De bindingsstekels van covid-19 (rood in deze afbeelding) zijn buitengewoon goed in het binden aan receptoren van menselijke cellen. Evolutie of genetische manipulatie? Bron: overheid VS (state.gov)

Coronavirussen: hoge mutatiesnelheid en vaccins

Maak kennis met de coronavirussen. De uitgebreide familie waartoe het virus dat covid-19 veroorzaakt, SARS-CoV-2, behoort.

Daarvan kunnen we veel leren. Bijvoorbeeld, dat immuniteit tegen coronavirussen meestal niet lang duurt. Deze virussen muteren namelijk heel snel. Daarom is het de vraag, of massaal vaccineren lang gaat helpen om covid-19 onder de duim te houden. Want andere coronavirussen die verkoudheid veroorzaken, doorbreken na ongeveer één jaar de immuniteit[1].

En er is nog meer. Daarom hieronder een video, waarin de belangrijkste coronavirussen aan de orde komen.

Coronavirussen

Het coronavirus SARS-CoV-2 is slechts één soort van de grote familie coronavirussen. En coronavirussen komen veel voor. Zelfs dertig procent van alle verkoudheden komt door een coronavirus. En covid is niet eens het gemeenste coronavirus. Bijvoorbeeld: het verwante virus dat SARS veroorzaakt, SARS-CoV, kent een hogere sterfte.

Het ergste coronavirus tot nu toe was MERS-CoV. Maar liefst 35 procent van de besmette mensen gaat eraan dood. Dit was het virus, dat in Saoedi-Arabië en omgeving dood en verderf zaaide. Maar gelukkig bleek MERS vooral de drinkers van urine van kamelen, of hun verzorgers, te treffen. Bovendien, maar weinig mensen doen dat. Maar wel waren er enkele kleine uitbraken in China en Korea.

Laatste tips

Voor onze laatste tips, klik hier. En in het kort. SARS-CoV-2 wordt vrijwel geheel via de lucht verspreid. Mensen kan je het beste buiten ontmoeten. En draag een mondkapje als je mensen ontmoet. Dit, het liefst KN95. Of, van een betere kwaliteit natuurlijk. Mijd, waar mogelijk, ruimtes met veel mensen. Draag bovendien binnen in winkels, en andere ruimtes, altijd een mondkapje. Blijf er ook zo kort mogelijk.

Vitamines

De zwaarste patiënten in de kliniek bleken zeer lage waardes van deze vitamines in hun bloed te hebben. Dus, zorg dat je voldoende (niet teveel!) vit. D en K binnen krijgt. Bijvoorbeeld, door per dag de aanbevolen dosis multi vitamines te slikken.

Belangrijk. Slik de aanbevolen dosis vitamine D en K. Niet meer. Niet minder. Zie verpakking. Deze vet oplosbare vitamines kunnen zich ophopen. Deze te veel slikken leidt tot een overdosis. Je kan ze namelijk niet uitplassen, wat met water oplosbare vitamines (B, C) wel kan.
De op de verpakking aanbevolen dosis (multi) vitamine is veilig.

Als je medicijnen slikt, raadpleeg dan eerst de bijsluiter van deze medicijnen en overleg eerst met je arts of apotheker. Sommige medicijnen, zoals digoxine, werken anders als gevolg van het slikken van vitamines.

Coronavirussen hebben bindingsstekels. De bindingsstekels van covid-19 (rood in deze afbeelding) zijn buitengewoon goed in het binden aan receptoren van menselijke cellen. Bron: overheid Usa (state.gov)
Coronavirussen hebben stekels. De stekels van covid-19 (hier rood) zijn heel goed in het binden aan ACE2 receptoren van cellen van de mens. Bron: overheid Usa (state.gov)

Bron
1. The false promise of herd immunity for COVID-19, Nature, 2020

5 gedachten over “Coronavirussen: hoge mutatiesnelheid en vaccins”

 1. Een virus is geen levend wezen of een robot in de natuur. Het is een stukje telepathische informatie die mensen kunnen achterlaten om anderen iets onderbewust en fysiek mee te laten maken. Een ervaringsdeler.

  Mensen kunnen vervolgens ziek worden van het meemaken van de gebeurtenis. China heeft de mensenrechten ruim geschonden, Corona is daarbij in 1 van de opvoedkampen ontstaan. Mensen die het krijgen herbeleven de gebeurtenis, indien er geen berouw voor is onstaan er problemen. Er is een Brit geweest die zich er niet door liet meeslepen, waardoor het virus zijn regels veranderde.Zolang er geen berouw is in slechte daden zal het virus dus nooit uitsterven en zelfs sterker worden.

  1. Ik kan je verzekeren dat er bij een ebolavirus bedroevend weinig achterblijft voor anderen om “mee te maken”. Hoe verklaar je verder dat babies ook erg gevoelig zijn voor virussen, terwijl ze niets hebben misdaan om berouw over te tonen?

   1. Berouw dekt de lading niet helemaal. Een virus plaatst zijn gastheer in een soort van emotioneel dolhof, door een heleboel ongewenste emoties er op los te laten, die tot de dood kunnen leiden. Kinderen kunnen ook gevangen worden in dit doolhof vaak door een culturele aantrekkingskracht die overgenomen wordt. Al is het bij kinderen vaak minder.

    Een virus is geen heilige. Het is geen biologisch , maar een emotioneel wapen. Sommige virussen zijn honkvast, andere zoeken emoties echt op en zijn daardoor besmettelijker.

    1. @Germen Roding:

     Veel heeft een virus(emotioneel wapen) denk ik niet nodig aanvankelijk. Een virus vind zijn slachtoffer vaak aan de hand van emotioneel gekoppelde gedachten, zoals memes. Via die gedachten probeert een virus toegang te krijgen tot delen van het lichaam en de lichaamsfuncties te gebruiken om zichzelf te verspreiden en zijn positie te verstevigen. Toegang wordt verstrekt als het virus zich tussen (ongecontroleerde) emoties weet te wringen.

Laat een reactie achter