TED – Helen Fisher over de liefde

Share Button

Antropologe Helen Fisher pakt een delicaat onderwerp aan –– liefde –– en verklaart haar evolutie, haar biochemische grondslagen en haar sociale belang. Ze sluit af met een waarschuwing over de potentiële ramp inherent aan misbruik van antidepressiva. Beide video`s hebben Nederlandse ondertitels.

 

Waarom verlangen we zo veel naar liefde, zelfs tot het punt dat we ervoor zouden sterven? Om meer te leren over onze zeer echte, zeer fysieke nood aan romantische liefde, namen Helen Fisher en haar onderzoeksteam MRI scans van verliefde mensen – en van mensen die net gedumpt werden.

 

Aanverwante artikelen:
-) Eerdere artikelen over liefde
-) Eerdere artikelen over evolutie

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

2 reacties

  1. Rob schreef:

    Na 30 jaar studie met conclusies komen die poëten al 2000 jaar geleden getrokken hebben en met een licht feministisch trekje. Dat van die antidepressiva is wel nuttig opgemerkt maar geldt zowat voor alle pillen die echte aandacht moeten vervangen en door de pillenfabrieken opgedrongen worden. Heb wel betere dingen horen tedteren hier.
     

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger