Redactionele richtlijnen

0. Bestaansreden voor deze richtlijnen en handhaving
0.1 Betrouwbaarheid. Wij streven er naar om voor zover naar menselijke maatstaven mogelijk, onze bezoekers betrouwbare en relevante artikelen te bieden. De main stream media staan erom bekend niet altijd degelijk bronnenonderzoek te doen en beide kanten van een zaak objectief te belichten. Wij mogen onder geen voorwaarde in deze val trappen.
0.2 Leesbaarheid. Artikelen moeten voor bezoekers toegankelijk zijn.

1. Absoluut verboden:
1.1 Copy-paste van andere websites. Citaten, uiteraard met bronvermelding, mogen wel. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wordt van deze regel afgeweken.
1.2 Het publiceren van taalfouten. Lees je artikelen na voordat je ze publiceert. Zie je een taalfout in een artikel van collega-schrijvers, verbeter die dan waar mogelijk.
1.3 Het doen van loze beweringen die niet door feiten of logische deductie onderbouwd kunnen worden. Het uiten van meningen en vermoedens is toegestaan, als deze als zodanig benoemd worden.
1.4 Het uiten van bedreigingen of niet-bewijsbare smadelijke beweringen.
1.5 Het plaatsen van materiaal waarop volgens de Nederlandse wet copyright van anderen zit.

2. Inhoudelijk: betrouwbaarheid en leesbaarheid
2.1. Vermijd grof taalgebruik en subjectieve waardeoordelen.
2.2 Het doen van stellige beweringen en beschuldigingen is toegestaan; wel moeten deze volgens modern-wetenschappelijke normen resp. Nederlands recht valide worden onderbouwd.
2.3 Artikelen moeten in foutloos Nederlands worden geschreven.
2.4 Vakjargon en wiskundige formules zijn toegestaan, mits voorzien van uitleg.

3. Layout-richtlijnen
3.1 Schrijf een korte introductieparagraaf waarin je de interesse van de lezer wekt. Houd deze kort (ong. 50-75 woorden maximaal). Plak de tekst van deze eerste paragraaf als uittreksel.
3.2 Kies een duidelijke afbeelding van minimaal 1200 pixels breed. Let er op dat deze bij benadering vierkant van vorm is, omdat de afbeelding door WordPress wordt verkleind tot een vierkante thumbnail. Voorzie de afbeelding van tekst en uitleg en bron. De afbeelding moet copyright-vrij zijn. Goede bronnen van copyrightvrije afbeeldingen zijn Amerikaanse overheidsinstellingen als NASA, verder Wikipedia, Flickr en dergelijke.
3.3 Iedere paragraaf, met uitzondering van de beginparagraaf,  moet voorzien worden van een korte samenvattende kop.
3.4 De bronvermelding, wanneer van toepassing, moet onderaan.
3.5 De lengte van artikelen moet rond de 500 woorden bedragen. Artikelen die bestaan uit een aankondiging van een video of infographic, kunnen 300 woorden of meer bedragen.

3 gedachten over “Redactionele richtlijnen”

  1. Paulina P. Kreijfelt

    IK wil hulp bij mijn iedeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    Help me voor U/ jou te helpen iets te scheppen om onverwachtse eenhandige invalide mensen die rechtshandig zijn; maar nu met links aanmodderen!!!

    Heb denk ik goede iedeeeeeeeen en nog meer. Geen techniek, maar wil aan het werk, voor geld en methodes hier voor.
    Mag ik van u horen? Of waar ik beter terecht zou kunnen? Mijn grOOte dank voor hulp bij mij misschien klein maar hulpsame artikelen in mijn gedachte om samen te helpen ontwikkelen.

  2. Deze oproep staat hier nu al vier dagen zonder reactie. Vind ik gewoon sneu, maar aan de andere kant rijst bij mij de vraag; heb je je al goed laten informeren bij de kamer van koophandel? Daar kunnen ze je helpen aan adressen, waar inventieve mensen met hun ideeën terecht kunnen en ondersteuning kunnen krijgen inzake het ondernemen. Heb ik zelf destijds ook gedaan, er zijn daar interessante mogelijkheden voorhanden.

  3. Dear Editors,

    I see you mention one our article on time.
    We work now on “Dynamic Quantum Vacuum” model which works without Higgs boson and withlout graviton. Mass and gravita are carrierd by the variable energy density of quantum vacuum.

    Yours Sincerely Amrit

Geef een reactie