Video: duik in een zonnetornado
Stel je voor: een tornado zo groot als een continent. Waanzin? Nee, althans niet op de zon. Hoe zou het zijn om een reis te maken tot de diepste ingewanden van een magnetische zonnetornado? Een experiment met dodelijke afloop, dat gelukkig met een computer in grote lijnen te simuleren is. In deze video de kans, deze ervaring mee te maken.
Deze zonnetornado’s transporteren energie van het inwendige van de zon naar de zonnecorona, de zeer ijle, maar extreem hete atmosfeer van de zon. Al langer is het een raadsel waarom de corona zo heet is. Zonnetornado’s en (vooral) de extreem sterke magnetische velden die er mee samenhangen, zijn mogelijk de langgezochte verklaring. Mogelijk verklaren elektromagnetische velden ook de raadselachtige neutrinoflux bij zonnevlammen: de extreme versnellingen door de velden smakken atoomkernen zo hard op elkaar, dat kernreacties plaatsvinden die anders vele miljoenen graden vereisen.
Jammer dat er niet bij staat wat het allemaal voorstelt (waar staat welke kleur voor bijvoorbeeld?). Wel interessant!
Dus fotonen doen er geen miljoenen jaren over om vanuit de kern naar de oppervlakte te komen ?
In zo’n animatie worden de gebeurtenissen versnelt afgespeelt, was het daarom dat je die aanname had, dat het licht er nu ineens zó uitfloept. :)
Deze zonnetornado`s transporteren energie van het inwendige van de zon naar de zonnecorona, niet alleen de energie maar ook de fotonen gaan dan met een rotgang van binnen naar buiten misschien ?
Het inwendige jawel, maar dat is bij lange na niet de kern hoor. :)
Ondanks deze weersystemen denk ik nog steeds dat de fotosfeer van de zon zo heet is puur door de hoeveelheid licht die wordt uitgestraald.
Er zijn maar weinig deeltjes per m3 dus die paar atomen krijgen de volle mep aan licht van DC tot super röntgen met zichtbaar licht als een smal bandje er ergens tussen.
De zon is een kernreactor zonder weerga,daarom is het zo grappig dat de anti kernstroomlobby juist een kernreactor met een smile heeft gekozen als logo.
De zon is een fusiereactor beste picobyte, geen kernreactor. ;)
Of je nu atomen splijt of plakt,beiden zijn kernreacties en die vinden plaats in een kernreactor.
Dat Greenpeace met het ene type nogal wat moeite heeft is niet mijn probleem ;)