Video: quantum discord

Kwantumverstrengeling stelt natuurkundigen al bijna een eeuw voor raadsels, maar blijkt slechts het topje van de ijsberg te zijn. Maak kennis met het meer fundamentele begrip quantum discord, een variabele die de mate van ‘quantumness’ van een deeltje bepaalt.

Zal quantum discord eindelijk de vraag beantwoorden, welke kwantuminterpretatie klopt en ons de volle greep geven op kwantumverschijnselen?

1 gedachte over “Video: quantum discord”

  1. Waarom krijg ik toch het vage vermoeden dat het verschil tussen quantum discord en quantum antanglement, mogelijk veroorzaakt werd door de Big Bang, doch aan de andere kant misschien ook juist de oorzaak kan zijn van dit gebeuren. Krijg er geen grip op, maar de gedacht dat een stokoud, totaal door entropie gehavend universum, (toestand quantum discorsd overheerst daarin, vermoed ik althans) botst met een universum waarin quantum antanglement overheerst; daar moet een energieniveau verschil in zitten. Het overschakelen van een georganiseerde vorm van virtuele chaos, (bijvoorbeeld de rauwe energie in een singulariteit, onder invloed van zwaartekracht) meng dit met een universum waar zwaartekracht geen invloed heeft. Meng dan dit gegeven en de geest komt uit de fles. Beetje vergelijkbaar met het openen van een fles koolzuurhoudende drank. Het is beslist geen these die ik hier schreef, ‘k zou niet durven, gewoon een gedachtengang in het doolhof der oneindige mogelijkheden. Wel kan ik mij voorstellen dat toekomstige kwantumcomputers zo kunnen gaan schakelen.

Laat een reactie achter