Tegenlicht – Expeditie Beter Nederland

Afgelopen maandag werd deze interessante documentaire uitgezonden door VPRO Tegenlicht. Kijk het vooral en stuur het door aan de bestuurders en beleidsmakers van Nederland. Tegenlicht leert dat afkijken soms heel verstandig en efficiënt is. :-)

Bestuurders van Nederland opgelet! Hardnekkige problemen in Nederland, in de zorg, het onderwijs en in de industrie zijn in Europese buurlanden allang opgelost. Door gewaagde visie met gedurfde besluiten en spectaculaire resultaten. Tegenlicht onderzoekt de oplossingen.

Het kakelverse kabinet Rutte II zit gebogen over bezuinigingen, ombuigingen en nieuw beleid. Tegenlicht helpt de politici een handje door over de grenzen te kijken. Hoe gaan ze daar om met bekende Nederlandse hoofdpijndossiers als de stijgende kosten van de zorg, de problemen in het onderwijs, en het creëren van nieuwe banen? Gedurfde besluiten op basis van gewaagde visies hebben in het buitenland al tot spectaculaire resultaten geleid.

Zo sturen ze in Noorwegen hun hulpbehoevende ouderen naar het zonnige Spanje en besparen aldus veel geld. In Finland hebben ze het beste onderwijs van Europa, bijna even goed als in toponderwijsregio’s Singapore en Shanghai. Net als in het middelbaar onderwijs moeten onderwijzers in het Finse lager onderwijs verplicht een universitaire opleiding hebben genoten. Wie lesgeeft heeft de status van een arts. In Nieuw Zeeland heeft de overheid de markt voor medicijnen overgenomen, de farmaceutische industrie buitenspel gezet en de gezondheidszorg daarmee een stuk betaalbaarder gemaakt. En in Duitsland zet men groots in op duurzame industrie: er wordt 300 miljard euro per jaar mee verdiend en er zijn al 380.000 banen mee gecreërd.

Bestuurders van Nederland, waarom zouden we dit niet gewoon overnemen?

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website tegenlicht met veel aanvullende informatie over dit onderwerp
-) In het licht van voortbestaan

11 gedachten over “Tegenlicht – Expeditie Beter Nederland”

 1. Ik zag pas op een vandaag dat er in Zeeland het aantal uit huis geplaatste kinderen gehalveerd is door een andere werkwijze, hopelijk nemen ze in Den Haag daar ook een voorbeeld aan.

 2. De oppositie, nu even groot als de VVD en winnaar van 3 zetels, omschrijft de problemen en oplossingen als volgt:
   
  IK GELOOF IN DE NEDERLANDSE MIDDENKLASSE

  Spreektekst van Geert Wilders bij het debat over de regeringsverklaring:

  Mevrouw de voorzitter, wat een bende. Wat een enorme bende. Wat een aanfluiting. Wat een wanvertoning. Wat een blamage – een blamage voor dit kabinet. Een blamage voor Nederland. Een blamage voor onze sorry-premier.
  Wat een ongelofelijk amateurisme. Wat een beginnerswerk. Wat een gedrocht, de zoveelste bijgewerkte editie van het regeerakkoord. Een gedrocht dat we gisteravond pas mochten ontvangen – nadat ze tot het allerlaatste moment nog dingen moesten wijzigen. En elke versie wordt erger, elke aanpassing nog rampzaliger.
  Wat we gisteren ook ontvingen was het ‘sorry’ van de premier. Hij moest nog dieper buigen voor de socialisten, en hij ging diep, diep door het stof.
  Vz, ik ben daar ook wel blij mee. En ik hoop dat die excuses het begin zijn van een groot aantal ‘sorry’s’ die de Nederlandse middenklasse nog tegemoet kan zien. Vz, ik hoop op een ‘sorry’ voor de nivelleringsoperatie van Rutte2. Want dit kabinet voert een socialistische politiek van inkomensherverdeling, nu niet meer via de ziektekostenpremies maar via de belastingen. Excuses zijn op zijn plaats voor dit stukje maakbaarheid van de samenleving. Voor sommigen een feest, maar niet voor de middengroepen die deze waanzin moeten betalen.
  Ik kijk ook uit naar een ‘sorry’ voor hardwerkend Nederland dat fors inlevert.
  Ik hoop op een sorry voor onze AOW’ers met een klein pensioen. De mensen die Nederland hebben opgebouwd mogen meer dan 5 procent inleveren. Zeg daar eens ‘sorry’ voor, Mark.
  Vz, ik verlang een ‘sorry’ voor de mensen rond 1 en anderhalf keer modaal waarvan een kwart, bijna 25%, meer dan 5 procent moet inleveren.
  Ik hoop op een ‘sorry’ voor de 15 procent van alle Nederlanders die er meer dan 5 procent op achteruit gaan. Dankzij dit kabinet.
  Ik hoop op een ‘sorry’ voor het eigen risico dat omhoog gaat en inkomensafhankelijk wordt.
  Ik hoop op een sorry voor de consumenten die de BTW zagen stijgen en de inflatie oplopen.
  Ik hoop op een sorry voor al die Nederlanders, al die verzekerden die meer assurantiebelasting moeten betalen.
  Ik hoop op een sorry voor de hogere huren, een sorry voor het morrelen aan de hypotheekrenteaftrek ook voor bestaande gevallen.
  Vz, ik kan zo nog wel een uur doorgaan.
  Het CPB heeft het uitgerekend. Tienduizenden Nederlanders extra gaan straks werkloos worden dankzij deze kabinetsplannen. Kunnen die ook rekenen op een ‘sorry’ van de minister-president?
  Ik zie uit naar een ‘sorry’ voor de flits-WW. Na een jaar werkloosheid kom je op bijstandsniveau en daarna kan je je eigen huis opeten.
  Gaat minister-president Rutte ook ‘sorry’ zeggen tegen al die Nederlanders die de lastenverzwaring van 5 miljard euro voor hun kiezen krijgen? Gaat hij al die keukentafels in Nederland langs?
  Gaat de rooie Rutte zijn excuses aanbieden voor de VVD-slogan ‘niet doorschuiven maar aanpakken’, terwijl de tekst had moeten luiden: ‘niet aanpakken, maar afpakken’? Want dat is wat dit kabinet doet.
  Krijgen wij ook een ‘sorry’ aan het adres van al die mensen die strategisch VVD hebben gestemd omdat ze geen socialisten in het kabinet wilden, maar nu tot hun spijt en ergernis moeten vaststellen dat dankzij de VVD er een beleid van socialistische nivellering wordt gevoerd?
  U kunt wel lachen, maar kunt u daarvoor ook sorry zeggen?
  Vz, 1 groep krijgt zeker nog een ‘sorry’ van deze Minister-President. Het zijn de Grieken. Die moeten al drie dagen lang wachten op de miljarden van Nederland. En ik voorspel u: Let maar op. Straks gaat Mark Rutte gewoon gireren naar Athene. En dan doet hij er een briefje bij met de tekst ‘sorry, neem me niet kwalijk, volgende keer betaal ik weer gewoon op tijd. Sorry, sorry, sorry’.
  Weken zaten ze in de Stadhouderszaal. De mannen van stavast. De stoere onderhandelaars. De knappe koppen. Wat vonden ze zichzelf slim, zij gingen het allemaal bewijzen. Niet dat slappe gedoe uit het Catshuis, nee, hier ging iets groots verricht worden. Snelsnel zouden ze er met elkaar uit komen. Zij zouden wel eens laten zien waartoe ze in staat zijn. Grootse daden. Uitruilen wordt het genoemd. Geen schaduw of ze sprongen er wel overheen. Machopraatjes, grote monden.
  Ze hadden elkaar van alles gegund, vertelden ze trots. Maar, zeg ik via u, mevrouw de voorzitter, tegen de minister-president, dat is nou net waar het mis gaat. Het is bij onderhandelingen niet de bedoeling, meneer Rutte, dat je op de eerste plaats je tegenstander iets gunt, het is de bedoeling dat je je eigen kiezers iets gunt. Daarvoor zit je aan de onderhandelingstafel. Toen de heer Rutte en ik in het Catshuis aan het onderhandelen waren, heb ik dat laten zien. Daarom duurde het zo lang. Daarom kwamen we er ook niet uit. Ik vond mijn woord tegen de PVV-kiezers belangrijker dan het pluche. Dat is precies wat deze minister-president verkeerd heeft gedaan. Hij heeft het hele VVD imago te grabbel gegooid om in het torentje te mogen blijven. Ze waren er in een middag al uit. Ze wilden vooral laten zien dat jullie zo slim zijn. Snelsnel. Een haastklus. Een vluggertje. We hebben allemaal de negatieve gevolgen gezien.
  Het fundament waarop dit kabinet gebouwd ging worden, het regeerakkoord, is al aangepast voordat het door de Tweede Kamer is besproken. Twee weken geleden werd met trots de love-baby van Mark en Diederik gepresenteerd. Nu moeten de makers zelf erkennen dat het een misbaksel was en hebben ze ‘m te vondeling gelegd. Vz, met zo’n kabinet heb je eigenlijk geen oppositie meer nodig.
  Vz, hoe gaat dat in de grote-mensenwereld? Hoe gaat men daar om met zulke enorme blunders? Als je daar zo’n wanprestatie levert, mag je je biezen pakken en moet je onmiddellijk wegwezen. Bij Paars 3 maakt het niet uit. Paars 3 is tolerant. De hardwerkende Nederlander die een dergelijke blunder begaat kan meteen inpakken. Maar niet bij Paars 3.
  Nou, Vz, dat zijn ze dus. Daar zitten ze. In Vak K, de leden van het krukkenteam van de FC Rutte. Het eerste team ter wereld dat al voor de seizoenstart is gedegradeerd. Nog nooit kwam een kabinet zo beroerd uit de startblokken. Alles ging mis: de beëdiging, de stukken die met horten en stoten naar buiten kwamen, de koopkrachtplaatjes, de bonje in de VVD, PvdA-voorzitter Spekman die de polonaise inzette toen de VVD op de grond lag. Het regeerakkoord dat trots gepresenteerd werd. En toen weer ingetrokken – aangepast. De cijfers kloppen niet. Ja, ze kloppen wel. Samsom kreeg blauwe vingers van het twitteren. De heer Zijlstra ging het nog een keer uitleggen.
  En nu is het plan aangepast. Foutje, bedankt. De wedstrijd moet nog beginnen, maar nu al liggen de spelers aan het beademingsapparaat. FC Rutte is FC Knudde.
  Wij moeten en zullen genivelleerd worden. Nederland slopen voor de Griekse hobby van Mark en Diederik. Maar dat is niet genoeg. Nee, we zullen ook richting het socialisme worden gesleurd. De VVD als nivelleringspartij, wie had dat ooit gedacht. Wie had ooit kunnen bedenken dat Jan Pronk, de man die ooit als sinterklaas fungeerde voor iedere dictator in de derde wereld, de VVD nog eens moest uitleggen dat nivelleren met de zorgpremie te ver gaat. Is de VVD losgeslagen van haar fundamenten? Dat is een hele reële vraag. Nee, ze heeft helemaal geen fundamenten meer.
  Vz, Nederland is een coalitieland, iedereen snapt dat er dan compromissen moeten worden gesloten, iedereen begrijpt dat. Dat is wat andere dan steeds van mening veranderen. Maar de VVD draait als een tol. Of het nu gaat om de hypotheekrente-aftrek die eerst heilig wordt verklaard, en daarna wordt er zelfs aan de bestaande gevallen gemorreld. Of het nu gaat over de forenzentaks die eerst aanvaard werd en vervolgens overboord ging. Of het nu gaat om de inkomensafhankelijke zorgpremie die eerst aanvaard werd en daarna gedumpt.
  Of het nu gaat om de VVD fractie die 2 jaar geleden bij monde van de heer Weekers zei dat er geen cent meer naar Griekenland zou gaan, waarna er miljarden naar Griekenland werden overgemaakt.
  Toen er de afgelopen week een kleine volksopstand uitbrak over de inkomensafhankelijke zorgpremie, keek de VVD in haar verkiezingsprogramma of er nog een belofte over was die ze nog konden breken. En ja, hoor op pagina 14 staat het : belastingverlaging. Daar kan nog mooi een streep door, dacht rooie Rutte. Ook het laatste restje geloofwaardigheid moet het raam uit. En daarom wordt het niet langer: ‘Werkend Nederland verdient belastingverlaging’. Maar ‘Werkend Nederland krijgt belastingverhoging’. En ook nog een keer nivellerend ook. En keihard gericht tegen de Nederlandse middenklasse.
  Dit is ook het kabinet van nieuwe miljarden naar de knoflooklanden. Gisteren werd bekend dat extra tijd voor Griekenland meer dan 30 miljard euro gaat kosten. Intussen ruziet de trojka over wat er moet gebeuren. Tijdens de verkiezingscampagne wist Mark Rutte wat er moest gebeuren: Genoeg is genoeg. Geen cent meer naar Griekenland. Maar ook hier, ik voorspel het u, gaat hij ongetwijfeld draaien. De heer Asscher, inmiddels vice-premier, zei het tijdens de verkiezingscampagne zo: ‘De stoere uitspraken van Rutte over het stoppen van de steun aan Griekenland zijn premieronwaardig.’ Daar zit u dan, meneer Asscher, en u heeft gelijk: hij gaat draaien.
  De heer Rutte draait nog harder dan een windmolen. Over windmolens gesproken: Ze draaien op subsidies, zei kandidaat Mark Rutte. Maar onder premier Mark Rutte gaan ook de subsidiemolens voor windenergie harder draaien
  Vz, de VVD heeft al haar principes overboord gegooid. Over je eigen schaduw heen springen heet dat. Ik kan de uitdrukking niet meer horen. De VVD heeft helemaal geen schaduw meer. Je kunt alleen een schaduw hebben als je een profiel hebt. En dat profiel is links en socialistisch.
  Nou, daar zitten ze dan in Vak K, de nieuwe ploeg. De leden van de Opperste Sovjet van de Volksrepubliek Nederland in oprichting. Zij zijn het die ons land kapot gaan bezuinigen, zij gaan Nederland gek nivelleren. Zij zetten vandaag de frontale aanval in op hardwerkend Nederland. De klassenstrijd is ingezet. Rooie Rutte gaat de barricades op.
  Vz, de samenstelling van dit kabinet vertelt haarfijn het drama dat wij de komende jaren tegemoet gaan. We hebben een minister van Buitenlandse Zaken die meeschreef aan de Europese Grondwet die Nederland in 2005 bij referendum verwierp. We hebben een minister van buitenlandse handel die nog nooit iets met handel te maken heeft gehad, behalve met de handel in gebakken lucht die ontwikkelingshulp heet. Een minister van Onderwijs die de burkini een goede zaak vindt voor de integratie van vrouwen. Een PvdA-staatssecretaris van volksgezondheid die zich niet aan de codes van zijn eigen partij inzake veelverdienen – of moet ik zeggen; zakkenvullen – hield. Een vice-premier, die campagne voerde met posters in het Turks.
  Is het alleen maar kommer en kwel? Natuurlijk niet. Dat zou niet eerlijk zijn. Er zijn ook goede dingen. Bijvoorbeeld, niemand met een dubbel paspoort in vak K. Ik had mijn motie van wantrouwen al bij me, maar hoef hem op dit punt niet te gebruiken. Dat is wel eens anders geweest. Mijn complimenten. Ik was daar zo blij over dat ik dacht: weet je wat, ik geef een rondje weg. Gewoon, om het te vieren. Maar helaas, toen ik ging rekenen bleken de inkomensafhankelijke krentenbollen en de inkomensafhankelijke koffie zo duur te zijn dat ik het maar laat zitten.
  Zo maar een vraagje tussendoor: hoe staat dit kabinet eigenlijk tegenover de wet. Twee weken geleden kwamen de socialisten bij elkaar op hun congres. (Ik bedoel de socialisten van de PvdA en niet die van de VVD.) Aan het eind daarvan sprongen ze in de houding en zongen hun volkslied. Dat heet de Internationale. Daarin valt te lezen ‘de staat verdrukt, de wet is logen’. Zo denken socialisten over de wet – als iets leugenachtigs, iets waar je maling aan hebt.
  Kameraad Samsom is naar eigen zeggen tien keer in zijn leven in het binnenland gearresteerd voor milieu-extremisme. Burgerlijke ongehoorzaamheid is prima volgens de socialisten. Mevrouw Ploumen, bewindspersoon in Vak K, roept op kerkdiensten te verstoren – natuurlijk nooit moskeediensten. Ze denkt: als de verkeerde mening wordt verkondigd, dan verstoor je toch gewoon de boel. Zie hier de cultuur van de PvdA. Minister Bussemaker was een vertegenwoordiger van de Amsterdamse kraakbeweging en bewoner van een kraakpand. Als je geen huis hebt, nou dan pik je het toch gewoon. De leus van de Amsterdamse kraakbeweging luidt: jullie rechtsstaat is de onze niet.
  Dan hebben we nog het kinderpardon, dat zegt: als jij je niet aan de wet houdt, dan is dat prima. Als de rechter stelt dat je weg moet en je blijft toch, nou dan komen we toch gewoon met het zoveelste generaal pardon? De wet is logen. Zo zingen de socialisten het. En de VVD neuriet dat inmiddels vrolijk mee.
  Vz, niet alleen fysiek qua uiterlijk, maar in zijn algemeenheid lijken Samsom en Rutte een beetje op de Bassie en Adriaan van de Nederlandse politiek. Als zij vanavond lepeltje-lepeltje onder hun dekbed liggen, zeggen ze tegen elkaar: wat zijn het toch een enorme sukkels daar in de Tweede Kamer. Ze slikken het kinderpardon voor zoete koek. Samsom proest het uit. Rutte zegt: Ja, niemand die door heeft dat het meteen gaat over een vaderpardon, een moederpardon, een broer- en zuspardon. Allemaal zielig, allemaal welkom, zelfs criminelen. Samsom lacht zich suf: De enige die geen pardon krijgt is de hardwerkende Nederlander. Die mag betalen voor het zoveelste PvdA-stemvee-pardon. Rutte ziet het al helemaal voor zich: ‘Opsporing Verzocht’ zit weer decennia goed. Daarna gaan ze samen kwartetten.
  En intussen gaat de islamisering van Nederland verder, maar wordt de studiefinanciering voor de Nederlandse studenten opgeheven, net als de OV-jaarkaart. De maatregel voor de inkomensafhankelijke zorgpremie was zogenaamd alleen maar een foutje in de communicatie, maar ik zeg tegen de minister-president, het is geen fout in de communicatie. Het is een fout in de manier van het denken. Fout in het capituleren voor links.
  Toen Mark Rutte ooit de stemwijzer moest invullen, kwam hij uit op D66. Daar ligt zijn hart: op links. Toen de PVV gedoogde, hielden wij hem nog een beetje op het rechte pad, of zo u wilt: op het rechtse pad.
  Maar nu die disciplinerende rol is weggevallen, kiest Mark Rutte voor zijn linkse inborst. Vol enthousiasme praat hij als leider van de VVD nu ineens over ‘eerlijk delen’ – wat linkse codetaal is voor: laat de Nederlandse middenklasse bloeden. In het debat twee weken geleden hield hij een warm pleidooi voor het totaal idiote generaal pardon, verdedigde hij die waanzinnige ontwikkelingshulp, kwam hij op voor nivellering van inkomens, stak hij de loftrompet over die verschrikkelijke EU, en riep hij hiephiephoera voor de vele extra miljoenen aan belastinggeld die er naar de failliete milieu-industrie gaan. Zo buigt hij voor de Greenpeace-activist Samsom. Het totale boerka-verbod sneuvelt. En over de invulling van het strafbaar stellen van illegaliteit zijn de coalitiepartijen het nu, als we de kranten mogen geloven, al oneens.
  De minimumstraffen, we lezen het niet meer terug. Vz, dat invullen van de kieswijzer was niet een foutje, het was een zeldzaam moment van eerlijkheid.
  En de PvdA? Die dacht: weet je wat, als er open wond is bij de VVD, dan kieperen wij er nog wat peper en zout in. De wandelende wollentrui, ook wel Hans Spekman genoemd, riep: nivelleren is een feest.
  Nou voorzitter, het enige feest dat we zien is een keiharde klassenstrijd tegen de middengroepen.
  Dit vijfjarenplan van dit kabinet neemt alle ellende van Kunduz over: de verhoging van de BTW, de loonbelasting, de verhoging van de verzekeringsbelasting, de kolenbelasting, de leidingwaterbelasting, de alcoholaccijnzen, de tabaksaccijnzen, de energiebelasting, de forse verhoging van het eigen risico in de zorg. Daar bovenop komt voor zoveel Nederlanders de asociale huurverhoging de explosie van de huren (tien procent!), het afbouwen van de hypotheekrenteaftrek ook voor bestaande gevallen, de afschaffing van de studiefinanciering, van de OV-studentenkaart, 1 miljard extra lasten voor de bedrijven, de dieselaccijns omhoog. Een FlitsWW die al na 1 jaar al leidt tot bijstandsniveau. En ga zo maar door.
  Vz, ik kan er niets aan doen dat ‘Grieken’ rijmt op ‘zieken’. Maar dit kabinet hakt voor maar liefst 5 miljard in de zorg. 60.000 minder handen aan het bed in 2017. Gemeenten worden verantwoordelijk voor thuishulp, zorg en begeleiding, maar worden voor miljarden gekort. De verzorgingshuizen worden afgeschaft – wellicht 1 van de meest asociale maatregelen. Mensen met echt zware noden, zoals dementerenden, komen het verpleeghuis niet zomaar meer in. Ze kunnen hun koopkracht met meer dan 60 procent zien dalen. Zorg vooral dat je niet ziek en hulpbehoevend wordt. Laten we eerlijk zijn: dit is niet een uitruil-kabinet, maar een uithuil-kabinet.
  We zien overal in de samenleving nu al de gevolgen van dit kabinet. Het vertrouwen in de economie keldert, de huizenmarkt is volkomen tot stilstand gekomen. De bouw staat stil. Tot overmaat van ramp steekt het inflatiemonster nu al weer de kop op – bijna 3% – en dat komt door de verhoging van de BTW.
  Vz, Nog nooit is een kabinet zo beroerd van start gegaan. Nog nooit zijn de maatregelen zo verpletterend slecht geweest. En nog nooit zijn de verschillen tussen de regering en de grootste oppositiepartij zo dramatisch geweest.
  Terwijl Oost-Europeanen massaal naar ons land komen om onze banen in te pikken, wordt het ontslagrecht van Nederlanders versoepeld en de WW afgebouwd. Daaraan verandert de aanpassing van het regeerakkoord helemaal niets.
  Dit kabinet verzwaart de lasten met 5 miljard, terwijl het verkiezingsprogramma van de PVV ze verlicht met 7,5 miljard – een gat van 12,5 miljard. En wat blijkt? Niet alleen hebben wij een beter plan om de economie aan te jagen in plaats van kapot te bezuinigen, maar ons tekort komt in 2017 lager uit dan het tekort van het kabinet.
  Het gaat niet om beleidsverschilletjes. Het gaat om totaal tegenovergestelde wereldbeelden. De PVV gelooft in de burger als motor van economie en welvaart; het kabinet gelooft in de staat.
  Dit kabinet gelooft in staatsontwikkelingshulp, staatsomroep, staatskunst, staatsimmigratie, staatsnivellering, staatswindmolens. Het kabinet gelooft zelfs dat de staat het klimaat kan beïnvloeden. En hij gelooft dat de bureaucraten in Brussel mogen bevelen dat zij onze economie moeten kapot bezuinigen. Allemaal verkeerde keuzes.
  Dit kabinet is een kabinet van rancune tegen mensen die geld verdienen en die na hardwerken een paar euro hebben overgehouden. Dit kabinet zorgt voor een tweedeling in onze maatschappij. Dit rancune-kabinet plaatst een boete op succes, met die extra lasten voor de middengroepen. Het heeft een boete in petto wie een eigen huis bezit. Want de VVD gelooft blijkbaar niet meer in bezitsvorming. Het stelt een boete op consumeren door de bizarre BTW-verhoging. Er is een boete op hard werken. En verzekeren, je voorbereiden op problemen in de toekomst, moet volgens de VVD ook al worden tegengegaan. Rancune tegen succes, rancune tegen inspanning, rancune tegen ambitie, rancune tegen de Nederlandse middenklasse. Met deze VVD hebben we geen socialisten meer nodig.
  Als PVV staan wij daar totaal anders in. Ik geloof in Nederland. Ik geloof in de Nederlandse middenklasse.
  Ik geloof niet in de grachtengordel. Ik geloof niet in de elites van Nederland die aan de macht zijn in de media en aan onze universiteiten. Ik geloof niet in hun sinistere idealisme, hun onzinnige multikul, hun zogenaamde tolerantie. Ik geloof niet dat onze welvaart te danken is aan Brusselse bureaucraten, maar aan Nederlands hard werken.
  Ik geloof dat economische groei het gevolg is van de inzet, ambitie, hardwerken en doorzettingsvermorgen van de Nederlandse middenklasse. Ik geloof in Nederland, dat een onlosmakelijk deel uitmaakt van de westerse beschaving.
  Ik geloof dat de normen en waarden van ons land het best zijn terug te vinden bij de ruggengraat van Nederland; de hardwerkende mensen die nooit iets voor niets hebben gekregen, die niets moesten hebben van de multikul, die niks moeten hebben van al die gesubsidieerde linkse actiegroepen, die altijd al snapten dat die ontwikkelingshulp weggegooid geld is, die nooit iets zagen in de Europese superstaat, die helemaal geen warme gevoelens krijgen van het openstellen van onze grenzen voor zigeuners uit Roemenie en goedkope werknemers uit Polen.
  Ik geloof in Nederland en een stevig beleid van lastenverlichting dat de middenklasse sterker maakt. Want, Vz, ik geloof in de Nederlandse middenklasse. De motor van onze economie, de ruggengraat van het land.
  Voor die hardwerkende mensen strijdt de PVV. Dit kabinet geeft niets om de hardwerkende Nederlander. Wij hebben er geen enkel vertrouwen in dat het met dit blunderkabinet ooit nog goed komt. Dit regeerakkoord moet de prullenbak in. Nederland verdient beter. U moet niet ‘sorry’ zeggen, meneer de minister-president, maar opstappen!

   

   

   

   
   
   
   
   
   

  1. Julie, dat is een heel gebed, wat je neer gepent heb. Maar volkomen terecht wat je zegt. maar als ik alles goed gevolgd heb wordt het nog slechter. Dus maak de borst maar nat. De gevolgen zijn haast niet meer te overzien en dan nog de gegevens die we niet weten. Wanneer gaat nederland eens totaal in staking? Maar ja, eerst moet het water aan onze lippen staan denk ik. Mvg Paul. :-(

 3. Maar in Nederland hebben we het Nieuwe Werken.

  Bv, het fietsbureau . Zodat je tijdens het werken lekker kan trappen en zo gezond blijft.Zo word je productiever en ben je minder vaak ziek. 
  Weer zo,n handige app voor de telefoon.Dan krijg je een goed overzicht van de aangeboden dienstverlening en kun je in kortere tijd meer taken uitvoeren.
  Dan heb je nog voor ieder ongemakje een coach of begeleider en legio aan trainingsprogramma’s om oppie toppie te kunnen blijven presteren en je daarbij ook nog goed te voelen.
  We hebben de op afstand bedienbare verwarming en energiezuinige ledverlichting zodat het gezellig en warm is als je thuis komt na zo,n lange dag heel hard werken.
  Kun je gelijk beginnen om nog even een belangrijk mailtje te versturen voordat je de hond uitlaat.

  Ik zal het lange verhaal kort houden. 

 4. Wat een waanzinnig interessante documentaire is dit, had ik nog niet bekeken. Gelijk even naar de medicijnkast gelopen, om te kijken wat mijn nu patentvrije medicijnen kosten in vergelijking met vorig jaar. Ik ben nu 42 euro goedkoper per maand uit voor dezelfde medicijnen en betaal slechts iets meer dan 7 euro per maand hiervoor. Vorig jaar moest datzelfde medicijn 588 euro per jaar kosten, nu nog slechts 87. Op die manier loont het de moeite om ze daar te gaan bestellen als artsen zou ik zo denken. Daarmee haal je de farmaceutische industrie gelijk onderuit en wordt het kiezen of delen, kiwi’s of rotte appels voor ze. Dan de ouderenzorg, wat een grandioze oplossing hebben die Noren daar voor gevonden.  De oudjes zijn dolgelukkig, hebben ook nog eens minder medicijnen nodig en ze leven langer. De spanjaarden verdienen er goed geld mee, wat ze nu zeker kunnen gebruiken, en de noorse overheid houdt veel geld over. En dan die Finnen, zelfs de kleuterscholen hebben universitair geschoolde onderwijzers, die kinderen worden allemaal visionairs, wat ik je brom. Zo lopen wij dan wel erg achter bij de ontwikkelingen, de schellen vielen mij van de ogen. Aan duurzame energie werk ik zelf, en overal in Nederland zijn ook de zichtbare vormen van alternatieven in beeld, maar de duitsers doen het echt veel beter. We mogen wel opschieten denk ik dan, straks moet ik nog met mijn mobieltje naar Duitsland om het op te laden. :)   

  1. Ik heb net eens even de rekenmachine erbij gehaald, en ben uitgegaan van een besparing van 500 euro per persoon, per jaar aan zorgkosten gemiddelt. Ik kon niet geloven wat ik zag…. 17 000 000 x 500 = 8500 000 000 euro’s. Daar kan je even lekker van op vakantie gaan. :)

Laat een reactie achter