Misschien is ons heelal maar een bel die in een zee vol met andere bellen drijft.

Wie leeft er in de elfde dimensie?

Bestaan er heelallen naast dat van ons? De snaartheorie zegt van wel. Alhoewel het bewijs voor de snaartheorie ontbreekt, zijn er wel sterke aanwijzingen dat er heelallen naast het onze bestaan: merkwaardige, enorme ringvormige structuren in de kosmische achtergrondstraling. Natuurkundige Michio Kaku gaat helemaal los in deze korte videoclip.

2 gedachten over “Wie leeft er in de elfde dimensie?”

  1. [quote]
    De snaartheorie zegt van wel.
    [/quote]
    Nee, “de snaartheorie” zegt dat helemaal niet. Dat is een bepaalde interpretatie van het snaarlandschap, door mensen als Süsskind en Linde, die door veel snaartheoretici ook helemaal niet wordt aangenomen. Er is geen enkel principe in snaartheorie zoals nu geformuleerd wordt wat eenduidig voorspelt dat er meerdere universa zijn.
     
    De vraag is dan wat dat snaarlandschap wel betekent. Misschien vinden we nog eens een mechanisme wat een bepaalde subset van oplossingen in dat landschap prefereert, misschien is dat teveel gevraagd, en misschien blijkt snaartheorie er helemaal naast te zitten.
     
    Een aardig artikel hieromtrent en het zogenaamde “antropische principe” is http://arxiv.org/abs/0807.3249, van Bert Schellekens. Schellekens is iemand die juist zegt dat dat enorme landschap in snaartheorie exact is wat je filosofisch gezien zou willen. In het artikel, wat soms wat technisch is maar in grote lijnen wel te volgen moet zijn met wat achtergrondkennis, legt hij uit waarom.

  2. Als simpele geïnteresseerde denk ik dat tijd helemaal niet de vierde dimensie is, tijd is een of andere basis dimensie voor al het andere. In de drie dimensies lengte, hoogte, breedte kun je namelijk zonder 1 dimensie , maar in alle natuurkunde kun je nooit zonder tijd. Zonder tijd is er namelijk niets, dus heel dat waarneem gedoe is ook onzin, dat komt door tijd. 1+1=2 behalve als het over appels gaat die je koopt en in de schuur legt en er 10 jaar tussen zit, dan zijn er geen 2 appels in de schuur. Dus eerst moet tijd onderzocht en gedefinieerd worden, denk dat licht en zwaartekracht daarbij horen, of een resultaat zijn. Stel je maar eens een leven voor in een tijdloze omgeving!

Laat een reactie achter