Video: geconcentreerd zonlicht brengt steen tot branden

Jem Stansfield van BBC One’s programma Bang Goes The Theory reist naar de Solar Furnace Research Facility in Zuid-Frankrijk. Hij is getuige van de enorme hoeveelheid warmte dat wordt opgewekt door zeer geconcentreerd zonlicht.

Eh... Delen?

Ko

later meer

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Rice schreef:

    Heeft een Amerikaan al eens gedaan in z’n achtertuin door een schotelantenne te beplakken met spiegels van 10×10 van de bouwmarkt.

  2. antares schreef:

    Interessant is dit artikel, zeker gemist. Heb hier destijds al één en ander over geschreven in een ander artikel. Betrof een boorinstallatie op zonlicht, waarmee de kernwarmte op mars aangesproken kon worden. Met de zo ontworpen techniek kun je gaten boren in gesteente, door verdamping van materiaal in het boorgat. Geen zware boortorens nodig, geen boor, geen slijtage, en de boorwand bestaat uit gesmolten gesteente. De spiegels maak je van rollen aluminium folie op masten, voorzien van een heliostaat. Helaas viel dit voorstel niet in goede aarde. Heb nu bijna alle onderdelen voor een proefopstelling verzameld in kringloopwinkels. Als lichtbron ben ik van plan twee 1250 W halogeen lampen te gebruiken, omdat de zon hier in Nederland niet altijd verschijnt. Het reflectoroppervlak kan daardoor ook worden beperkt, in combinatie met bundeling van het licht door een glazen lens constructie. Als dit lukt horen jullie daar meer van.

Geef een reactie