Jizai Arms: extra robotarm komt er aan

Soms heb je het gevoel dat je handen tekort komt. Een Japanse prof heeft een opmerkelijke oplossing bedacht. De Jizai Arms veranderen je in één klap in een menselijke mier, of octopus.

Met een extra paar robotarmen zou je sneller kunnen werken. Of onmogelijke bewegingen maken. Bovenmenselijke krachten kunnen gebruiken. Of gewoon voelen hoe het leven is als mier, spin of octopus. Kortom er zijn best wel wat mogelijke en onmogelijke toepassingen te bedenken van extra ledematen. Weliswaar zitten wij mensen ook als wij over extra ledematen zouden beschikken nog vast aan het maximale aantal aparte bewegingen dat wij met ons lichaam kunnen maken, namelijk drie.

Tegelijk met onze armen en robotarmen werken zou dus lastig worden. Maar bij een dansvoorstelling gelden deze beperkingen natuurlijk niet. Iemand anders kan dan de robot aan het besturen en daarmee opmerkelijke artistieke effecten bereiken, gelooft professor Masahiko Inami. Om die reden heeft hij de zogenoemde Jizai Arms ontwikkeld. Waarbij het Japanse woord jizai zoiets betekent als vrijheid. Het apparaat is een soort rugzak, waar één tot maar liefst zes robotarmen aan bevestigd kunnen worden.

Japanners kennen een grote voorliefde voor bizarre dingen, zoals iedere liefhebber van Japanse films en manga weet. Zo zijn het Japanners die bizarre filmische genres, zoals dames die liefdevol bezig zijn met octopussen, groot hebben gemaakt. Daarom, gecombineerd met een voorliefde voor robots, zouden deze robotarmen wel eens een grote hit kunnen worden in Japanse theaters en filmsets.

Maar misschien komt er ook een vraag vanuit andere takken van sport. Misschien is een extra stel armen niet zo populair, zeker omdat je dingen rond de 15 kg wegen. Maar afneembare vleugels zijn natuurlijk berehandig als je met een verkeersopstopping te maken hebt, of als je je omgeving eens vanuit de lucht wil bekijken. Wie zou er af en toe geen superkrachten willen hebben?

Meer informatie

JizaI Arms (website)

Laat een reactie achter