Kweek je eigen medicijnen

+1 voor wie raadt welke bloem dit is! Bron afbeelding: Wikipedia.

Oud nieuws, maar zeker de moeite waard om op Visionair.nl aandacht aan te besteden. In 2009 en 2010 was op BBC2 een programma te zien onder de naam ‘Grow Your Own Drugs’. In dit programma ging ethnobotanicus James Wong op zoek naar medicijnen tegen verschillende kwaaltjes, die mensen zelf kunnen maken. Met makkelijk te verkrijgen producten en planten die mensen zelf kunnen kweken, geeft Wong een natuurvriendelijk en goedkoop alternatief voor de soms dure synthetische medicijnen.

De zelfgemaakte medicijnen probeert Wong uit op mensen die de kwaaltjes hebben, en verslag doen van de werking. Wong is zich – als wetenschapper zijnde – wel degelijk bewust dat hij hiermee geen wetenschappelijk bewijs levert voor de werking van zijn medicijnen. Hij waarschuwt kijkers dan ook dat ze met serieuze kwaaltjes altijd professioneel advies moeten inwinnen en geeft aan dat sommige van de resultaten ook te wijten kunnen zijn aan het placebo-effect. Onderstaand de eerste aflevering van de eerste episode.

Zelf heb ik nog geen ervaring met het maken van eigen medicijnen. Wel denk ik erover om binnenkort een keer het recept tegen eczeem te proberen dat Wong op zijn website geeft. In mijn leven heb ik al zo veel verschillende medicijnen geprobeerd en heb daarmee zo weinig resultaat bereikt, dat ik er sceptisch  tegenover sta. Desalniettemin is het voordeel dat je hier weet wat erin zit, en is het bovendien niet duur. Heeft iemand ervaring met een zelfgemaakt medicijn? Wat zijn jullie bevindingen?

P.s. Met dank aan Sylvia voor deze tip!

6 gedachten over “Kweek je eigen medicijnen”

  1. En voor je eczeem probleem, heb het zelf jaren gehad (op mijn vingertoppen) en enige wat er bij mij tegen hielp is een zalf waar ’tea tree’, dit wordt veel gebruikt in de homeopathie, al wordt het in Nederland binnenkort verbannen uit de natuurgeneeskunde omdat het middel het reguliere medicijntraject in gaat door de goede werking (de farmaceutische industrie zal hier wel geld in zien, hierdoor mogen homeopathen dit middel straks niet meer gebruiken).
    Hier een link naar die zalf:
    http://www.webshop-preventiearboadvies.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=274_105&products_id=1022 
     
    En hier een artikel over (in nederland voorkomende) planten en hun medische werking:
    http://artikelen.foobie.nl/lijstjes/planten-en-hun-medische-werking/ 

  2. Magnesiumzout (chloride) als olie of in vlokvorm heilzaam voor eczeem en psoriasis en meer.
    Het is een puur natuurlijk mineraal, niet kostbaar en vertrouwt denk aan een duik in zee. Eén liter zeewater bevat ongeveer 35 gram zouten: 24 gram natriumchloride, 5 gram magnesiumchloride, 4 gram natriumsulfaat, 0,7 gram calciumchloride en 0,8 gram magnesiumbromide.
    Waarom zo onbekend? Omdat het mineraal niet is te patenteren zoals de dure synthetische middeltjes.
     
     

Laat een reactie achter