Over visionair.nl

Visionair.nl is een website voor visionairen; mensen die verder kijken dan het dagelijkse leven. De website heeft als doel het visionaire denken te stimuleren. Met dat doel in gedachte worden op deze website -vinden we- interessant nieuws en nieuwe inzichten bij elkaar gebracht. Laten we allemaal onze hersens aan het werk zetten, want er is nog een wereld te verbeteren…

Ben je nieuwsgierig wat visionair zijn inhoudt, lees dan ons artikel Wat is een visionair?

Interactie

Voor vragen, opmerkingen of visionaire ideeën is de hoofdredactie te bereiken op info [a] visionair.nl. Wil je elke dag de visionaire berichten heet van de naald? Volg ons dan via deze sociale media:

De Visionaire Geboden

Op Visionair.nl zijn er weinig regels omdat we ervan uit gaan dat als je intelligent genoeg bent om deze site de moeite waard te vinden, je ook intelligent genoeg bent om de website ook voor anderen de moeite waard te laten blijven.

Niet uit de hemel neergedaald, doch ontstaan in de smidse van fel debat, zijn hier de spelregels om Visionair.nl ook op lange termijn een beetje leefbaar te houden. Anders dan bij andere websites gelden de Visionaire Geboden ook voor de moderators, beheerders en eigenaars van Visionair.nl en geven deze geboden bezoekers dus zekere rechten. De regels kunnen en zullen aangepast worden als de omstandigheden hiertoe aanleiding geven.

 • Meningen spuiten zonder onderbouwing is niet de bedoeling. Van bezoekers wordt gevraagd dat deze, als daar aanleiding toe is, een onderbouwing aanleveren. Onder onderbouwing verstaan we niet links naar boeken zonder exacte paginavermelding, documentaires van 3 uur zonder exact tijdstip waarop de desbetreffende uitspraak wordt gedaan etc.
 • Discriminatie is toegestaan, generaliseren niet. Dus: “roodharigen zijn bloeddorstige aliens die kleine kinderen in hun paarse knoflooksoep verwerken” is verboden, “sommige roodharigen zijn bloeddorstige aliens…” is toegestaan, uiteraard met naar wetenschappelijke maatstaven voldoende valide bewijs (bijvoorbeeld: een recept voor paarse knoflooksoep met babyvingers in het Klingon in een blad van de Belangenvereniging van Roodharigen).
 • Het bekritiseren van onzichtbare wezens en zelfverklaarde profeten, mediums en tovenaars wordt van harte aangemoedigd. Dit laatste uiteraard wel op humoristische en/of smaakvolle wijze. Personen, onzichtbare wezens en overleden profeten die zich beledigd voelen, kunnen zich persoonlijk melden bij info(at)visionair.nl. Klachten van derden worden niet in behandeling genomen.
 • Het posten van strafbare zaken of strafbare uitingen (denk aan doodsbedreigingen, copyrightschendende zaken e.d.) is verboden. Niet omdat we vol bewondering zijn voor de stapel kromme internationale verdragen en wanstaltige wetten waar generaties van konkelfoezende politici en visieloze bestuurders ons mee hebben opgescheept, maar omdat we geen geld en zin hebben om de martelaar van het vrije woord uit te hangen ter wille van niet al te slimme branieschoppers.
 • Bedreigingen en persoonlijke aanvallen zijn streng verboden en een ban zal volgen, totdat de dader een diepdoorwrocht, welgemeend excuus van minstens tienduizend woorden heeft geschreven aan het slachtoffer of als het slachtoffer hem of haar vergeeft. Bij elke volgende overtreding verdubbelt het vereiste aantal woorden. In overleg met het slachtoffer kan ook een alternatieve straf voorgesteld worden. Bezwaren over deze gang van zaken kunnen richting redactie geuit worden in het klassiek Nahuatl.
 • Reclame maken is toegestaan, zolang de reclame aansluit bij het onderwerp van de draad, informatieve waarde heeft en relevant is voor de discussie (“on topic”). Neem voor alternatieve mogelijkheden voor reclame contact op met de redactie, info [at] visionair.nl.
 • Plaats niet meer dan twee links in je reactie onder een artikel op de site, anders wordt je bericht voer voor onze Akismet-waakhond (zo heet onze spamfilter).

Veelgestelde vragen en opmerkingen (FAQ)

 • Wat willen jullie bereiken?
  In het kort: een leuk en waardig leven voor iedere intelligente levensvorm die de Gulden Regel in praktijk brengt. Dat lukt alleen als we een tot dusver veel te weinig benutte hulpbron, de menselijke geest en fantasie, maximaal uit gaan buiten. Vandaar dat we proberen die met onze ideeën, analyses en filosofische beschouwingen te prikkelen.
 • Jullie fantasieën en speculaties zijn veel te wild. Kan het niet wat minder?
  Sorry, we zijn visionair gehandicapt. Dat betekent dat we ons niet gebonden voelen aan de status-quo bias. We proberen wetenschappelijke uitgangspunten te hanteren, voor de rest zijn er geen beperkingen.
 • Jullie zijn veel te braaf.
  Maak je niet ongerust, je favoriete heilige huisje komt nog aan de beurt.
 • Waarom zijn jullie zo schaamteloos optimistisch?
  We hebben als mensheid per saldo al zoveel bereikt. Het heelal is zo heerlijk groot. En… de domheid van de mens is oneindig, dus het potentieel om deze te verbeteren ook.
 • Jullie zijn een slap aftreksel van… (vul je favoriete site in).
  We proberen niet een kopie van een andere site te worden maar leggen onze eigen accenten. Zoals we hopen dat onze collega’s ook doen. Na-apers zijn er al te veel.
 • Jullie beledigen mijn profeet/god/goeroe/oppergeest.
  Laat hem of haar zich hier persoonlijk met klachten melden in plaats van een onderdaan langs te sturen.
 • Ik wil graag jullie wetenschappelijke bronnen raadplegen, maar 30 euro ophoesten voor een klein artikeltje wordt me te gortig. 
  Uitgevers als Elsevier maken slechts 40% winst op wetenschappelijke publicaties. Daarom is het volkomen terecht dat u blijmoedig deze 30 euro, of meer, betaalt. Wij raden u dan ook ten sterkste af naar de website sci-hub.io te gaan en daar de titel van het wetenschappelijke artikel als zoekterm op te geven. De kans is dan namelijk erg groot, dat u dit artikel daar gratis kan lezen en dat moeten we natuurlijk niet willen met zijn allen. Wat u zeker niet moet doen is de booswicht die dit systeem heeft opgezet een donatie geven, bijvoorbeeld tien dollar, en haar aanmoedigen door te gaan met haar werk.

2 gedachten over “Over visionair.nl”

 1. Beste,
  Ik wil graag wat info over de mogelijkheid om enkele mobiele kliniken te produceren voor een instelling in Nigeria. Ik heb de opdracht gekregen dit verzoek te doen met de verdere ontwikkeling van de negotiatie wat de specificatie en het produceren van de mobiele klinieken betreffen.

  Met vriendelijke groet
  Chima Anyaeze

 2. Beste heer/mevrouw,

  Mijn naam is Johan, ik ben 20 jaar oud, ik kom uit Willemsoord en ik ben een echte visionair, want ik heb een enorme fantasie. Mag ik u alstublieft mailen met vragen naar u persoonlijke mail adres, want het lukt mij NIET te mailen naar info@visionair.nl.

  Groetjes,

  Johan

Geef een reactie