probleem nederland

Het probleem van Nederlanders in het algemeen is het bang zijn voor het onbekende. Het onbekende als in onbekende mensen ‘buitenlander’. De meeste mensen beweren niks tegen buitenlanders te hebben tot dat het hun nieuwe buurman of schoonzoon wordt. Dan veranderen de zaken opeens. Niet omdat het een vervelend persoon is of omdat hij de dochter niet goed behandeld. Nee, omdat het een buitenlander is. En niet bij elke buitenlander, nee hoor specifiek bij mensen die een andere huidskleur hebben of een donkerder uiterlijk. En waarom eigenlijk? Hebben deze mensen ons ooit iets aangedaan? Als we verder de geschiedenis ingaan zien we alleen dat donkere mensen werden gebruikt als slaven. Ze moesten keihard werken en kregen er niks voor terug. Maar wie waren de bazen? Juist de blanke mensen. Mensen zijn bang voor buitenlanders omdat door iedereen wordt geroepen dat het wel weer de buitenlanders zullen zijn. Ze worden al veroordeeld voordat zij iets hebben gedaan. Er wordt vaak geroepen dat zij veel stelen en geweld gebruiken. Ja dat klopt. Maar doen de ‘nederlanders’ dit zelf ook niet? Geweld wordt door iedere groepering gebruikt alleen lijkt het bij een blanke minder erg als bij een donker iemand. Geweld moet worden angepakt daar ben ik het mee eens alleen moet er geen onderscheidt gemaakt worden tussen donkere en blanke mensen. Voor de zelfde daad moet de zelfde straf opgelegd worden. Er moet anders over buitenlanders gaan worden gedacht. We krijgen er immers nog veel mee te maken. We leven in een wereld waar geen grenzen meer te bekennen zijn. Op de computer kun je zo met allemaal mensen over de hele wereld in contact komen. Ik vind dat donkere mensen net zo goed zijn als blanke mensen. Het gaat niet om de buitenkant van mensen maar om de binnenkant. En als je de buitenkant vergeten kan zal Nederland een stuk hechter worden. Ik snap ook wel dat als je in de Randstad woont er steeds groepen donkere mensen lopen die dingen vernielen je alleen die kant ziet maar in wezen heb je geen reden omdan maar te zeggen die zwarten dit en dat.

18 gedachten over “probleem nederland”

 1. Wat een voorgeprogrameerde, multiculte onzin beschuldiging.
  U verwijt een der meest tolerante samenlevingen die er de laatste 500 jaar op deze aarde zijn geweest, ja het land dat als eerste na de Griekse beschaving, zelf 500 jaar geleden de  “Republiek der zeven Provincien” oprichtte, van allerlei racistische en xenofobe en ondemocratische bedoelingen.
  Een volk dat Hugenoten, Protestante Belgen, Chinezen, Indo,s, Hongaren enz, enz  van oudsher moeiteloos onderdak biedt. Dat zwierf over de zeven zeen en vruchtbare contacten onderhield en onderhoudt met bijna alle volken op deze aarde, van angst voor het onbekende. U bent volledig de weg kwijt.
  Onderzoek bv eerst eens waarom in de gevangenissen van dit land geen Chinezen, Indonesiërs, Thai of Indianen zitten(ook vaak getint) en uitpuilen van andersoortige getinte, parasiteerende criminelen die grommend bijten in de hand die hun voedt. 

  1. @sprokeemte
   Aangezien je er niet op in gaat toch maar een grondige reactie mijnerzijds welke ik een dagje of wat heb bewaard en net heb bijgewerkt;
   @sprokeemte, ik begrijp dat je net als enkele andere verdwaalde ongeleide projectielen de sfeer hier komt verpesten?
   Sorry, klinkt hard maar je hebt mij ook op gemene wijze aangepakt, voor andere lezers, zie hier:
   https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/wie-is-bashar-al-assad/comment-page-1/#comment-33403
   Je bazelt daar en hier maar wat…
   Jammer want zo leer je nooit bij en daar is dit forum juist voor!

   Je schrijft o.a.: “U bent volledig de weg kwijt.”.
   Denk eens na over het volgende:
   Great minds discuss ideas,
   average minds discuss events,
   simple minds discuss people.

   Ontopic
   Wellicht was Nederland ooit (relatief gezien) tolerant echter zie ik daar als succesvol  ‘uitgeburgerd’ Nederlander helemaal niets van. Integendeel zie ik in andere culturen een schokkende mate van tolerantie. Dan heb ik voornamelijk Brazilië in gedachten maar elk willekeurig land is al toleranter (ik heb het met name over de landen binnen de keerkringen, ik hou van warmte). Wit, geel, rood, bruin of zwart, homoseksueel, transseksueel of travestiet, iedereen is hier okay en hoort erbij. Om een DMS4 label of pil te krijgen moet je het echt bont maken en gelukkig komt dat nauwelijks voor, ik ken ze in ieder geval niet. Maar we hebben dan ook een heerlijk klimaat, alle persoonlijke vrijheid, privacy, vers voedsel, langzaam levenstempo, hecht familieleven, geloof in de mens, positiviteit, afwezigheid van cynisme, gastvrijheid, vrije liefde met veel seks (ook belangrijk!), weinig sociale conventies en afwezigheid van neurotisch aandoende protocollen, een echte volksvertegenwoordiging die 100% opkomt voor de meerderheid ipv een verborgen bilderberg agenda volgend.
   Maar dat moet je allemaal eerst zelf ervaren hebben. Ik ben ondanks mijn doorgaans vriendelijke en service gerichte karakter allang uitgekotst door die polder en heb de wijk genomen naar deze ‘safe haven’.
   Strafkamp HOL-land BV, je mentaal en chronisch ziek rennen op de vierkante meter voor bank, baas, belasting en bilderbergers…
   Ik kwam mijzelf op aangename wijze weer tegen in Brazilië… Je zal me wel een ziek persoon vinden maar ik ben hier herboren en heb een rijk familie en succesvol zakenleven dus ‘boeie’ wat die mensen aan de andere kant van de oceaan van mij vinden……
   Daarnaast kom ik zelfs gepensioneerde Nederlanders tegen welke roepen hier recentelijk herboren te zijn.
   Dat ik de moeite nog neem digitaal actief te zijn met die polder komt omdat ik wel degelijk geef om mijn roots en mijn identiteit eraan ontleen.

   Jouw snoeiharde en intolerante opstelling is precies hetgeen mijn ooit zo mooie vaderland aan kapot gaat! Ik kom namelijk niet anders meer tegen. Ik heb Germen al geschreven dat als het zo doorgaat ook het Internet mij voorgoed kwijt zal zijn. Menig Nederlander hier hakt de knoop door en laat die polder voor wat het is en slaat geen Nederlandse media meer open en stopt alle communicatie met de achterban (lees: sluit negativiteit buiten). Wellicht is dat ook wel het verstandigste. Maar ik blijf wel die tolerante jaren zeventig / tachtig Nederlander (of zo je wil; overjarige hippie) in hart en nieren.

   Excuus = zand erover en dan praten we normaal verder.
   Leren we wellicht beiden wat van.
   Doen?

   1. Moerstaal ;) ik ben op mijn  15e “veroordeeld” tot het hebben van een oude ziel…  ben nu 37… en nog steeds een onbegrip van heb ik jou daar… die hangmat en stokken… ik heb het aan manlief voorgesteld ;)

   2. @Moerstaal, 
    niet zo negatief ,over je moederland.
    Nederland is best mooi  en er wonen veel lieve en leuke mensen.
    Ik heb in mei een weekje Pieterpad gelopen en ga over 2 weken verder ermee, je komt zoveel moois tegen! Mensen die leuke boerderijtjes hebben, deels zelfvoorzienend zijn en een kamer beschikbaar stellen voor Pieterpadlopers (wel tegen betaling).

    Ik kan me voorstellen dat jij het naar je zin hebt daar in Brazilie maar iemand die in een sloppenwijk woont in Sao Paulo er anders overdenkt (net zo als iemand in de bijlmer er ook weer anders over denkt dan ik).

    Moerstaal, waar woon je eigenlijk in Brazilie, ik denk een leuk klein dorpje ergens vlakbij de amazone of een dorpje bij Bahia?
    Ik zie het helemaal voor me, ik was ooit eens in Ecuador, waar ook sommige delen een paradijs lijken. 

    Je vaderland gaat niet kapot! Daar moeten wij met zijn allen voor gaan zorgen!

    …En blijf vooral wel op internet en hier op visionair, ik lees graag je teksten hier!

      

    1. Hoi Tim,

     Kijk even bij het artikel van Douwe, de Kahn academy, daar wordt fractional banking goed uitgelegd, voor mij veel duidelijker nu

    2. Leon, mijn reactie hier op mijn computer is heel lang en heel persoonlijk geworden (over mijn leven). Zou dat hier mogen denk je of beter offline? Het maakt veel bij me los merk ik…….. en dat is alleen maar goed hoop ik en kan wellicht helend werken.
     Sowieso dank je dat je niet op de man speelt en gewoon eerlijk met me omgaat!
      
      

    3. Als je denkt dat het Visionair-waardig is kan het ook in de vorm van een artikel.
     De toekomst van Latijns Amerika lijkt me zeer interessant.

    4. Germen, nee, dit is het persoonlijk relaas van een hoog intelligent wezen met bijnaam moerstaal welke na een lange innerlijke en uiterlijke strijd het ruime sop heeft gekozen ;-) Latijns Amerika komt wel aan bod maar binnen de persoonlijke context.
     Ik hou een artikel gewijd aan LA in gedachten! Ik heb mogelijk dan medewerking van een correspondent voor FD in Latijns Amerika… tsja… waar ontmoet ik al die boeiende mensen toch altijd vraag ik me af… maar ik kom dan ook overal en pik ze er zo uit denk ik… Later meer…

    5. PS
     Huisje in wetteloos gedeelte van Rio en hutje niet gek ver van de Amazone.
     Meer hoef ik niet! Zijn voor mensen zoals ik de beste plekken. Kost ook niks, alles is hier hypotheekvrij!!! VRIJHEID en WARMTE (zowel natuur als de mensen).

    6. @Moerstaal, 
     Klinkt goed!…was vorig jaar op een eilandje in Maleisie en snap enigszins wat je bedoelt met vrijheid en warmte! (pffff ja die warmte ook!)

     Wat je lange reactie betreft, overleg dat dan met de moderators hier, ik weet niet wat wel en niet kan/mag etc…maar ben wel benieuwd hoor.

     Verder gaf ik nog ergens anders een reactie over je opmerking over zuid-amerika, en mijn vervolg vraag hierop is eigenlijk, waar vind ik meer (en betrouwbaar) nieuws over het voor mij fascinerende werelddeel zuid-amerika! 

       

    7. Idd. klinkt goed ;) Moerstaal, wat je elders schreef, bang dat het net zo een machtsblok wordt als de eu, zou het ook zo zijn omdat de brics landen goed gaan, dat dit inderdaad weer net zo een opgeblazen bubbel ecocomie wordt?

     En over die trollen etc., ik heb er elders 1 ontdekt en kreeg kort daarop een vreemd telefoontje met alleen het woord “goodbye” … ik ben hier niet zo bekend mee, maar ik begrijp dat er echt vreemde mensen rondlopen … laten we idd. proberen elkaar zo goed mogelijk te begrijpen ;)

    8. @Anouska, waarom krijg ik nooit telefoontjes? Misschien omdat ik de mijne zelden opneem en niet eens een antwoord apparaat heb? Ik ben slecht bereikbaar behalve via chat programma’s en dan alleen voor intimi. Ik heb geen facebook, hyves of wat dan ook. Mijn website hou ik geheim voor vertrouwde contacten (portfolio) of is enkel zakelijk zonder persoonlijk tintje met VOIP nummer dat naar mijn chatprogramma linkt en een reactieformulier naar een webmail dienst. Kortom mijn leven is vrij van getrol in de persoonlijke levenssfeer en ik doe er alles aan dat zo te houden. Kijk jij ook eens kritisch naar hoe goed je vindbaar en bereikbaar bent. Beter digitaal en fysieke leven goed scheiden dan voel je je ook vrijer in jouw vrijheid van meningsuiting.

     Maar ik zou me als ik jou as er niks van aantrekken. Je lijkt me een aardige snoes dus niks aan de hand. Lekker negeren en zet je nummer niet online hè…

     Tsja… Bubbel… JA, kon je weleens gelijk in hebben. Allemaal meer van diezelfde economische shit. Voorlopig verandert er dus niks en zijn we er alleen maar om te produceren en consumeren. Snap je de felheid van mij ook? Landbouw, industrialisatie en automatisering zouden ons vrij moeten maken maar rennen dat jullie doen. Prima als je daarin een vrije keuze hebt maar na een hersenspoeling van 20 a 30 jaar en een systeem welke nauwelijks een alternatieve keuze biedt heb je ook geen keuze………..
     Als al die rennende ratjes dat nou eens zagen dan was een revolutie en echt leefbare wereld dichtbij, heel dichtbij, die zou morgen beginnen…..

 2. Beste Xanoukax, ik vind je verhaal ook te kort door de bocht is, ondanks dat je wel een kern aangeeft, maar er zijn veel meer oorzaken te benoemen. Zoals de ongeschreven wet zegt: het is nooit 1 probleem, maar altijd meerdere problemen. Deze problemen overlappen elkaar en vormen samen een geheel. Buitenwege dat, vergeet niet dat the dutchman is the second chinese on the world. Mvg, Paul.

Laat een reactie achter