‘Eerste vliegende auto’s in 2017 of 2018′

Terrafugia ontwikkelt de TF-X, een vierpersoons vliegtuig annex rijtuig, dat 802 km ver kan vliegen. Het wordt hierdoor mogelijk om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Ierland zonder gebruik te hoeven maken van een veerdienst.

Het voer/vliegtuig wordt uiteraard niet goedkoop: reken op een ton of drie. Hierdoor zal het een speeltje van de rijken blijven totdat het design wordt gekopieerd door bijvoorbeeld Chinese fabrikanten. Ook zal het brandstofverbruik tegenvallen. Wel is dit een goede vervanger voor privéjets. De TF-X heeft namelijk geen vliegveld nodig. De prijs ligt in de buurt van low-end privéjets.
Wel loopt Terrafugia door de voortdurende vertragingen het nodige risico ingehaald te worden door dronetechniek.
De Chinese fabrikant Ehang, bijvoorbeeld, bouwde dit indrukwekkende prototype van een taxidrone.

Terrafugia_--_2012_NYIAS_--_head-on,_wings_unfolded

Bron:
Daily Mail

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. antares schreef:

    Je kunt duidelijk merken dat er lift zit in allerlei toekomstige, het luchtruim kiezende toestellen. Hier een link naar de accu’s van de toekomst, deze werken een leven lang: http://www.computerworld.com/article/3060005/mobile-wireless/scientists-can-now-make-lithium-ion-batteries-last-a-lifetime.html

Geef een reactie