Flexibele schermen in aantocht in 2013

Verschillende spelers op de markt van de mobiele telefonie en andere gadgets zijn afgelopen jaar weer hard bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe technieken. Nadat Samsung eerder dit jaar al een prototype van een transparant scherm toonde, lijken de flexibele schermen nu toch ook echt dichtbij te komen. Nokia toonde eerder al een prototype, maar ook Samsung komt nu met een 5,5-inch smartphonescherm dat kan buigen zonder te breken.

Bron afbeelding: Josh Miller/CNET
Bron afbeelding: Josh Miller/CNET
Op CES, één van ’s werelds grootste technologiebeurzen in Las Vegas, zal Samsung pronken met dit ontwerp dat niet opgerold kan worden maar wel een spectaculaire buig-capaciteit heeft. Het scherm heeft ten opzichte van vorige prototypes een veel hogere pixeldichtheid (namelijk 267 px/inch) en een HD-resolutie van 1280×720 pixels. Het ontwikkelen van het materiaal dat de belangrijkste component van het scherm wordt, is niet de enige horde voor de productie van flexibele schermen voor apparatuur. Het touchscreen-gedeelte moet uiteraard vloeiend meebuigen, anders heeft een flexibel scherm voor een telefoon weinig toegevoegde waarde.

Hoewel het nog niet precies duidelijk is wanneer apparaten met buigbare schermen de commerciële markt bestormen, is Samsung wel al van plan te starten met de massa productie van plastic schermen in plaats van glazen schermen. Behalve dat deze uiteraard geschikter zijn voor buigen, zijn deze ook lichter en onbreekbaar.

Bron: CNET

3 gedachten over “Flexibele schermen in aantocht in 2013”

  1. ik ben 31 maar ik kan en zal nooit begrijpen wat je aan een mobiele telefoon hebt………ik zelf heb er dan ook geen ik denk dat ik een lui en verlegen persoon word als ik er een neem,alles word dan wel verdomd makkelijk je hoeft zelfs niet eens meer in het echt met iemand te praten ik kies hoe raar het ook klinkt vaak voor de moeilijke weg.
    Op die manier erger ik me vrijwel nergens meer aan…..heb ik een lekke band dan ga ik lopen……regen jammer, schijnt de zon nog beter ik wist namelijk niet wat voor weer het word, mis ik de trein tja dan ga ik wel kaarttrucs leren (ik heb wel altijd een pakje kaarten bij me)…ik word ook nooit gestoord als ik met iets bezig ben en dat wil ik graag zo houden verder onthou ik alles en als ik een afspraak maak  kom ik die altijd na

  2. Lijkt mij ook leuk voor tafelservies in restaurants. Rechtstreekse communicatie en bestellingen bij de kok, vanaf je servies. De bestelde maaltijd wordt afgebeeld op je bord, waardoor het water je vooraf in de mond loopt, jammiejammie. :) 

Laat een reactie achter