Visionair bestaat alleen van advertentieinkomsten. We ontvangen geen overheidssubsidie en we brengen ook geen geld in rekening voor vaak slechte artikelen, zoals de main stream media. Dus geen advertenties is geen Visionair. There is no such thing as a free lunch.
Toch Visionair lezen? Er is een gratis, makkelijke oplossing: schakel je adblocker uit voor Visionair en reload (F5). Graag anoniem? Pas je cookie-instellingen aan, of gebruik de Tor browsersuite.

Grenzen aan de groei: graanproduktie

Hans

Beheerder van het Cassandraclub weblog

You may also like...

4 Responses

 1. Julie zegt:

  We kunnen ons er best aan aanpassen (evolueren), door een ander voedingsgebruik: fibrex i.p.v. zemelen, voedingssupplementen en gefilterd zeewater..?

 2. Barry zegt:

  Er bestaan irrigatiemethodes waarbij je helemaal geen water uit de grond hoeft op te pompen, je moet gewoon in de nachtelijke uren zeilen spannen boven de gewassen en de condens opvangen, deze methode kan overal ter wereld uitgevoerd worden. Verder kan je met genetische manipulatie gewassen sterker maken tegen de omgeving zodat gewassen minder water nodig hebben. Verder is er ook nog de mogelijkheid om veel meer landbouwgrond te bewerken dan dat er op het moment is, naar verhouding is er maar een heel klein stukje van onze aardbol bezet met landbouwgrond. verder is er ook nog de mogelijkheid om elk dak van elk bestaand gebouw te gebruiken als alternatief voor landbouwgrond, dat kan ook overal ter wereld. dan bestaat er ook nog een methode waarbij niet alleen daken maar zelfs hele wolkenkrabbers gebruikt kunnen worden als landbouwgebied, er zijn al steden waar deze gebouwen bestaan.

  Grenzen aan de groei? ONZIN! We kunnen zelfs hele landbouwsteden bouwen in het universum en die is onmetelijk groot. Als we de ISSR kunnen bouwen kunnen we er ook een complete stad omheen bouwen, zeker met de huidige nanokoolstoftechnologie kunnen we zo´n stad voldoende bescherming bieden tegen micro meteorieten.

 3. Germen zegt:

  Er moeten denk ik energiezuinige of zouttolerante gewassen worden verbouwd. Het goede nieuws is: die zijn er. Er zijn ongeveer 200.000 plantensoorten en daarvan worden er maar enkele tientallen op grote schaal gekweekt.

 4. dick boss zegt:

  Ik ben het helemaal eens met de reacties op dit artikel. Al vanaf het moment dat er mensen zijn die kunnen lezen wordt er toekomstige rampspoed gepubliceerd. Zoek maar na in oude kranten. Daar worden toekomstige rampen gepubliceerd waar we nu schamper om lachen. Voor elk probleem is een oplossing. Helaas blijft een probleem een probleem als er teveel mensen zijn die baat hebben bij het probleem, zoals kunstmatig schaarste. Een probleem zegt dus meer over de menselijke aard dan dat het onoplosbaar is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>