Vandaag is Nederland Positief-dag

Van de website.

Het is vandaag voor de vijfde keer Nederland Positiefdag. De stichting Nederland Positief heeft in 2007 de Nederland Positiefdag in het leven geroepen om aandacht te vestigen op de positieve elementen van de Nederlandse samenleving.

Zie ook: Nederland Positief

 

Visionair.nl steunt dit initiatief, omdat ook wij graag door een roze bril naar de toekomst kijken. Of zoals in onze FAQ terug te vinden is: “We hebben als mensheid per saldo al zoveel bereikt. Het heelal is zo heerlijk groot. En… de domheid van de mens is oneindig, dus het potentieel om deze te verbeteren ook.” We zijn in Nederland helden in het benadrukken van negatieve elementen, terwijl er vaak meer kan worden bereikt als de focus op het positieve ligt.

Helaas moet ik zeggen dat de website van Nederland Positief toch wel érg veel verbeterpotentie behelst. Zo is er nergens een fatsoenlijke morele of filosofisch onderbouwde achtergrond van het initiatief te vinden, terwijl die er toch wel zou moeten zijn lijkt mij. Om deze reden zal ik ergens in de komende tijd een open brief naar de organisatie achter dit initiatief sturen. Tot die tijd: Vrolijke Nederland Positief-dag!

2 gedachten over “Vandaag is Nederland Positief-dag”

Laat een reactie achter