Geschiedenis van Olie

Zo nu en dan komen er documentaires voorbij op http://topdocumentaryfilms.com/ die zo interessant zijn dat ze eigenlijk door iedereen met hersens in Nederland gezien zouden moeten worden. Deze 8 delige serie over het ontstaan en de ontwikkeling van de olie-industrie over de decennia heen is daar eentje van.

Gebaseerd op een boek van Daniel Yergin die hiermee de Pulitzer Prize won. De titel van het boek en de documentaire serie is: The Prize, the epic quest for oil, money and power. Het is mede zo interessant omdat Nederland met Royal Dutch in Indonesië eigenlijk vanaf het begin der dagen een grote rol hebben gespeeld en momenteel is Shell de grootste actor in deze markt. De rol van olie in de beslissingen van oorlogen maar ook in het starten van oorlogen wordt een stuk inzichtelijker. Buitengewoon interessant en leerzaam.

 

This exciting and entertaining eight-part series, based on Daniel Yergin’s Pulitzer Prize-winning book, captures the panoramic history of the biggest industry in the world.

Shot on location in Azerbaijan, Egypt, England, Indonesia, Japan, Kuwait, Mexico, Russia, Scotland, Turkey, and the United States, the series features fascinating characters, archival footage, and interviews with the people who shaped the oil industry.

Yergin appears on camera throughout the series to discuss oil’s impact on politics, economics, and the environment.

 

Eh... Delen?

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie