Video: vernietigen buitenaardse beschavingen zichzelf?

Een macabere oplossing van de Fermi paradox, de vraag waarom we nog steeds geen buitenaardse bezoekers hebben aangetroffen terwoijl het heelal onmetelijk groot is.is dat elke voldoend geavanceerde beschaving zichzelf op een gegeven moment vernietigt. Wellicht door een onuitputtelijke energiebron te ontwikkelen die hun zon in een nova verandert? In deze video worden de mogelijkheden en onmogelijkheden van dit scenario verkend.

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Bemoeier schreef:

  Je moet wel eerst de reclame wegklikken, daarna schuift de video in die plek.

 2. Roelof schreef:

  Hoog ontwikkelde buitenaardse beschavingen hebben denk ik de neiging slachtoffer te worden van hun eigen succes. Of een geavanceerde beschaving zichzelf vernietigd hangt af van hun motivaties achter hun activiteiten. Onze beschaving lijkt zichzelf te vernietigen omdat de motivatie achter onze activiteiten het maken van materieel gewin is. Ik denk dat een beschaving die gemotiveerd wordt door nieuwsgierigheid, vriendschap, passie en liefde veel meer overlevingskans heeft. Overigens hoeft het niet zo te zijn dat als een beschaving zichzelf vernietigd, dit ook het einde betekend van het desbetreffende ras. Waarom we denk ik ook niks zien of horen van andere beschavingen ligt aan een aantal factoren. Ten eerste zijn de afstanden in het heelal gigantisch waardoor de kans dat de Aarde wordt bezocht heel klein is. Er zouden wel aanwijzingen in archeologische vondsten van circa 6000 t/m 4000 jaar geleden zijn dat de Aarde in die periode is bezocht. Ten tweede communiceren buitenaardse beschavingen met kwantumverstrengeling. Wij gebruiken radiofrequenties maar deze reizen met de lichtsnelheid. Kwantumverstrengeling is veel effectiever over de gigantische afstanden van het heelal en verdwijnen niet in de achtergrond ruis.

 3. Bemoeier schreef:

  Artikel van 1 oktober is opeens recent?

 4. Kokomo schreef:

  Ik verbaas mij er over dat er al bekend is dat buitenaardsen communiceren met kwantumverstrengeling. Dan hebben we dus al contact gehad met buitenaardsen anders kunnen we dat niet met zekerheid zeggen.

Geef een reactie