Vliegende robotjes die samenwerken

Ze kwamen eerder al even voorbij in de documentaire Attack of the Drones maar hier is nog wat meer informatie over kleine vliegende robotjes die kunnen samenwerken.

In zijn laboratorium aan de Penn-universiteit bouwen Vijay Kumar en zijn team vliegende quadrotors, kleine, wendbare robots die uitzwermen, elkaar gewaarworden en ad hoc-teams vormen — om te bouwen, rampen te overzien en nog veel meer.

 

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Attack of the Drones
-) Andere TED Talks over Robots 

Eh... Delen?

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Joost schreef:

    Doet me een beetje denken aan een boek dat ik recent gelezen heb; Robert Ludlum – The Lazerus Vendetta… 

Geef een reactie