Tegenlicht – Agenda 2013

Wederom een bijzonder inspirerende aflevering van Tegenlicht over wat de toekomst ons gaat brengen en er in 2013 allemaal op de agenda staat. Een overvloed van hernieuwbare energie wat een heel scala aan problemen gaat oplossen. Een totale herinrichting van ons onderwijssysteem. En een nog verdere ineenstorting van het huidige economische systeem met nog meer liegende politici en bankiers. Althans dat is de voorspelling van de mensen die in deze tegenlicht uitzending aan bod komen. Een feestje voor visionairs deze documentaire. :)

2013 moet het jaar van de grote verandering worden. Het jaar van de nieuwe gedachten en vergezichten. In Agenda 2013 geven grote, nieuwe denkers en doeners hun visie op de toekomst. Lees verder op de website van VPRO – Tegenlicht


Bekijk de video in andere formaten.
 

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website VPRO Tegenlicht
-) Eerdere artikelen op visionair over Peter Diamandis

3 gedachten over “Tegenlicht – Agenda 2013”

  1. Sommige vind ik zwevers die toch wat van de feiten/big picture missen :p En Jim Rogers lijkt altijd short de markt te zijn, altijd bearish, ook al stijgen ze naar nieuwe highs.
     
    Ricardo Semler, Peter Diamandis en Nick Bostrom stellen hier ideeën en visies voor die identiek hetzelfde zijn als mijn visie op zaken en wat de toekomst zal bieden of mogelijk kan maken. Ook leuk te zien dat deze mensen zich baseren op (dezelfde) feiten en waarnemingen.
    Mensen die mij kennen hebben mij al deze ideeën al vaak horen afratelen :p

  2. Die uitzendingen met Rushkoff, Bostrom en Semler worden erg interessant denk ik. Diamandis is ook een interessant persoon. Ik heb wel zin in de komende uitzendingen van Tegenlicht in 2013.

  3. Ik heb de docu gisteravond en vanmorgen voor de tweede keer gezien. Was gefascineerd door de indrukken die ik kreeg voorgeschoteld, maar kreeg tevens het gevoel dat we eigenlijk geen van allen nog voorspellingen kunnen doen over de toekomst. Die wordt zo gecompliceerd door allerlei hyper technisch, wetenschappelijke ontwikkelingen, dat zelfs de grootste bedriegers met open ogen bedrogen zullen worden. En het mooiste is; de mens zal zich herwaarderen moeten als wezen, dat intellectueel zwaar onder zal doen voor de eigen schepping, artificiële intelligentie op grote schaal. Er zal voor iedereen genoeg zijn om goed te bestaan, maar voor niemand teveel. ;)

Laat een reactie achter