maakt het de mensen niets uit of ze naar de bedelstaf worden gebracht of ze zijn murw gebeukt

 2. Roeland, wederom volledig met je eens. Gisteravond op de TV werdt nog eens duidelijk gemaakt dat de banken hun uitstaande schulden moesten stabiliseren en terug brengen. Denk aan de hypotheken. M.a.w. eerst de banken en dan de mensen. De regering en banken hebben hier jaren lang de vruchten van geplukt en nu moeten wij dat systeem weer terug betalen door zo snel mogelijk onze hypotheken af te lossen. Zo kunnen we nog wel even door praten. Maar het blijft een gegeven dat bij de gewone man het water dus schijnbaar nog niet aan de lippen staat. Of zijn we onderhand zo moe geworden van al dat gedonder wat over ons heen uitgestrooid word, dat we denken dat het nutteloos is geworden om je mond open te doen. En inderdaad de vakbonden is een schijn vertoning. Mvg Paul.  :-( 

 3. Lebbis heeft wel een punt. Vooral als hij zegt dat wij, de buitenstaanders , het moeten doen. Zijn suggestie (de bankmedewerkers eraan herinneren wat goed is en niet) vind ik een goed idee, maar dat legt uiteindelijk de verantwoordelijkheid weer terug bij de (medewerkers van) banken.

  Om onder het juk van het bancaire kartel uit te komen, zijn er maar twee dingen nodig: algemeen besef van wat geld IS (geld = schuld) en het besef dat politici niet het volk vertegenwoordigen, maar in dienst zijn van de werkelijke machthebbers en dat zijn degenen die de controle hebben over het bancaire systeem en dus over het geld.

  De politiek collaboreert aan de grootste wisseltruc aller tijden. Massale diefstal op een nooit eerder vertoonde schaal. Om de ullusie in stand te houden dat de politiek ONS (het volk) vertegenwordigt, moeten politici dus voortdurend liegen.  En dat is dan ook wat ze doen.

  Simpele logica is voldoende om dat te zien. Geld bestaat uit schuld. Economische groei betekent meer geld. Meer geld betekent daarmee: meer schuld. Het argument dat schuld kan worden opgelost door economische groei, is daarmee een leugen.

  Ook veel gehoord: het kabinet moet ‘bezuinigen’ (lees: geld ophalen bij de burger) omdat we ‘boven onze stand geleefd hebben’ en er dus teveel schuld is. De ‘broekriem moet aangehaald worden’.  De burger houdt daarom minder geld over en kan daarom minder geld uitgeven. Toch krijgt diezelfde burger nu ook de schuld: de economie (en dus de cashflow naar de staat) stagneert omdat de burger ‘de hand op de knip houdt’. Oplossing; nog meer ‘bezuinigen’. Eigen schuld, dikke bult…

  We geven dus zowel teveel als te weinig geld uit… Orwell zou genieten van dit fraaie staaltje ‘doublethink’.   

 4. Pieter, ik heb een geluk als je het zo zou willen benoemen, ik heb al jaar en dag niet meer op de politiek gestemd en ga dat zeker ook nooit meer doen. Ik kan er maar een woord voor vinden nl minachting naar de burger toe (volksverlakkerij). Het ergste vind ik nog dat volgend jaar echt de problemen komen. Daar de staat ook nadrukkelijk bezig is om zn straatje schoon te houden en zn kasboekje, komen er nog meer bezuinigingen aan. Te beginnen bij de Gemeentes, dus hogere gemeente belastingen, dan de provincies, hogere opgelden (zonder hun opgespaarde gelden eerst te gebruiken, die ze samen gesprokkeld hebben over de rug van de burger). Ziekenfondsen hebben ze al geregeld, eigenbijdrage naar €350,-. Tot slot de EU die steeds meer geld willen hebben. Dan hebben we het nog gehad over de inflatie, dat proces is al gaande, maar zal steeds groter worden. En al die gasten maar klagen, dus de schuld bij de burger neer leggen, dat we niets meer uitgeven. Dan het woordje belastingen niet te vergeten. En als je uiteindelijk realiseert wat de oorzaak van dit alles is, wordt je er nog minder vrolijk van. Ik zal het altijd blijven herhalen dat hoe je het ook went enof keert: uit de EU stappen (kost eerst wel wat geld, maar is gauw terug verdiend), dan eerst ons eigen land en zorg dragen dat er geen 1 miljoen mensen meer onder de armoede grens hoeven te leven. De banken goed aanpakken, maar ook dit zal ten koste gaan van de burger. Je wordt er echt moedeloos van. Wat dat betreft heb ik diep respect voor het egyptische volk die durven op te staan, ondanks dat ze de grote kans hebben om dood geschoten te worden etc. Als de elite en het bancaire systeem zo doorgaat dan creeren ze uit eindelijk een oorlog, waar ze dan maar moeten afwachten of ze dat ook overleven. Ik zal een van de eerste zijn, die me voor die oorlog zal aanmelden, zo kwaad ben ik eigenlijk. Dus ben ik met dit schrijven bezig mijn kwaadheid van me af te schrijven. Ik zal nooit een fan worden van wilders, maar hij heeft wel wat punten. Mvg Paul.  :’-) 

  1. Het is alleen wel nuttig te weten wie dan de precieze mensen zijn die nu al de dikke salarissen bij de grote banken in Nederland opstrijken. 

   Op wie vormen het internationale bankenkartel krijgen we daar wel een beetje inzicht in natuurlijk:
   https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/wie-vormen-het-internationale-bankenkartel/

   En verder wellicht de top van de banken en de raden van bestuuur maar eens af?

   ING – http://managementscope.nl/bedrijf/ing-groep

   ABN – http://www.abnamro.com/nl/about-abn-amro/corporate-governance/managing-board/index.html

   SNS – http://www.snsreaal.nl/corporate-governance-1/raad-van-bestuur-1.html

   Rabo – http://overons.rabobank.com/content/profiel/bestuur/index/

   En wellicht de hele Bilderbergtop? – http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Belgische_en_Nederlandse_deelnemers_van_Bilderbergconferenties

    

    1. Dit is informatie die deze banken zelf op hun sites zetten. Als ze niet willen dat dit publieke kennis is moeten ze het van hun site afhalen. 

     Maar blijkbaar ken je Occupy The Boardroom dan ook nog niet:
     http://www.occupytheboardroom.org/

     Zoals je ziet gaat dat nog flink wat verder.

     En ik denk dat als we in Nederland niet heel snel actie ondernemen dit allemaal nog veel grimmiger gaat worden ook in Nederland. Heb je gezien wat er het afgelopen jaar in Zuid Europa gebeurt is? Hoe gewelddadig de confrontaties daar aan het worden zijn omdat de politiek continue de bevolking verder blijft strippen om de banken te redden? De zelfmoordcijfers van Grieken zijn de pan uit gerezen, explosies in prostitutie en dus ook geslachtsziekten, de levensverwachting van mensen gaat daar momenteel voor het eerst in 70 jaar weer naar beneden inplaats van omhoog. Afgelopen jaar is de koopkracht van de gewone burgers in Griekenland gehalveerd… Griekenland heeft nog amper een middenklasse.  

     Dit is geen vermakelijk spelletje meer als mensen in Nederland dat nog steeds denken. Dit is geen kleine crisis, dit is een globale systeemcrisis waarbij een kleine groep mensen heeeeel rijk aan het worden zijn ten koste van de middenklasses en onderklasses van Europa. 

     Als we niet een ander pad gaan voeren in Nederland dan is wat je nu ziet in Zuid Europa ook onze toekomst. Er is momenteel in Europa een hele snelle overdracht van rijkdom van de midden en onder naar de bovenklasse. Kijk eens naar de huizen die in Nederland onder water staan en hoe snel de armoede en werkloosheid ook in Nederland om zich heen grijpt. Ga eens naar je lokale voedselbank toe en vraag daar eens hoe snel het aantal aanvragen van mensen daar oploopt.

     Je kunt als grote banken van Nederland niet 1 miljoen huishoudens duperen en verwachten dat die op een gegeven moment geen verhaal gaan komen halen. En hoe sneller de bankiers en politici van Nederland dat begrijpen hoe sneller we naar echte oplossingen kunnen zoeken en hoe minder van dit soort ongein er nodig is. Maar momenteel lijken deze mensen nog in hun eigen bubbeltje te leven en dan gaat er echt niets veranderen. Hoe sneller zij uit die bubbel komen hoe beter het is voor iedereen. 

     Verdiep je ook eens in de geschiedenis van dit soort economische systeemcrissisen dit is het materiaal wat echt voor hele grote spanningen zorgt in een maatschappij als je de boel niet oplost. Revoluties, oorlogen etc. En laat duidelijk zijn dat Nederland en Europa momenteel helemaal niets oplossen. Sterker nog het bankenkartel coupt juist landen als Griekenland en Italië door democratische regiems te vervangen door hun technocratische dictators… Ze forceren overheden staatsbedrijven te verkopen die zij vervolgens voor een prikje opkopen en verhogen vervolgens de prijzen van basisservices aan de mensen, ze forceren overheden de hele verzorgingsstaat af te breken, het onderwijs, de zorg etc..

     Kijk eens om je heen, kijk eens hoe dit kartel wereldwijd al meer dan 50 jaar zo landen stript. Dit is een recept wat van Indonesië tot aan Argentinië eerder gebruikt is. Maar blijkbaar denken de inwoners van de VS en Europa dat wij imuun zouden zijn voor dit soort zaken?… Lees de verhalen van John Perkins, A confession of an economic hitman en Hoodwinked eens…

     If history doesn’t repeat itself it surely rhymes :-)

    2. De laatste 200, of 50 jaar is er een enorme groei geweest. En het is niet meer dan normaal dat groei zijn hickups kent. Dat hoort bij het (leer)proces. Het banksysteem is aan het hervormen, dus keep your pants on. Al die negativiteit is contraproductief, en mensen zouden meer zelfverantwoordelijkheid moeten nemen, dan de schuld afschuiven naar elders.

    3. Wat is er negatief aan mijn verhaal? Ik vertel gewoon eerlijk hoe ik het systeem begrijp. Het patroon wat er momenteel door Europa heen gaat is echt niet nieuw in de wereld. Daarbij baseer ik mijn uitspraak op 5000 jaar geschiedenis. En de verhalen van een economische huurmoordenaar die deze trucs zelf uithaalde met vooral derde wereld landen. Lees al deze verhalen er maar eens rustig op door. 

     -) Schulden, de eerste 5000 jaar
     -) 2000 jaar strijd over de controle van het geldsysteem  
     -) 
     Bekentenissen van een Economische Huurmoordenaar 
     -) 
     Economische Crisis op Bestelling  

     En hoe moeten mensen meer zelfverantwoordelijkheid nemen als ze helemaal niets over het geldsysteem te zeggen hebben waar ze verplicht gebruik van moeten maken? En waar zelfs hun eigen land niets meer over te zeggen heeft nu met de Euro? Hoe doe je dat als Timmerman die al 2 jaar nergens meer aan het werk kan in Nederland maar wel gewoon moet blijven eten?

     Hier legt Joseph Stiglitz het stappenplan zelf ook nog even uit.
     https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/catastroika/

     2001 Professor Joseph Stiglitz, former Chief Economist of the World Bank, and former Chairman of President Clinton’s Council of Economic Advisers, goes public over the World Bank’s, “Four Step Strategy,” which is designed to enslave nations to the bankers. I summarize this below,

     Step One: Privatization.
     This is actually where national leaders are offered 10% commissions to their secret Swiss bank accounts in exchange for them trimming a few billion dollars off the sale price of national assets. Bribery and corruption, pure and simple.

     Step Two: Capital Market Liberalization.

     This is the repealing of any laws that tax money going over its borders. Stiglitz calls this the, “hot money,” cycle. Initially cash comes in from abroad to speculate in real estate and currency, then when the economy in that country starts to look promising, this outside wealth is pulled straight out again, causing the economy to collapse.The nation then requires IMF help and the IMF provides it under the pretext that they raise interest rates anywhere from 30% to 80%. This happened in Indonesia and Brazil, also in other Asian and Latin American nations. These higher interest rates consequently impoverish a country, demolishing property values, savaging industrial production and draining national treasuries.

     Step Three: Market Based Pricing.
     This is where the prices of food, water and domestic gas are raised which predictably leads to social unrest in the respective nation, now more commonly referred to as, “IMF Riots.” These riots cause the flight of capital and government bankruptcies. This benefits the foreign corporations as the nations remaining assets can be purchased at rock bottom prices.

     Step Four: Free Trade.
     This is where international corporations burst into Asia, Latin America and Africa, whilst at the same time Europe and America barricade their own markets against third world agriculture. They also impose extortionate tariffs which these countries have to pay for branded pharmaceuticals, causing soaring rates in death and disease

     There are a lot of losers in this system, but a few winners – bankers. In fact the IMF and World Bank have made the sale of electricity, water, telephone and gas systems a condition of loans to every developing nation. This is estimated at 4 trillion dollars of publicly owned assets.

     Maar goed blijkbaar hebben al deze onderzoeksjournalisten en schrijvers en deze nobelprijswinnaar ook een veel te negatieve houding? Laten we het idd vooral met positief denken oplossen en met onze eigen verantwoordelijkheid meer nemen maar vooral niet naar de veroorzakers en de mechanismen van de problemen kijken. :-)

     Laten we vrolijk net als de mainstream media gewoon 4 jaar lang keihard lulverhalen blijven ophangen dat het elk moment beter zal gaan… En dat niemand deze crisis zag aankomen en dat het de schuld van niemand is. En dat er ook niemand beter van wordt…

     Je moet meer verantwoordelijkheid nemen niet verwarren met blinde naïviteit. ;) 

      

    4. In mijn ogen is alles voor verbetering vatbaar, ook de wereld waarin we leven natuurlijk. Maar ik kijk eerst naar mijn eigen. Ik heb ook schulden gehad, maar heb nu een positie dat ik gebruik kan maken van het systeem, in de vorm dat ik in de plus qua vermogen, en een groeiende kennis heb, hoe de wereld in elkaar steekt. Mensen die in de min zitten (lees schulden hebben, of het nu binnen of buiten hun schuld ligt), ja die moeten betalen. Dat is de realiteit, we kunnen niet allemaal ‘winnen’. 
     Let wel, vroeger zeg 100-200 jaar geleden werden we allemaal met niks geboren. Nu krijgt een kind onderwijs, eten, zorg, het mag dan niet perse allemaal van hoge kwaliteit zijn, maar het geeft een basis om wat van het leven te maken. Dit is dankzij ‘het systeem’.

    5. Alleen positieve dingen noemen en dat dan vervolgens aan het systeem ophangen, beetje makkelijk. Zet er dan ook even bij dat we de genocide van de indianen, aboriginals, globale culturele kaalslag en een paar eeuwen slavernij en uitbuiting van andere volken en de natuur ook allemaal aan het systeem te danken hebben… Oh ja en de huidige staat van moeder aarde ook…

     Nogmaals de link van het boek van Ad Broere, leuk voor de kerstdagen :)  http://adbroere.nl/web/nl/columns/geld-komt-uit-het-niets.php

     Voor veel Nederlanders  is het haast onvoorstelbaar dat hier hetzelfde zou kunnen gebeuren als in Griekenland en Argentinië. Ook is het moeilijk om een beeld te vormen bij een werkloosheidspercentage van 25% in Spanje, dat is dus een op de vier van de Spanjaarden, of van de 15% van de Amerikanen die onder de armoedegrens leven, of van de enorme tentenkampen waarin dakloze Amerikanen hun onderkomen moeten zoeken. En dan heb ik het nog over het ‘rijke’ westen en niet over de enorme armoede in Afrika, Zuid Amerika en Azië. Als u eerlijk bent dan weet u dat u -en met u vele anderen- uw geweten sust met de gedachte dat deze massa’s verliezers zijn, die hun kansen niet hebben gepakt en die hun lot toch wel voor een belangrijk deel aan zichzelf te wijten hebben. We zijn vaak zo arrogant. Als het goed gaat hebben we het zelf gedaan en als het slecht gaat is het onze eigen schuld. Vergeet het, de verliezers zijn meestal slachtoffers van het financiële stelsel dat in handen van die hele kleine minderheid overal op de wereld zijn destructieve werk doet. 

     Ooit van het Stockholm Syndroom gehoord Tui :-)

    6. Tui, je bent m.i. te opportunistisch en loop je weg voor de echte realiteit, lees waarheid. Nu kan dat een overlevings strategie zijn? Daar kan ik dus niet over oordelen. We worden wel met Douwe zijn gegevens met de feiten geconfronteerd en dat is niet altijd even leuk, maar wel duidelijk de waarheid. Doorgaans is de regel:
     Zij die het weten spreken niet
     Zij die spreken weten het niet   
     Maar soms moet je spreken en dat doet Douwe m.i. Je hebt zelf het recht om er wat mee te doen enof te laten. Maar struisvogel politiek is niet de oplossing. Mvg Paul.

    7. ’the truth is in the eye of the beholder’

     Mijn nieuwe artikel gaat over wat in mijn ogen de realiteit is. Onze maatschappij is zo slecht nog niet Paul.

     Onderzoek wijst uit dat de meeste mensen zich gelukkig voelen, en dat de mensen in de arme landen het ook steeds beter krijgen. Natuurlijk kan het beter, maar denk jij dat dit te doen is door banken te….

 5. Ik vind dit toch grotendeels ongefundeerde gepraat van mensen die geen benul hebben van wat banken doen en wat met banken gebeurd.
  Gewoon dom volgen van instincten en banken de zondebok en schuldige maken van al het kwaad vanuit onwetendheid.

  Leer naar de realiteit kijken en doe eens de moeite om niet enkel van de populaire negatieve kant naar alles te kijken, want dat is mensonwaardig. Spreiden van desinformatie schaadt enkel de mensen en houdt ze gevangen in een onwetendheid.
  Als je echt vrijheid wil voor mensen probeer dan met feiten van het volledig plaatje af te komen en niet enkel met halve (on)waarheden af te komen om “gezellig” samen te kunnen afgeven op de gemeenschappelijke vijand.

  1. Jij weet blijkbaar wel hoe het zit dan Ludwig? 

   Misschien kun je mij en anderen dan even uitleggen waar deze raden van bestuur hun enorme salarissen van betalen als het niet van de inmiddels 1 miljoen te hoge hypotheken is en andere oplichtersproducten, die ze het Nederlandse volk hebben aangesmeerd?

   En leg dan ook even uit hoe ik alle politici die na hun carrière in het financiële systeem gaan werken voor een paar keer de Balkenende norm moet plaatsen. Als ik dit stukje namelijk bekijk lijkt het daar 100% op
   -) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
   Gewoon ordinaire corruptie. Maar goed leg vooral inhoudelijk uit hoe het dan wel zit als dat volgens jou niet klopt.

   In deze artikelen heb ik verder redelijk mijn begrip over het huidige bankensysteem opgeschreven. Als je daar inhoudelijke en constructieve kritiek op hebt hoor ik dat heel graag.

   -) Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
   -) De doodspiraal van ons ecnomische systeem
   -) Bewustzijn over het bankensysteem groeit wereldwijd 

   Want ik vind jouw reactie ook weinig inhoud om eerlijk te zijn. Het enige wat je doet is heel hard roepen dat we vooral de schuld nu niet bij de banken zouden moeten neerleggen want dat zou wel heel ongemakkelijk worden als het Nederlandse volk nu door begint te krijgen wie ze eigenlijk de afgelopen 30 jaar een poot heeft lopen uitdraaien…

   Maar goed wat is het hele plaatje dan volgens jou, geef dat genuanceerde beeld eens.

   1. Als mensen bereid zijn waanzinnige hypotheken te betalen omdat ze te dom zijn om een rekensommetje te maken, wat doen ze dan verkeerd.
    De mens is hebzuchtig en wil boven zijn stand leven. Een bank kan wat geld verdienen aan dat gebrekkig inzicht van mensen. Degenen die een bank leiden kunnen ook hebzuchtig zijn, alleen zijn ze slimmer en kunnen ze beter rekenen dan de mensen die hen zelf laten oplichten.

    Banken hebben het voor de crisis zeer bond gemaakt, maar met de krediet crisis hebben ze geleerd en nu zijn ze groter en sterker dan ooit. Dezelfde mensen die het te ver gebracht hadden hebben de boel ook draaiende gehouden en hebben een instorting vermeden. Ze worden meer gereguleerd en ze zijn niet meer zo vrij als tevoren. Er bestaat een goede kans dat al die nieuwe regulering de grootste banken er toe zal brengen om uit hun eigen op te splitsen in kleinere banken die dan geen systemic risk met zich meer mee brengen. Zelfs als ze dit niet doen wordt nieuwe regulering ontwikkeld die erop gericht is om ervoor te zorgen dat zelfde de grootste geen systemic risk meer kunnen inhouden.

    Geweld roepen op banken en een ongenuanceerd verhaal verkondigen met duidelijke vijanden is momenteel easy money, easy status en een weg tot netwerken (als je een groot genoeg publiek hebt) bij een marginaal publiek die zo graag zelf veel willen maar het niet hebben. Amper beseffen die mensen dat ze weeral eens hunzelf aan kettingen leggen en hunzelf dieper in onwetendheid en existentiële angst graven. Ik vind het bijzonder onaangenaam om mensen zo te zien sukkelen met hun bestaan.

    Banken hebben een grote rol gespeeld in het toelaten van enorm veel mensen boven hun stand te laten leven en nu er een dip is in de economie slagen leiders erin om de boel toch draaiend te houden zonder dat de doorsnee mens er teveel van voelt. Al die mensen hebben mooi alle vruchten gekregen van enorme groei in welvaart en nu ze een klein fractie terug moeten afstaan zijn ze nog steeds niet bereid om op hun stand te leven en doen ze nog steeds niets liever dan klagen terwijl ze falen om een budget te houden.

    Het is absoluut zinloos om de schuld bij banken te leggen wanneer het in de menselijke natuur van elke mens zit om dom, kortzichtig en hebzuchtig te zijn. Het is makkelijk om alles op de banken te schuiven omdat ze een makkelijk doelwit zijn. Ze hebben geld, ze “stelen” mensen hun geld (neen, mensen maken akkoorden met banken en laten vrijwillig die banken hun geld nemen) en ze verdienen een pak meer dan de gemiddelde mens. Natuurlijk makkelijk om op die hebzucht en afgunst van mensen in te spelen en de propaganda molen met banken als grote vijand aan de gang te krijgen.

    Verder trouwens. Als die banken bailouts krijgen betaald met belastinggeld  dan is dat met doel om de boel draaiend te houden, zodat het volk kan blijven uitgeven aan dingen die ze niet nodig hebben. Zonder bailout zou er een echte crisis zijn en dan zou je de mensen echt zien afzien. Ik bedoel echt, in de zin van moeten rantsoeneren, in plaats van enkel wat te moeten klagen over de prijs van benzine of dat ze paar procentjes van hun pensioen verliezen.
    Dat belastinggeld daar moet de gemiddelde mens ook niet over neuten, want de gemiddelde mens krijgt meer terug van de staat dan dat ze betalen in belastingen. Natuurlijk hebben ze daar geen benul van. De meeste mensen, vooral in Europa worden in realiteit gesponsord door grote bedrijven en kapitaalkrachtige mensen.
    Maar vertel ze dat maar eens, daar zijn geen oren naar. Dat is taboe.

    1. Banken zijn niet slimmer of minder of meer hebzuchtig, ze hebben het unieke recht geld te mogen creëren in de vorm van schuld en daar vervolgens rente over te mogen vragen. Dat is de kern van ons hele huidige economische probleem. Dat wordt hier vrij duidelijk uitgelegd. En geld verdienen ten koste van mensen die niet beter weten is in mijn woordenboek niet slim maar crimineel.
     -) Problemen met ons geldsysteem

     Maar als ik jou moet geloven hebben de banken eigenlijk uit goodwill de mensen een te hoge hypotheek aangesmeerd en dat ze zelf dan toevallig miljoenen bonussen in de zak staken was toeval? Hoe kan het dan dat dit allemaal in Duitsland niet gebeurt is? Hoe kan het dat Nederland de hoogste hypotheekschuld heeft van heel Europa? Dat komt door de mensen hier zeg jij, inplaats van de banken hun hebzucht en het beinvloeden van de politiek die nota bene beleid heeft gemaakt om mensen die meer lenen bij banken te belonen?… 

     En als de banken dan vervolgens op instorten staan vanwege deze praktijken dan mag het volk wat ook de te hoge hypotheek al had gekregen van de bank de bank extra gaan betalen. En de grap is dat het geld wat de overheid leent om de banken te redden wordt geleend bij… idd banken… Waar wij dan ook weer rente over moeten betalen in de vorm van de staatsschuld later. 

     Dus we redden banken met geld wat we bij ze lenen en daar vragen de banken vervolgens ook nog weer rente voor… En ondertussen strijken al deze raden van bestuur en al deze politici die inmiddels in deze sector werken een paar keer de balkenende op in jaarsalarissen… Waarom krijgen deze mensen in vredesnaam zo goed betaald als je met belastinggeld gered moet worden? Leg dat eens uit Ludwig. Waarom mogen alle bijstandsmoeders nu 2% meer btw betalen om de bonus van ING topman Hommen te kunnen betalen van het belastinggeld waar die bank mee moest worden gered? Maar nee zeg jij dat komt door de hebzucht van die bijstandsmoeders niet van de topdirectie van banken en de corruptie politici die continue de kant van de bankiers kiezen en daar vervolgens gaan werken…

     En grote bedrijven zouden de Nederlanders sponsoren? Serieus?  Nooit de documentaire van Zembla gezien waar duidelijk uit naar voren komt dat de grote corporaties amper belasting betalen?

     Of dit recente bericht dat zelfs deze banken die met belastinggeld gered worden amper zelf belasting betalen? http://www.quotenet.nl/Nieuws/Nederlandse-banken-groots-in-belastingparadijzen-42781 

     Er is nog helemaal niets concreets gedaan in Nederland om het economische systeem in Nederland te hervormen… Ook dat is dus gewoon niet waar wat je zegt. En banken zijn zogenaamde zo slim? Zo slim dat ze mensen grootschalig beroven, en dan mensen ook nog hun huid laten redden en dan denken dat het Nederlandse volk dit maar gewoon blijft pikken. Dat is niet slim dat is crimineel in mijn ogen. 

     Het enige wat ik jou hoor roepen is het standaard praatje, mensen blijf rustig wordt niet boos en ondertussen roven wij gewoon vrolijk door zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan. 

     Misschien is het je niet opgevallen dat half Zuid Europa inmiddels aan de bedelstaf is en dat we ook in Nederland inmiddels de miljoen officiële armen gepasseerd zijn? Die miljoen armen moeten begrijp ik de Jan Hommens van deze wereld bedanken volgens jou?

    2. Ludwig, een ding wil ik nog wel even aan je kwijt, ik weet niet hoe oud je bent, maar ik heb nog mee gemaakt dat ik mijn loon elke zaterdag en later elke vrijdag in een bruin envellopje cash uitbetaald kreeg. Wat ik met dat geld deed, was volledig mijn eigen wil. Doorgaans als je al een kwartje over hield, zette je dat op een spaarrekening. Tot het moment aanbrak, dat we maandelijks ons geld ontvingen, dat was minder rompslomp dan elke week, vrij kort daarna was je verplicht om een bankrekening te openen (want anders kreeg je geen salaris uitbetaald) en va dat moment schoten er banken als paddestoelen de grond uit, want ze kregen allemaal dollartekens in hun ogen. Mede va dat moment werdt er onderzoek gedaan hoe de burgers hun geld besteden. Hierdoor kreeg de bank zijn eerste monopolie. Mede va dat moment begonnen de banken in een sluipproces toen destijds al te speculeren op de beurs. En zo kunnen we wel doorgaan tm heden. De bank hield je een lekkere rookworst voor de neus en jij maar hollen om dat klere ding maar te pakken krijgen. Het is vanaf het begin dus een psychologische oorlogsvoering geweest. Door leningen aan te gaan, kon het volk eindelijk eens dingen kopen die ze niet voor mogelijk gehouden hadden. Hoe sterk sta jij in het dagelijks leven in de schoenen? Ben jij dus sterker dan wie dan ook en heb jij dezelfde manipulerende bank ook niet broodnodig? Ludwig ik hoop het voor je, maar ik heb zo mn twijfels. Mvg Paul.  :-? 

  2. @Ludwig.

   Ik sta voor honderd procent achter de uitspraken en inzichten die jij beschrijft, in de reacties van 1132 h en 1229 h. Ik heb echter geen zin meer om de fanatieke tegenreacties te compenseren, daar ik mij niet kan ontrekken aan de indruk dat men gewoon bloed wil zien. Voortaan reageer ik uitsluitend nog op de prachtige wetenschappelijk artikelen hier, waar visionair mee begonnen is. Ik ben geen aktivist en wil daar ook niet mee geassocieert worden.

   1. In 2008, het jaar waarin de banken staatssteun kregen met dank aan de mensen die wel belasting betalen, had ABN 55 vennootschappen in acht belastingparadijzen waaronder de Kaaimaneilanden. ING had er 71 in zes belastingparadijzen waaronder Guernsey. Ondertussen zijn die aantallen teruggebracht tot 33 voor ABN en 27 voor ING. Rabobank heeft een voorkeur voor Delaware, het inpandig belastingparadijs van de VS.

    De Nederlandse overheid doet ondertussen alsof zijn neus bloedt. Die weten zogenaamd van niks. Niet helemaal raar, want Nederland is natuurlijk zelf ook een belastingparadijs die goed is te gebruiken als draaischijf om geld van ‘normale’ landen naar geheimhoudingsjurisdicties te sluizen en met gebrekkig toezicht. 

    http://www.quotenet.nl/Nieuws/Nederlandse-banken-groots-in-belastingparadijzen-42781%20  

    Men wil geen bloed zien maar gewoon enig fatsoen en rechtvaardigheid van de instituten die meer dan 1 miljoen Nederlanders met een te hoge hypotheek hebben opgezadeld, die met belastinggeld gered moeten worden als de waarde van de hypotheken zo ver daalt dat ze zelf niet eens meer solvabel zijn, en die ondertussen wel jaarlijks enorme salarissen en bonussen van meermalen de Balkenende norm blijven uitkeren aan hun zelfbenoemde topbestuurders terwijl ze gered moeten worden met belastinggeld en ondertussen ook nog eens alle belasting zelf proberen te vermijden via belastingparadijzen… 

    Leg jij dit eens uit aan de bijstandmoeders die nu 2% extra btw mogen betalen, of aan de nu officieel miljoen arme mensen in Nederland. Kijk gewoon eens even naar de feiten. In IJsland hebben ze juist de banken aangepakt en een boel mensen geholpen. Het gaat hier om belangen en lusten en lasten en tot nu worden alle lusten geprivatiseerd door de bankiers en de politici die daarna daar gaan werken en alle lasten worden gesocialiseerd naar alle mensen van Nederland. Er is socialisme voor de Bank CEO’s die met het geld van de middenklasse worden gered en ondertussen is er keihard kapitalisme voor diezelfde middenklasse die nu hun banen verliezen, en met een huis blijven zitten met een dikke restschuld erop… De Europese middenklasse wordt gestript ter meerdere eer en glorie van het private internationale bankenkartel.

    Kijk dit artikel eens, de koopkracht van de mensen in Griekenland is in 1 jaar tijd met 50% gedaald…
    http://www.express.be/business/nl/economy/kerst-in-athene-overleven-op-een-jaarloon-van-4871-euro/182555.htm
    Dat gaat ook in Nederland gebeuren als we niets blijven doen.

    En als dit niet zou kloppen dan hoor ik heel graag een duidelijke inhoudelijke uitleg van jou of van Ludwig hoe het dan wel zou zitten.

     

    1. Hier dan mijn inhoudelijke uitleg :

     Het systeem werkt fout omdat de mens dit naar diens natuurlijke aard opgezet heeft. De natuur werkt zo, onontkoombaar de mens dus ook. Een beschuldigende vinger uitsteken, is dus een beschuldigende vinger uitsteken naar de hele mensheid, want die ontkomen er vroeg of laat ook niet aan diezelfde fouten te maken. De mens is zoals die is. Daarop anticiperen is het enige antwoord, de strijdbijl opgraven zeer zeker niet.
     Hiermee afsluitende wens ik ieder een verstandige keuze, een fijne kerst en vooral een vredig 2013 in ons aller belang.

    2. Hoe wij ons geldsysteem momenteel hebben ingericht is niet een door de natuur gedicteerde wet. Dat onze politici continue de kant van het bankenkartel kiezen is niet een natuurwet. In IJsland doen ze het ook anders namelijk.

     Dat CEO`s nog salarissen mogen ontvangen en bonussen van vele malen de Balkenende norm in Nederland terwijl ze nota bene met geld van de middenklasse moeten worden gered is ook niet een natuurwet maar iets wat wij als groep afspreken. Die afspraken kunnen we veranderen. We kunnen veranderen wie de controle heeft over dit geld is schuld mechanisme. Wat jij doet is volledig de verantwoordelijkheid van mensen in dit systeem verdoezelen alsof we met een of andere natuurwet te maken hebben wat bewijsbaar onjuist is. Economie is niets meer dan afspreken hoe je de vruchten van arbeid van ons allen onder elkaar verdeelt. Daar kun je hele andere systemen voor bedenken dan het huidige wat we momenteel hebben en zelfs binnen het huidige ontwerp van het systeem kun je hele andere afspraken maken over waar de lusten en waar de lasten van het systeem komen te liggen. Kijk eens naar Duitsland en hoe het daar met de hypotheken is gegaan.

     Als er in je huis wordt ingebroken en iemand jat je hele huisraad mee dan ga je toch ook niet jezelf de schuld zitten geven of de doen alsof het een natuurwet is? Of de buurman de schuld lopen geven. Nee er zijn hier ook heel duidelijk mensen aanwijsbaar die jarenlang spekkoper zijn geweest van het gevoerde beleid en als we die mensen niet aanpakken dan gaat er niets veranderen. Of denk jij dat de bankdirecteuren nu na 4 jaar niets verandert te hebben opeens zelf met de oplossingen gaan komen? Denk je dat de inbreker na 5 jaar opeens je spullen terug komt brengen?..

     Het is nu gewoon duidelijk dat de politiek helemaal niets gaat doen, dat is hun fout in mijn ogen en ik had graag gezien dat zij wat meer naar IJsland gekeken hadden maar als zij niets doen dan zullen mensen het toch echt zelf moeten gaan doen of gewoon idd accepteren dat je blijkbaar bij klaar daglicht opgelicht mag worden als heel land door een paar snelle jongens van de bank die om een of andere onduidelijke reden het monopolie op het geld als schuld schep mechanisme in handen hebben…

    3. Wij zijn de natuur en kunnen niets anders doen dan wat de aard die wij daaraan danken ons ingeeft. Fijne uitroeing gewenst als je dat lukt, ik zal er niet bij zijn.

    4. Wie heeft het hier nu weer over uitroeiing? Ik wordt eerlijk gezegd een beetje moe van dit soort van je reacties. Je trekt alles zelf telkens tot in het absurde door en probeert dat mij dan in de schoenen te schuiven. Je doet alsof we of gewoon maar alles passief over ons heen moeten laten komen en de banken vrolijk door moeten laten plunderen omdat het een natuurwet zou zijn en anders zou ik opeens pleiten voor het uitroeien van mensen? Sorry hoor maar dat slaat gewoon helemaal nergens op en heeft niets met de realiteit te maken. Ik krijg zo langzamerhand een beetje het gevoel alsof je hier express aan het trollen bent.

     Anders verdiep je je eerst eens in wat een overheid als IJsland heeft gedaan om de problemen daar aan te pakken. Daar is ook niemand gewond geraakt maar is wel duidelijk opgetreden tegen de instanties die de meeste schuld hadden aan de crisis en zijn de burgers geholpen door de overheid op een manier die uiteindelijk ook zeer goed is uitgepakt voor het economische herstel.

     De banken veel strakker reguleren en zelfs de functies nationaliseren en de schulden kwijtschelden van de mensen zoals ze daar gedaan hebben zou hier in Nederland ook prima kunnen. Is helemaal geen geweld voor nodig maar wel politieke integriteit en daadkracht. Iets wat momenteel in Nederland momenteel helaas afwezig lijkt aangezien het bankwezen de politiek nogal lijkt te hebben gecorrumpeerd.

    5. Men wil geen bloed zien maar gewoon enig fatsoen en rechtvaardigheid van de instituten die meer dan 1 miljoen Nederlanders met een te hoge hypotheek hebben opgezadeld, die met belastinggeld gered moeten worden als de waarde van de hypotheken zo ver daalt dat ze zelf niet eens meer solvabel zijn, en die ondertussen wel jaarlijks enorme salarissen en bonussen van meermalen de Balkenende norm blijven uitkeren aan hun zelfbenoemde topbestuurders terwijl ze gered moeten worden met belastinggeld en ondertussen ook nog eens alle belasting zelf proberen te vermijden via belastingparadijzen… 

     De meeste mensen hebben de meeste aandacht voor hun zelfbelang. Waarom hebben die mensen een te hoge hypotheek genomen? Omdat ze dachten dat ze er beter van werden! Anders deden ze het natuurlijk niet… 

      

     Leg jij dit eens uit aan de bijstandmoeders die nu 2% extra btw mogen betalen, of aan de nu officieel miljoen arme mensen in Nederland. Kijk gewoon eens even naar de feiten.

     Feit is dat niemand in Nederland hoeft te verhongeren. De meeste mensen hebben nog steeds een flatscreen, computer, GSM auto, dak boven hun hoofd. De armoede zit tussen de oren.

     In IJsland hebben ze juist de banken aangepakt en een boel mensen geholpen. Het gaat hier om belangen en lusten en lasten en tot nu worden alle lusten geprivatiseerd door de bankiers en de politici die daarna daar gaan werken en alle lasten worden gesocialiseerd naar alle mensen van Nederland. Er is socialisme voor de Bank CEO’s die met het geld van de middenklasse worden gered en ondertussen is er keihard kapitalisme voor diezelfde middenklasse die nu hun banen verliezen, en met een huis blijven zitten met een dikke restschuld erop… De Europese middenklasse wordt gestript ter meerdere eer en glorie van het private internationale bankenkartel.
      

     Het geld dat aan ING en ABN is geleend is met rente teruggekomen. Banken zijn een onderdeel van ons systeem, ze failliet laten was GEEN optie,  winkels zouden moeten sluiten, omdat handel in zijn simpelste vorm onmogelijk wordt zonder geld. Dat was geld voor nodig ja, maar als de weg kapot gaat, dan ga je hem toch ook niet repareren omdat de bouwbedrijven daar winst op zouden mken?

      

     Kijk dit artikel eens, de koopkracht van de mensen in Griekenland is in 1 jaar tijd met 50% gedaald…
     http://www.express.be/business/nl/economy/kerst-in-athene-overleven-op-een-jaarloon-van-4871-euro/182555.htm
     Dat gaat ook in Nederland gebeuren als we niets blijven doen.

     Niet zo pessimistisch. Voordat Griekenland (en Ierland en Portugal etc.) bij de EU kwam, waren ze de arme landen van Europa. Dankzij Europa zijn ze een stuk welvarender geworden. Dat het nu deels op lucht is gebaseerd, is dezelfde waan die mensen met een hoge hypotheek hadden; bomen groeien niet tot de hemel. Een stapje terug doen is moeilijk, de paar procenten van ons, wat een Griekenland gebeurt is natuurlijk dramatisch, maar ze hebben een goeie periode gehad (met 55 met pensioen, buitenhuisjes, veel vrije tijd etc.)  

    6. In IJsland zijn de banken failliet gegaan en die functies zijn gewoon overgenomen door de banken te nationaliseren. Het is een prachtig chantagemiddel van de grote banken om zo maar de Nederlandse overheid onder druk te zetten dat de belastingbetaler mag opdraaien voor hun fratsen. Als het goed gaat hun de winsten en als het dan in elkaar stort mag de belastingbetaler voor de kosten opdraaien en worden politici gechanteerd met dit argument. Als je ons failliet laat gaan stort alles in dus geef maar meer geld.

     Waarom kan wat IJsland heeft gedaan niet in Nederland in Europa volgens jou? 

      

      

    7. Misschien omdat Ijsland net zoveel inwoners heeft als Utrecht?
     Overheden werken over het algemeen niet zo efficient, vandaar dat nationaliseren van banken een uiterst middel is. 

    8. Overheden zijn minder efficient dan bedrijven? Serieus, niet opgelet met de privatisatie van de NS? En misschien kun je het succes van de Bank of North Dakota dan wellicht verklaren? http://en.wikipedia.org/wiki/Bank_of_North_Dakota 

     Al tijden in overheidshanden en een van de weinige staten die niet op de rand van  faillisement staat daar. Het lijkt er dus op dat overheden heel goed in staat zijn banken te beheren en controle over het geldschep proces te hebben.

     Je draait werkelijk waar alle standaard brainwashing praatjes af die de mensen in Nederland de afgelopen decennia zijn gevoerd via het onderwijs en de mainstream media maar wat helemaal nergens op gebaseerd is.

     Tui als ons economische systeem zo briljant zou werken volgens die mensen die je nu napraat, waarom is het dan in de praktijk dan nu zo een ontzettende teringzooi? Ik neem het je persoonlijk niet kwalijk maar ga je alsjeblieft jezelf eens in deze materie verdiepen. Flikker de tv weg en zeg je krant op en ga op eigen onderzoek uit hoe ons economische systeem eigenlijk werkt.

     Ga zelf nadenken en stop met het herhalen van de standaard bullshit informatie die je is gevoerd zonder dat je dat ooit zelf eens onderzocht hebt of er eigenlijk wel iets van waar is of dat het gewoon pure misinformatie is omdat de mensen die hierachter zitten liever niet hebben dan mensen daadwerkelijk begrijpen hoe ze een poot wordt uitgedraaid. 
      

     Hier twee goede startpunten. Als eerste de documentaire Money as Debt met Nederlandse ondertitels:
     http://www.youtube.com/watch?v=HXsyFbgQi1g

     En koop anders ook het nieuwe boek van Ad Broere, Geld komt uit het Niets en lees dat eens rustig door.

     Ga zelf op onderzoek uit in deze materie. Ik kan geen beter advies geven dan dat, en geloof daarbij niemand. Ik heb het idee dat je het goed bedoelt maar je echt nog helemaal niets snapt van hoe ons huidige geldsysteem eigenlijk werkt. En zolang je zelf niet de werkelijke basismechanismen van het systeem snapt is het heel moeilijk om inhoudelijk echt wat verder te komen in deze discussie.

    9. En hoe is dat een reden om jezelf niet eens in ons huidige economische systeem te verdiepen? 

     Ik heb je inmiddels een boek een docu en heel wat links naar overige artikelen gegeven, doe ermee wat je wilt.  

    10. Ik hoor van jou al wat er instaat ;-).

     Ik probeer zaken van meerdere kanten te bekijken, en dat mis ik bij jou Douwe.

     Mocht jij je zin krijgen, dan zal het leed niet te overzien zijn (we praten dan niet over een systeemcrisis, maar een ineenstorting), en daarna zal zich onvermijdelijk een nieuwe elite vormen. Is dat wat je wilt?

     Daarom zou ik kiezen voor een geleidelijke verandering, en die is al volop in gang, en je kan meedoen, i.p.v. alleen tegen te zijn.

     Het tegen-zijn heeft een functie, maar in het verloop van het proces is het niet functioneel, omdat het geen alternatief heeft.

     Kan je trouwens niet uit mijn reacties opmaken dat ik me wel heb verdiept in het economisch systeem ^^?

    11. Tui ik vind het prima als jij het met de inhoud van mijn artikelen oneens bent maar kom dan eens met inhoudelijke en met bronnen onderbouwde tegenargumenten. Ik reik jou de hele tijd bronnen aan van inmiddels denk ik wel meer als 50 mensen. Heb je Überhaupt 1 van de artikelen die ik je in de discussie hier heb aangedragen nu al eens doorgelezen? Waar maken die mensen volgens jou fouten in hun analyse. Waar zit Joseph Stiglitz oud nobelprijswinnaar ernaast? Waar zit John Perkins oud economic hitman er volgens jou naast. Waar zit Bill Still iemand die al 20 jaar onderzoek doet naar het bankensysteem en het eigendom daarvan ernaast?

     Het enige wat ik jou zie doen is zeggen Douwe bekijkt het maar van 1 kant (dat bewijs je trouwens niet maar dat is je geloof. En alleen al bovenstaande drie namen zijn volledig onafhankelijke onderzoekers van elkaar dus gaat dat argument van je al niet meer op) dus hoef ik niet naar zijn verhaal te luisteren. Dat is niet inhoudelijk discussiëren dat is de handen over je oren doen en heel hard lalalalala het is niet waar beginnen te zingen. 

     In mijn ervaring met discussiëren en jouw huidige reacties kan ik inderdaad niet zien dat jij je persoonlijk oprecht zelf verdiept hebt in ons huidige economische systeem nee. Mensen als Arie en een Ruud waren nog in staat bronnen aan te dragen en argumenten te maken die mijn stuk inhoudelijk aanvielen. Daar kunnen we tenminste wat mee want dan kun je visies vergelijken

     Maar zelfs dat doe jij niet. Ik heb je nog geen enkel inhoudelijk en met bronnen onderbouwd argument zien maken dat mijn stuk op de inhoud aanvalt. En zolang je dat niet doet en mijn bronnen niet wilt lezen dan komen we geen stap verder want zolang jij helemaal geen eigen inhoudelijk verhaal geeft is er niet eens een mogelijkheid voor mij om daar op te reageren.

     Als ik uit mijn ervaring met inmiddels 2 jaar discussiëren spreek dan ben jij typisch een persoon die in Denial zit. En dat is prima. Ik denk alleen dat het nogal naief is om te doen alsof er niets aan de hand is in de wereld met ons economische systeem en ik denk ook niet dat de zaken ontkennen bijdraagt aan het oplossen ervan.

     Stage 1. Denial
     Stage 2. Anger
     Stage 3. Bargaining
     Stage 4. Depression
     Stage 5. Acceptance

     En inplaats van inhoud probeer je op het laatst wat stromannen in de schoenen te schuiven door te doen alsof ik alleen tegen zou zijn… Waar baseer je dat op? Alleen het feit al dat ik onder het artikel van Lebbis doorlink naar een hele set artikelen met oplossingsrichtingen laat al zien dat dat niet waar is. Stromannen zijn drogredenen.

     Stropopredenering (drogreden van de stroman)
     Een standpunt van de tegenstander (impliciet) verdraaien of er een zelfbedachte karikatuur van optrekken, waardoor het gemakkelijker aan te vallen is, of op voorhand al in de ogen van velen bespottelijk lijkt.
     “Ik ben tegen A.” “Maar dan voldoe je toch niet aan B?”
     Hier wordt het standpunt “ik ben tegen standpunt A” impliciet veranderd in “ik ben tegen B”
     “Ik geloof in een God.” “Dus jij gelooft dat er ergens op een wolk een oude kerel zit?”
     Hier wordt het standpunt “er is een God” veranderd in een bespottelijke karikatuur.

 6. Ik heb me ook verbaasd dat er niks aan gedaan wordt. Er is echter verandering op komst. Er is op het moment een beweging in oprichting genaamd de Ons Geld beweging. Deze beweging werkt onder de paraplu van Stichting Ons Geld. De stichting zal fondsen werven om overal in Nederland campagne te gaan voeren, om mensen in Nederland duidelijk te maken wat de gevaren zijn van Fractioneel Reserve Bankieren, en het feit dat ‘ons geld’ wordt gecreëerd door de banken.
  De beweging heeft als doel Fractioneel Reserve Bankieren te verbieden en een nieuwe nationale munt in te stellen die als belasting geaccepteerd wordt door de staat, die complementair kan werken aan de euro. De beweging is dus effectief een enkel front waar Nederlanders zich bij kunnen aansluiten om een anti-bank lobby te vormen.

  Op de website wordt voor alle 150 politici in de tweede kamer mooi bijgehouden wie er al is geinformeerd over deze oplossing voor de crisis en wie er nog overtuigd moet worden.

  Deze week wordt de bankrekening geopend zodat er donaties ontvangen kunnen worden. Wat we nu vooral nodig hebben is sympathisanten die bereid zijn mee te helpen met campagnevoeren, mensen die weten hoe het systeem in elkaar zit (specifiek voor Nederland) die kritiek zouden kunnen pareren, en het allerbelangrijkste, mensen die contacten hebben met mensen en instanties die gewillig zijn grotere bedragen te doneren.

  Iedereen die hieraan mee zou willen helpen nodig ik uit contact op te nemen met mij op campagne@onsgeld.nu .

  De website is te vinden op http://www.onsgeld.nu, maar LET OP!
  We zijn nog hard aan het werk aan de website en hij is nog bij lange na niet af. Wat er nu te zien is telt meer als preview. Mocht je iemand vertellen de website te bezoeken, vermeld dit er dan aub bij. Hij is namelijk ook nog niet zo snel vanwege de hosting waar hij nu op draait.

  Groeten,
  Luuk de Waal Malefijt,
  bestuurder van Stichting Ons Geld 

 7.  een mooi verhaal dat iedere  boerenknuppel wel kan neerkalken maar 1 ding daar praten we liever niet over
   de mens  is een geboren verrader zolang ze nog eenliter benzine kunnen betalen  hoor je ze niet. vakbonden hoor je ook niet 2000 jaar geleden stond het al in de bijbel!!! judas en petrus conclussie   deze mensheid moet verdwijnen   de indigo mens brengt hoop . hopelijk

 8. Ik kan me nog herinneren dat heel Nederland op zijn kop stond toen de maatregelen onder de naam Bestek 81 in de publiciteit kwamen. Stakingen, betogingen, noem maar op.
  Nu niets van dat alles. Ook van Occupy hoor je niets meer. De doelen zijn niet bereikt, echter de beweging schijnt uit elkaar gevallen te zijn als gevolg van lamlendigheid, verloop en slecht leiderschap.
  Overigens Paul ik denk toch dat ondanks alles stemmen wel verstandig is. Maar dan wel op een principiële partij die niet alleen aan het pluche denkt. Zelf denk ik dat de Partij voor de Dieren zo’n partij is.

  Hoe dan ook, de overgrote meerderheid van de bevolking schijnt te kiezen voor vluchtgedrag en verdovend amusement. Het is de vraag of het zin heeft om je voor een dergelijke bevolking in te spannen. Als mensen zich als makke schapen laten afslachten dat moet dat kennelijk zo zijn. 

  1. Natuurlijk valt dat uit elkaar.
   Degenen die het bijeenhielden hebben hun centjes en connecties verkregen en het volk dat gevolg heeft blijft achter zonder kennis, zonder vooruitzicht, zonder inzicht. Niets hebben ze behalve hun emoties en instincten.
   Negatieve emoties hebben een kortere duur dan positieve emoties. Negatieve emoties zijn het domst om gelijk wat op te baseren. Die mensen waren gedoemd om te falen vanaf ze begonnen. Hetgeen ze bereikt hebben is tijdsverspilling door zich even te laten opgaan in rebels gedrag.

   “Mensen” 

 9. Ludwig: Helemaal mee eens. Het heeft weinig zin om een maatschappelijk verhaal voor te leggen aan mensen die liever naar amusement kijken.
  Het zou me ook niets kunnen schelen ware het niet dat ik ook in deze samenleving zit.
  Als je in een boot zit met vier idioten die precies het verkeerde doen en hij zinkt dan ga je zelf mee.
  Eerlijk gezegd zou ik liever een ruimteschip nemen naar een andere planeet en de boel hier in zijn sop laten gaarkoken, maar dat is helaas niet mogelijk :) 

 10. Beste mensen, Douwe kan nog vele stukken schrijven omtrent dit gegeven, wij kunnen samen discussiëren tot we een ons wegen, maar hoe je het went enof keert er zal daardoor niets veranderen.
  Een voorbeeld uit de natuur: Als je in de savanne een groep Leeuwen heb, dan is het mannetje met de meeste potentie de baas en zal daardoor ook vele nakomelingen hebben. Op het moment dat deze Leeuw door ouderdom zijn potentie verliest, zal de daarop volgende Leeuw die de meeste potentie bezit de groep overnemen. Het oude mannetje zal op eigen kracht de groep verlaten enof verstoten worden uit de groep en in de eenzaamheid van de savanne sterven. Dit gebeuren zit in het DNA vastgebakken als een natuurlijke wetmatigheid. Daar de mensheid vroeger hier ook aan onderhevig was, alleen in een iets andere vorm, zit eigenlijk dit begrip ook vastgelegd in ons DNA. Alleen door de vele kruisingen van het menselijke ras en zijn ontwikkeling van complexheid, door oa ons voedsel zal de mensheid steeds complexer worden. Daar komt bij dat we alle wegen zullen bewandelen om ons sterven proberen uit te stellen, maar gaan doen we eens. Zolang we bezig zijn met dit onderwerp zit ik naar een oplossing te zoeken en m.i. is er maar een oplossing. Zie de volgende beschrijving hiervan maar als mijn onmacht.
  1-      Een revolutie ontketenen op wereld niveau, indien mogelijk vreedzaam en als dat niet mogelijk is met oorlog.
  2-      Alle banken en hun geld vernietigen, ongeacht op welke wijze dan ook. Gooi ze allemaal plat.
  3-      Dan een tribunaal op zetten door het volk en deze het mandaat geven om de ploeg van 10 te berechten en wel zodanig dat ze niet de doodstraf krijgen, maar in armoede zonder geld ed te leven. Al hun bezittingen te vernietigen.
  4-      Dan moet er een weg gevonden worden voor de wederopbouw, waar de mensheid zich in kan vinden.
  5-      Het zal een lange weg worden, maar een ieder kan op gelijkwaardige voet vanaf het nulpunt aan de gewenste richtlijnen hieromtrent aan de gezamelijke wederopbouw beginnen.
  6-      Een van de voordelen hiervan is, dat we alle vormen van schijncreatie per direkt kunnen opheffen en de naakte waarheid op tafel komt, nl dat de wetmatigheid van het menselijk bestaan geen pijlers heeft om op te bestaan. En dat we weer terug moeten naar de natuurlijke wetmatigheid.
  7-      Ik ben me zeer duidelijk bewust van het gegeven dat ik dwars tegen mijn principes inga nl “de Kracht van het Positief denken”. Ook ben ik me bewust van het gegeven dat het een utopie is. Daarnaast zal het ongetwijfeld oorlog geven. Hoe negatief dat het ook mogen klinken, het ruimt deze aardkloot wel op.
  8-      Tot slot: Dit is m.i. de enige weg die ik bedenken kan om mijn nageslacht de kans te geven om een andere wereld te creeren dan die wij nu hebben.
  Mvg Paul.  :-( 

  1. George Carlin is het wel redelijk met je eens Paul.
   http://www.youtube.com/watch?v=bO0-u900OG4  

   Ik moet zeggen dat het ook niet per se mijn weg zou zijn, maar goed in het verleden zie je eigenlijk dat er revoluties nodig waren om dit soort zaken recht te zetten omdat er gewoon teveel macht geconcentrreerd is geraakt en die mensen zelf niet meer kunnen en willen veranderen. Totdat op een gegeven moment de grote meerderheid van het volk dusdanig arm wordt dat ze niets meer te verliezen hebben… 

   Ik zou graag zien dat we voordat dat nodig is over zouden kunnen stappen op een soort peer to peer gedecentraliseerd en democratisch geldsysteem, dat zou volgens mij in het voordeel van zowel de 1% als de 99% zijn. Maar goed zolang je een gecentraliseerd monopolie blijft houden op geldcreatie blijf je automatisch dit soort klasseverschillen krijgen in de maatschappij.  

 11. Net even de ranking van corrupte landen opgezocht. Nederland zit op nr 9 samen met Canada. Alle ontwikkelde landen staan bovenaan. Maar is dat dan wel juist? Dach’t niet!
  Ze doen het gewoon wat onopvallender.
  De huidige democratie werkt dus niet. Omdat het misschien teveel persoons afhankelijk is en mensen (de burger), de meeste althans, het allemaal niet meer begrijpen.
  Hier zit een geweldige link met het onderwijs waar geen kind leert hoe het echt in elkaar zit – dient als een gereedschap van het kapitalisme, het in stand houden van belangen.
  Het is mogelijk om mensen meer bewust te maken. Voor milieu of gezond eten is dat bv gelukt. En scholen geven er aandacht aan.
  het kan

 12. Douwe-Roeland, in regel 7 gaf ik al aan dat ik denk dat het een utopie is. Maar de wetmatigheid van de natuur geeft ook hier de oplossing aan nl als je kijkt naar de evolutie proces(sen), is het een vaststaand gegeven dat gezien in een viceuze cirkel, ook eens het hoogte punt wordt bereikt en de boel in elkaar stort om daarna weer vanaf onderen aan opnieuw op te bouwen. In ons universum bv gebeurd dat met een konstante. Maar als je daar op moet wachten dan zijn we al een stukje geschiedenis geworden. De kans dat het zo zal kunnen worden uitgevoerd acht ik zeeeeer klein, daar we met zn allen al zo verweven zijn in het huidige systeem, dat het eigenlijk een onbegonnen zaak is, daarnaast zal ook voor de gewone man de belangenverstrengeling al te ver doorgeworteld zijn. Daarnaast zal Emotie= angst en onwetenheid voor de concequenties de bepalende rol hierin spelen. Maar ja er zijn meer revoluties geweest in het verleden, niet altijd ten goede van, maar dus niet onmogelijk. Je zou dus ev een groep mensen moeten verzamelen die zich hier volledig, onbezoldigd en niet te vergeten zonder eigen winst bejag, maar volledig ten dienste willen stellen van dit gegeven. Dan moet je ook nog eens rekening houden met de gevestigde orde, dus zal je in het diepste geheim moeten werken. Stel dat je zo’n groep samen kunt stellen, die daar dan ook daadwerkelijk voor staan. Zou je kunnen beginnen in nederland en maar hopen dat voorbeeld doet volgen. Maar het dualisme zal dan altijd parten blijven spelen en de eigenschappen van ons mens zijn. Blijft dus alleen de “Dream”over, oftewel de utopie. Maar de enige troost die ik heb, is de zelfvernietiging van de mensheid, ten lange leste. Treurig maar waar. Mvg Paul.

 13. Paul: wederom ben ik het met je eens. Het probleem is alleen dat als de zelfvernietiging eraan komt niet de meest idealistische mensen overblijven, maar degenen met de meeste wapens. Je krijgt dan een maatschappij zoals die o.a. wordt weergegeven in de Mad Max films. Dat is zeker niet de maatschappij die jij voor ogen hebt.
  Wat het verzamelen van die groep mensen betreft. Als jij een soort bevrijdingsbeweging zou willen oprichten dan word je onmiddellijk verkettert door dezelfde mensen die je zegt te willen bevrijden. Mensen willen helemaal niet bevrijd worden. Ze zullen zich tegen je keren.
  Voor mezelf zie ik als enige mogelijkheid om het voor mezelf en mijn naasten nog zo prettig mogelijk te maken, wat niet altijd meevalt gezien de aard van de samenleving waarin we leven.
  Er rest weinig anders dan accepteren dat de situatie is zoals die is.

  Wat het werk van Douwe betreft. Prima dat hij dit doet, maar je zult niet de wereld veranderen door een websitetje hier en een let initiatiefje daar. Dergelijke initiatieven zijn sympathiek, maar vrij marginaal gezien de enorme macht waar de elite over beschikt. Het is alsof een vlooi een olifant aan probeert aan te vallen :)

   1. Ik heb echt niet de illusie dat iemand in zijn eentje dit kan veranderen maar van de andere kant heb ik persoonlijk ook geen zin om apatisch te zitten toekijken hoe een kleine bankenelite via de nationale overheden heel Europa sloopt.

    In Nederland zie je ook wel alternatieven verschijnen en groepen die politici willen gaan voorlichten. Ook hier zijn mensen die het systeem direct uitdagen door de hypotheek niet meer te betalen. In het buitenland zie je hetzelfde, mensen beginnen rechtzaken tegen de banken, mensen stellen het hele systeem aan de orde waarom private banken in vredesnaam geld als schuld mogen scheppen en daar vervolgens de rente erover in eigen zak mogen steken… Mensen vinden uit wie eigenlijk dit private bankenkartel vormen. Als je het bewustzijn over hoe banken werken van nu vergelijkt met dat van drie jaar geleden dan is er al een boel verandert.  

    En als we in de geschiedenis kijken dan is dit hele probleem niet nieuw maar wat we nu aan het doen zijn gaat niet naar een oplossing toe. Nederland en haar hele overheid doet niets en hoopt dat dan het hele systeem door een wonder ofzo opeens gaat veranderen en dat is gewoon totaal irreeel. Er is actie nodig er zijn hervormingen nodig. Wat een overheid van IJsland kan dat kan een overheid van Nederland ook. Wat er nodig is is een verandering van eigendom van dit recht op geld schuldcreatie en een grote schuldenreset. En als het even kant gewoon een peer to peer economisch systeem waardoor centralisatie uberhaupt niet meer nodig is. Maar wat we zien is dat de Nederlandse overheid zo verlamd en angstig en onbewust is van de daadwerkelijke problematiek dat ze de mensen die het meest profiteren van deze crisis alleen maar meer rechten geven en ook nog geld van de belastingbetaler.  

    In Engeland en vele anderen landen zijn ook groepen gestart zoals bijv. 
    http://www.positivemoney.org/
    When money drives most of the activity on the planet, it’s essential that we understand it.
    Positive Money believes that the root cause of many of our current social, economic and environmental problems lies in the way that we allow money to be created. We work to make the confusing world of money and banking much easier to understand.

    1. Ik denk dat die groepen steeds meer gelijk krijgen en steeds groter worden als het steeds slechter zal worden.

 14. Roeland, we hebben allemaal dezelfde troost nl: Er is en zal altijd een graad verschil zijn in het gegeven van positief en negatief, dat is een wetmatigheid. Als er geen verschil zou zijn, ongeacht hoeveel, is er geen verschil en dus ook geen afspiegeling en zouden we dus in transparantie leven, zonder al het mooie bv van de natuur waar te nemen. Het nadeel hiervan is dat het negatieve altijd de wetmatigheid heeft om net iets meer de overhand te hebben. Hoe je het ook went enof keert, dat is het systeem en niet anders. Daar zullen we inderdaad mee moeten leren leven, zoals jij dat ook verwoordt. Pluk de dag zoals die gegeven wordt en haal hier zo veel mogelijk kracht uit om te kunnen overleven. Wat die vlo betreft, deze kan op zeer gevoelige plekken die olifant toch wel aardig lastig maken. Mvg Paul.  :-D 

 15. Het is ook zo, als ik gewoon zie hoe bizar ver het controlesysteem van de huidige elite eigenlijk reikt… Ja daar is ook moeilijk tegen te vechten. Misschien is het nuttiger een constructieve richting aan te wijzen en die mensen ook te motiveren in die richting mee te bewegen. Ik heb dat een beetje proberen te doen in het artikel In het licht van voortbestaan. Omdat dat een richting lijkt waarbij iedereen voordeel kan behalen en we dus niet intern de strijd met elkaar aangaan. 

  Maar goed ik vind dit filmpje tot slot ook wel inspirerend. Uit de film van gisteren Dirt! The Movie. Het verhaal van de kolibri. http://www.youtube.com/watch?v=IGMW6YWjMxw 

  :-)  

 16. Zolang het de meeste mensen niet echt raakt, zal er niets veranderen. Natuurlijk krijgen veel mensen te maken met lastenverzwaring, maar dat is onvoldoende om de alarmbellen te doen rinkelen. Er is maar een hele kleine groep die echt geraakt wordt, die het water aan de lippen staat. Een groot deel van de rest klaagt wel, maar blaffende honden bijten niet. Dat zijn niet de mensen die met ‘vork en riek’ naar het Binnenhof trekken om de politiek duidelijk te maken dat het roer om moet.

  Het heeft dan ook weinig zin om te klagen over het huidige systeem. Accepteer dat het systeem is zoals het is en dat het niet verandert. Daarmee maak je ruimte om iets nieuws te creëren.

 17. We kunnen natuurlijk ook met een visionair groepje met vork en riek naar het Binnenhof trekken om duidelijk te maken dat er iets veranderd moet worden.
  Als we dan ook nog Middeleeuwse pakken aantrekken halen we in ieder geval het journaal :) 

  1. Roeland hoe laat vertrek je en waar komen we samen, dan bestel ik een paar beerputten met lekkere stront erin. Het hele zootje aldaar verplicht door die beerput jagen. Dan weten ze tenminste eindelijk eens wat de betekenis van een beerput is. Mvg Paul.  :-p 

 18. Weten jullie wat het probleem is?
  Ik denk dit….
  De verdeeldheid onder alle lagen van de bevolking behalve die zo besproken 1%.
  Iedereen heeft zo wel zijn mening! allemaal hebben we een opmerking over wat er aan de hand is. Duizenden websites die allemaal het een en ander roepen en hun mening geven! Groeperingen die op zich zelf opereren en geen aansluiting krijgen door een te kleine stem! regeringspartijen met zoveel verschillen maar toch het zelfde willen en niet dat bereiken wat echt nodig is!
  Door regels is de mens verdwaald in een oceaan van informatie! En er is teveel desinformatie. we roepen allemaal naar eenheid maar deze is ver te zoeken in een wereld vol met teveel van deze shit!! Zolang er geen eenheid komt is er geen weg voor vrede en gelijkheid/eerlijkheid.
  Wij, en jullie van Visionair moeten er voor zorgen dat er één eenheid komt om er voor te zorgen dat er wezenlijk wat gaat veranderen. Het is niet de bedoeling dat we nu allemaal massaal naar Visionair of de Occupy ( om maar wat te noemen) gaan luisteren en meepraten  maar wel naar eenheid in gedachtegoed en veranderingen creëren door middel van een keuze tussen al deze duizenden websites te maken… met andere woorden samen gaan/fuseren en eenheid smeden, ik denk dat alleen hier de oplossing kan liggen om de meeste problemen snel op te lossen.
  Lebbis is ook maar een mens die mogelijk “met de/zijn waarheid” over het bankenkartel 1milioen mensen bereikt? maar dat is te weinig en een druppels zoals velen op die hete plaat…..
  Dit gevoel in mij speelt al een lange tijd, ik heb gezocht en zoek nog steeds, alleen kan ik nergens vinden daar daadwerkelijk iets is waar je directe veranderingen kan waarnemen/volgen en of genieten. Ik wil graag mijn stem laten gelden dat is wel duidelijk en ik denk dat ook de meerderheid dit wil doen!? Ik kan mijn naam claimen via http://www.ikclaimmijnnaam.nl/ en zo de regering opdracht  geven die bankenkartel te onderzoeken in hoe ik dat beschrijf maar ook hier geldt dat ik er alleen voor sta, met misschien een tas vol handtekeningen?
  is het niet dat 1% de macht in handen heeft en wij het volk hier niet veel (tot nu toe) aan kan doen? het is toch van de zotten dat wij het volk niet tot die eenheid kunnen komen om die 1% weg te stemmen, de rotte appels uit het systeem te halen en zo het systeem te verbeteren in ieders belang!! oké zij hebben geld en zo ook de macht maar wij hebben de meerderheid maar we zijn verdeeld. 
  (Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken!)
  Ik mag hopen dat dit bericht 1000mensen bereikt na verspreiding? ik wil niet pessimistisch zijn en begrijp me niet verkeert want dit is een van de betere initiatieven en ik hoop van harte dat er wat uitrolt maar heb zo mijn twijfel…  Je bereikt die mensen n.l. niet die stoïcijnse achter dat kastje naar Lingo kijken (met alle respect voor ieder individu)  zolang we daar niet dit nieuws via dat zelfde kastje onder hun neus stoppen! en één eenheid op internet bereiken bereik je niet veel en verdwijnt ook dit weer in een zee van informatie!!
  Al met al klinkt het negatief met een sprankel hoop en een utopie maar gelukkig zijn er in tegenstelling van al die rotte appels ook vele nieuwe bewuste goeie liefdevolle mensen op gestaan die mijn stem, mijn vertrouwen en mijn liefde krijgen.
   
  Marcellino
   

 19. Douwe, misschien kan jij me helpen iets te begrijpen; Als de Bank van England bankier is van de regering en die bank is in particulier bezit (en geldschieters werden in oorlogstijd mede-eigenaar) , dan is het land dus eigenlijk in het bezit van die bank, i.p.v. andersom, klopt dat, of niet? http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Bank_of_England&prev=/search%3Fq%3Dbank%2Bof%2Bengland%26hl%3Dnl%26tbo%3Dd%26qscrl%3D1%26rlz%3D1T4ADSA_nlNL392NL393%26biw%3D1024%26bih%3D563&sa=X&ei=zNDIUPG-JqWe0QXEzIDIDg&sqi=2&ved=0CGQQ7gEwBQ
  Vandaar dat zij dan ook rente in eigen zak mogen steken?
  De Bank of England beheert ook buitenlandse valuta en is vijftiende grootste bewaarder van goudreserves van Engeland en vele andere landen (zie ook Wikipedia). http://www.beveiligingnieuws.nl/video/391/Kijkje_in_de_goudkluis_van_de_Bank_of_England.html
   

  1. Klopt idd Julie dat is de grap van dit private internationale bankenkartel. In 1794 hebben private bankiers het zo geregeld dat een overheid (in dit geval die van Engeland) haar eigen geld niet meer mag maken maar dat geldcreatie in de vorm van schulden (staatschulden) in handen lag van private bankiers die dit geld uit het niets verzonnen maar daar nu vervolgens wel rente over vroegen en zo konden ze dus jaarlijks een stuk arbeid van het hele volk afromen omdat de koning de rente over deze staatsschuld via de belastingen bij het volk hief. En dit systeem hebben ze vervolgens uitgerold over heel Europa en de nieuwe wereld. Nu is na de tweede wereldoorlog de Bank of England op papier wel weer genationaliseerd maar in de werking is er eigenlijk weinig verandert. 

   Het is eigenlijk een te bizar simpel iets wat deze bankiers hebben gedaan namelijk geldcreatie privatiseren en iets winstgevenders is er eigenlijk niet. Niet voor niets dat de Rothschild 200 jaar geleden al meer paleizen en rijkdom hadden dan de koningen van Europa. 

   In 1913 is in de VS uiteindelijk ook de FED, de centrale bank in de VS ingevoerd wat praktisch gezien ook in handen is van diezelfde groeperingen. 

   Op https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/wie-vormen-het-internationale-bankenkartel/ kun je zien welke bankenfamilies hier momenteel nog steeds dominant in zijn en vele van deze families gaan dus al meerdere eeuwen terug. :-)

   En de reden dat ze deze positie hebben kunnen behouden is vooral vanwegen omkoping, intimidatie en zelfs moord. Er zijn verschillende Europeze koningshuizen gesneuveld net als verschillende presidenten in de VS die dit recht weer van deze internationale private elite wouden afpakken. 

   In deze twee documentaires komt dit ook goed aan bod
   -) The Money Masters (Engels)
   -) The Secret of Oz (Engels) 

   Momenteel is dit nog steeds wereldwijd het geval verreweg de meeste geldsystemen zijn in beheer van het private bankenkartel, veel centrale banken komen weer samen in de BIS bank in Zwitserland  waarin deze families ook weer grotendeels de touwtjes in handen zouden hebben. 

   Dit is ook de kern in mijn ogen van de wereldwijde occupy protesten. Het belangrijkste structuur element in een samenleving namelijk het geldsysteem is al tijden helemaal niet meer in handen van het volk of haar overheden… 

   Dus je constatering is helemaal juist, overheden zijn tegenwoordig niets meer dan de zetbazen van een land en dat zie je nu ook. De overheid wordt door dit bankenkartel onder druk gezet om heel grof op de sociale voorzieningen van haar eigen volk te bezuinigen.

   Napoleon zei het ooit heel mooi, the hand that gives is higher than the hand that takes. En het is onze overheid die moet bedelen bij het internationale bankenkartel…

   Misschien niet een leuke boodschap maar als je dit snapt snap je ook direct dat overheden die niet doen wat de banken willen worden afgezet in Europa en dat de staatshoofden daar vervangen worden door technocraten wat eigenlijk gewoon volledig onverkozen mensen uit het bankwezen zijn. Gewoon een technische dictatuur is er in Griekenland en Italie ingevoerd de afgelopen jaren in Europa…

    1. Heel graag gedaan, het is namelijk essentieel dat mensen dit begrijpen over ons huidige bankensysteem. Markant detail, de laatste president in de VS die het geldsysteem weer terug wou brengen onder de overheid was president Kennedy en binnen een maand nadat hij de eerste wet hiervoor had getekend werd hij voor het oog van de hele wereld neergeschoten. 

     http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedy_assassination_conspiracy_theories#Federal_Reserve_conspiracy 

     Er zijn een heleboel conspiracy theorien maar deze licht wel aardig in een patroon wat eigenlijk al 5000 jaar speelt. Het recht op geldcreatie uit het niets en daar rente over mogen vragen is het meest winstgevende en dus ook machtsgevende systeem ter wereld denk ik en je ziet dan ook dat daar over de millenia heen door elites over gevochten is… :-)

    2. Iedereen zou dit moeten weten. Het is wel jammer dat de meeste mensen totaal geen interesse voor deze zaken (en andere geldzaken) hebben. Dit gebeurd pas als het niet anders meer kan.
     Het zou ook veel schelen indien men zich goed zou verdiepen in geldzaken in het algemeen. Leren rekenen. Zelf beslissingen nemen inplaats van blind afgaan op een “financieel adviseur” makelaar, financieel specialist, notaris etc. Zij zitten er echt niet voor de klant. De bakker bakt ook geen brood omdat jij honger hebt…
     Misschien is het gewoon gemakzucht.
      

Laat een reactie achter