Musk krijgt het onmogelijke voor elkaar, door niet alleen te zeggen, maar te doen.

Doen is beter dan zeggen

De wereld kent veel misstanden,maar er eindeloos over gaan jammeren heeft weinig zin. Die energie kan je beter steken in iets om er aan te gaan doen.

Op dit moment wordt de wereld geteisterd door de gevolgen van wanbeleid door de politieke en zakelijke elite. Aan de ene kant: er wordt meer voedsel en grondstoffen geproduceerd dan ooit. Daar weten we meer nuttige dingen uit te persen dan ooit, met minder milieuvervuiling per eenheid product dan ooit. Toch krijgen incompetente, zelfzuchtige leiders als Frans Timmermans, Angela Merkel en Mark Rutte het voor elkaar om een stabiel, welvarend continent als Europa aan de rand van burgeroorlog te brengen door een ongecontroleerde migrantenstroom.

Toch is de situatie niet hopeloos verre van dat zelfs. Waar de oude instituten steeds meer uit de tijd raken, staan de vervangers al klaar. Het enige wat we hoeven te doen is onze hulpbronnen te verplaatsen van het oude systeem naar het nieuwe.

Musk krijgt het onmogelijke voor elkaar, door niet alleen te zeggen, maar te doen.
Musk krijgt het onmogelijke voor elkaar, door niet alleen te zeggen, maar te doen.

8 gedachten over “Doen is beter dan zeggen”

 1. Ongelovige Thomas

  ’n ander economisch systeem gebaseerd op duurzaamheid , want duurzaamheid betekent continuiteit , liever vandaag dan morgen…ben ik het helemaal mee eens !!..
  Zo zal Philips in de toekomst geen lampen meer verkopen aan bijv. Schiphol maar branduren…Hierdoor zal Philips gedwongen worden extreem duurzame lampen te ontwikkelen , immers iedere kapotte lamp is in het nieuwe economische systeem ’n verliespost voor Philips, ze verkopen immers slechts branduren. Afvalbergen en energieverbruik zal worden gedecimeerd door niet meer te denken in productie aantallen maar in kwaliteit.

  De volledige transitie van brandstofmotoren naar electrische motoren had 10 jaar geleden al plaats kunnen vinden , de ontwikkelingen in de accutechniek zijn heel breed maar worden overduidelijk vertraagd door Big Oil.!!..Electrisch rijden biedt enkel voordelen.ten aanzien van duurzaamheid in de mobiliteit…Brandstofmotoren hebben ’n te laag rendement in vergelijking met de electromotor( 35% tegen 90% ) en kosten per jaar miljoenen doden aan longziekten veroorzaakt door hun uitstoot van fijnstof…

  Duurzame ontwikkelingen zijn er wel maar worden nog nauwelijks toegepast in ons economisch voordeel .Gevestigde belangen en kapitaal remmen technologische ontwikkelingen aantoonbaar af.Slechts in de informatica en communicatie technologie heeft zich ’n revolutie voltrokken…volledig gesteund en gepropageerd door talloze overheden omdat deze ontwikkelingen ook ’n betere controle over het individu betekenen.Denk hierbij aan Facebook , langzaam afschaffen contant geld , continue gebruik van smartphone , Het fenomeen surveillance state kon enkel ontstaan door de enorme investeringen die hierin gedaan zijn…De burger v.d. toekomst zal meer dan nu in z’n vrijheden worden beknot omdat de informatica en communicatietechnieken dit mogelijk maken..

 2. En toen kwam Niburu langs en die blies het hele verhaaltje/tijdperk uit. Was er onlangs niet hier iets te klagen(bericht) over moslims? We moeten geestelijk gaan verenigen, want we hebben elkaar straks hard nodig bij al die natuurrampen en andere gevolgen.

  1. Er wordt hier wel eens vaker geklaagd over de islam…
   De islam is ook in het geheel niet ‘visionair’ maar kijkt vooral heel ver in het verleden, naar vroegmiddeleeuwse ‘visies’ van de woestijn-‘cultuur’. (Als het al ‘visies’ en ‘cultuur’ mag heten… :P )

Laat een reactie achter