De islamitische wereld scoort laag wat betreft menselijke ontwikkeling.

Allah in de bankschroef

Als er een almachtige god is, waarom is er dan lijden in de wereld? Waarom sterven er zo veel mensen aan dodelijke ziekten, waarom sterven mensen überhaupt op de meest mensonterende wijzen, zoals de ziekte van Alzheimer of ziekten waarbij ze langzaam wegteren? Het antwoord is niet prettig. Als eerste deel in deze serie: Allah in de bankschroef.

God wetenschappelijk testen
Jezus heeft gezegd: aan de boom kent men de vruchten, aan de vruchten kent men de boom. Een doorleefde uitspraak van een wijze man, van wie de woorden ook nu na tweeduizend jaar nog niets aan relevantie hebben ingeboet.

Door diverse religieuze groepen worden er uitspraken over de aard van God gedaan. Zo zou God in zijn diverse incarnaties goed zijn, rechtvaardig en vooral zijn aanbidders helpen.
Dit zijn uiteraard net als wetenschappelijke uitspraken, testbare vooronderstellingen. Er zijn experimenten of data-analyses denkbaar om vast te stellen of er een goedwillende almachtige god bestaat. Ook hier geldt dat de wetenschap de ruimte voor religie steeds meer inperkt.

Allah, volgens de islamieten
Islamieten geloven minder sterk in de vrije wil van de mens dan christenen. Hiermee brengen ze zichzelf uiteraard nog meer in de problemen. Ze lossen dit op door hun godheid Allah onpeilbaar en onbegrijpelijk te noemen. Uiteraard is dit een zwaktebod, maar zelfs deze hypothese kan in de bankschroef worden gezet, want Allah is zo vriendelijk geweest een (volgens islamieten) duidelijk en onaantastbaar meesterwerk op aarde neer te laten dalen: de koran.

Hun god Allah is, als we de koran onder de loep nemen, een naar moderne eenentwintigste-eeuwse maatstaven almachtige, nogal kleingeestige en jaloerse tiran die er geen been in ziet om ongehoorzame steden in hun geheel om te keren of te bedelven onder woestijnzand. Een kind van drie met de macht van een god, zeg maar. Hij besteedde veel aandacht aan het ontwerpen van allerlei sadistische straffen, zoals duivelskoppen die ongelovigen van binnen opvreten en poelen van vloeibaar vuur. Hij blijkt er een merkwaardig genoegen in te scheppen als mensen vijf keer per dag rek- en strekoefeningen uitvoeren richting een kubusvormig gebouwtje in een stoffige woestijnstad, terwijl ze steeds dezelfde teksten prevelen.

Erg dol op vrouwen is Allah niet. Hij ziet ze als een beloning voor gehoorzame mannelijke volgelingen. Ze moeten altijd klaarstaan om geneukt te worden door zijn dienaren en zwanger te worden van nieuwe islamitische strijders. De vrouw als zoontjesfabriek, zo omschreef Ayaan Hirsi Ali dit kernachtig. In de islamitische hemel mogen ze toekijken terwijl manlief, die de seksdrift van honderd normale mannen heeft gekregen, zich uitleeft op de zogenaamde hoeri’s, een soort geavanceerde seksrobots. Geen wonder dat deze blijde boodschap erg populair werd onder veel mannen.

Twee toetsbare nulhypotheses over Allah
Islamieten maken onderling de nodige ruzie over wat Allah precies wil, wat niet verwonderlijk is als je bedenkt dat hij maar één zogeheten laatste boodschapper heeft gestuurd en allerminst vaststaat wat deze boodschapper nu precies heeft gezegd.
Wel zijn ze het eens over de volgende dingen.

 • Allah is almachtig
 • Allah is rechtvaardig (wat je kan vertalen als: consequent)
 • Allah beloont de gelovigen al naar hun geloof (al stelt hij ze soms op de proef)
 • Allah straft de ongelovigen met armoede

Als Allah almachtig en consequent is, betekent dit dat de gehele wereld door Allah wordt bepaald.
We kunnen op grond van de islamitische geschriften dus een aantal redelijke werkhypotheses, H0n, over Allah opstellen.
H01. Allah beloont zijn aanhangers naarmate zij meer de ge- en verboden in de islamitische heilige schriften (koran en hadith)  in praktijk brengen met als corollair: Allah bestraft zijn aanhangers naarmate zij deze ge- en verboden minder in praktijk brengen.
H02. Islamieten moeten rijker en welvarender zijn dan kafirs.

De Human Development Index-toets
Een redelijke stelling lijkt, dat als hypotheses H0 1 en H02 kloppen, islamieten en de inwoners van islamitische landen een prettiger leven zullen leiden dan niet-islamieten of minder praktiserende islamieten. Volgens de VN is de Human Development Index(HDI) van alle landen in de wereld de best denkbare maat om deze levenskwaliteit vast te stellen. Bij de totstandkoming hiervan was Nobelprijswinnaar Amartya Sen en de Pakistaanse islamiet Mahbub Ul Haq, in het islamitische Pakistan als volksheld vereerd, betrokken. We kunnen dus gevoeglijk aannemen dat deze index niet bevooroordeeld is tegen islamieten.

Een redelijke nulhypothese lijkt dus dat deze HDI hoger is in streng-islamitische landen dan in minder streng-islamitische landen en hoger is in islamitische landen dan in niet-islamitische landen.

We komen dus op de volgende, gespecificeerde aangescherpte nulhypotheses.

H01. Het meer in de praktijk brengen van islamitische regels moet leiden tot een hogere HDI.
H02. Islamitische landen kennen een hogere HDI dan niet-islamitische landen.

Het antwoord hierop is in de volgende grafiek te vinden.

De islamitische wereld scoort laag wat betreft menselijke ontwikkeling.
De islamitische wereld scoort laag wat betreft menselijke ontwikkeling.

De resultaten zijn onthullend. Van de twintig landen met de hoogste levenskwaliteit is er niet een land islamitisch. De hoogste scores zijn van Brunei(32), Qatar(37) en de Verenigde Arabische Emiraten(38), die werkelijk uitpuilen van de olie.

Afghanistan, dat één van de strengste islamitische wetgevingen ter wereld kent, scoort ook vrijwel het laagste als het gaat om menselijke ontwikkeling. Het fundamentalistische Pakistan scoort aanmerkelijk lager dan het hindoeïstische buurland India, dit ondanks miljardensteun uit de Verenigde Staten. Het fundamentalistische Saoedi-Arabië scoort redelijk hoog, net als aartsvijanden Libië en (in mindere mate) Iran. De reden is de overvloedige olie in deze landen, waardoor de bevolking een goede opleiding kan genieten. Maar zelfs met deze enorme olierijkdom scoort het door islamieten intens gehate Israël met positie 15 veel beter dan alle andere landen in het Midden Oosten. Tsjechië en Nederland, de meest atheistische landen ter wereld, doen het indrukwekkend goed met scores van 28 en 7.

De welvarendste gebieden met de beste levenskwaliteit blijven Europa, Noord-Amerika en Japan. In deze landen vormen islamieten een kleine minderheid. Kortom: De nulhypotheses zijn overtuigend verworpen.

Interessant
God, een onhoudbare hypothese

20 gedachten over “Allah in de bankschroef”

 1. Hahaha had ik niet anders verwacht.
  Geloof houd mensen vaak conservatief dus is er nauwelijks ontwikkeling. Wat zijn het domme mensen daarzo. Ze verkopen zelfs rechten van Allah (lol). Wie genoeg geld geeft gaat naar het paradijs. De mensen denken dat dit aan hun Allah wordt geofferd en intussen zijn er een paar rijken zakkenvullers, zogenaamde imams. Als er echt een Almachtige Allah was zouden wij all lang zijn gestraft.
  En zij denken nog steeds zo terwijl wij atheïsten het hier veel beter hebben.
  Daarom dus: verbieden die zooi!

 2. Volgens mij is dat kaartje niet echt goed, kijk bijvoorbeeld maar naar de VS
  hier is een doodstraf.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/18/40-miljoen-Amerikanen-krijgen-voedselbonnen.xml
  http://recruitmentmatters.nl/2009/11/29/armoede-vs-in-beeld-gebracht/
  44 miljoen amerikanen leeft van voedselbonnen dat is 14.4%
  Op dit moment is 11% van alle volwassenen en bijna 20% van de kinderen afhankelijk van voedselbonnen.

  dus 1 op de 5 kinderen in de vs krijgt niet genoeg te eten, maar volgens de kaart gaat het daar beter dan in nederland.

 3. lange wapper

  Roelof jongen ge holt door : ’t is niet omdat er wantoestanden zijn dat religie dient aangevallen !
  Een (misschien wat simpele) vergelijking : kijk naar de (dagelijkse) verkeersdoden; gaan we daarom de auto verbieden ? WIE treft hier de schuld ? de auto ?

  1. Een beetje vreemde vergelijking hoor; een auto roept niet op tot het doodrijden van voetgangers die een ander automerk gebruiken of die helemaal geen auto bezitten.
   Natuurlijk moet je in dit geval de *kuch* religie aanvallen omdat de problemen al beginnen bij de bron. Mohammed was een warlord die niet zou misstaan in het afghanistan van de taliban. Deze historische figuur heeft meer moorden gerealiseerd dan een Hitler of een Staling, opgeroepen door verzen vanuit de Koran. Dus Ja, we mogen hier de religie en de boodschapper op aanspreken. De vraag nu is, hoe krijg je de islam uit de mensen???

 4. Een mooi verhaal, maar de conclusie klopt niet met het kaartje. Als je het kaartje bekijkt zijn de minst ontwikkelde landen, de landen die op en rond de evenaar liggen. welvaart is namelijk geolochisch bepaald. In de woestijn kan je namelijk vrij weinig verbouwen, waardoor je goedkoop eten hebt voor de bewoners.

  Nu wordt als oorzaak het geloof aangewezen, maar volgens mij is een christen en een islamiet niet anders. Ze zijn beide gelovig.

  Je kan wel zeggen dat het regime (politiek dus) een oorzaak kan zijn van de onder ontwikkeling. Helaas is het zo dat extreme regimes worden gevoed door armoede en onder ontwikkeling.

  1. Adenis,

   met de huidige technologische vooruitgangen in de landbouw kan ik rustig zeggen dat je in willekeurig welke woestijn dan ook alles kan verbouwen wat je maar wil. De haatbaarden geven liever geld uit aan wapentechnologie dan dat ze geld uitgeven voor landbouw (kasbouw) zodat hun volk een beter leven krijgt. Dat ze arm zijn is niet door hun politiek, het is een state of mind. 1 dictator en zijn gevolg kan niks beginnen tegen een heel volk die het niet eens is met zijn gedachtegangen. Deze mensen willen gewoon arm zijn anders deden ze er wel iets aan. Als je intelligent genoeg bent om een tank te besturen dan ben je ook intelligent genoeg om aan kasbouw, irrigatie, zonneenergie en meer van die zaken te doen.Gelukkig zijn er ook nog enkele rijke oliemagnaten die het wel goed voor hebben met hun volk.

 5. we verschillen dan wel van mening over het idee. Ik denk wel dat het echt aan politiek ligt. Er zijn namelijk genoeg “groene” gebieden waar overwegend moslims wonen en een stabiele poltiek heerst. Er zijn ook genoeg rode en oranje gebieden waar een ander geloof heerst dan de islam, maar de politieke situatie niet stabiel is. vaak zijn dit dictaturen of andere regimes waar het volk dom wordt gehouden en inderdaad zoals je zegt: ze geven liever geld uit om een grotere bom te hebben dan hun buurman (piemel gedrag).

  dit is ook een reden waarom de derde wereld organisaties geen donaties kunnen krijgen van mij. het is toch een bodemloze put en met mijn geld heb ik liever niet dat daar wapens van gekocht worden.

  1. adenis,

   Goed overwogen verschillen we niet eens zoveel van mening achteraf gezien. Het bedrijven van politiek en alle gevolgen van dien is ook een State of mind. Hoe dan ook, armoede is een keuze. Overal ter wereld zijn er mogelijkheden om je leefwijze te veranderen als je maar ondersteuning zoekt bij de juiste mensen en innoverende plannen uitvoert.

   1. dit is inderdaad zo. een state of mind heeft er ook mee te maken. maar dan zijn we het er dus over eens dat de islam eigenlijk hier niets mee te maken heeft zoals in dit artikel wordt beweert?

    maar zoals je zegt kan ik het ook wel vinden in jouw stelling dat het een state of mind is. toch is het moeilijk om een cyclus te doorbreken. Als je ongeschoolde ouders altijd in armoede hebben geleefd en de enige manier om te overleven is op de straat je spullen verkopen, dan weet je niet beter.

    1. adenis,

     De islam heeft er zelfs alles mee te maken dat ze lijden onder armoe. Ze zijn tegen technologie of ze moeten er een vliegende bom van kunnen maken. Denk maar aan 9/11. Je kan niet leren rennen voor dat je kan lopen, deze mensen worden al geleerd dat naar hun hemel vliegen (het liefst in zoveel mogelijk bloedige stukjes) eervoller is dan het leven zelf. En ze beginnen al met het opdoen van deze kennis nog voordat ze goed en wel kunnen lopen. Hoe kan je gelovigen die misbruikt worden in hun geloof duidelijk maken dat ze met hun tijd mee moeten gaan? Hun AK-47´s afpakken en hun laserwapens in de handen duwen? Ze zijn niet dommer dan westerse mensen, ze zijn onwilliger om iets bij te leren en dat omdat technologie in hun geloof een taboe is. Technologie is geen taboe als ze daar hun heilige oorlogen mee kunnen voeren…

 6. Hier moet ik toch even op reageren hoor.. wat een bullshit word hier aangekaart.. Allah heeft het niet zo met vrouwen? hoe kom je erbij.. de arabische landen hebben het niet zo met vrouwen.. zij halen de dingen uit de koran die zij willen en de rechten van de vrouw die ze van de islam krijgt worden aan de kant geschoven. 1400 jaar geleden hadden de vrouwen hier in europa totaal geen rechten. Terwijl de islam ze wel rechten gaf. jullie moeten je eens gaan verdiepen in een geloof en niet zomaar onzin uitkramen. Hoeveel respect moet een moslim wel niet geven aan zijn moeder? zoek dat maar eens op. Hij mag niet eens zijn stem verheffen tegenover zijn moeder. En tegen zijn vrouw..Onze profeet vzmh heeft zovaak de moslims gezegd dat ze goed moeten zijn tegenover hun vrouw..De vrouw heeft rechten gekregen die ze voorheen niet hadden. De vrouw van de profeet zelf was een zakenvrouw. Dat kon je hier in europa niet bedenken.Dat de vrouw zich moet bedekken zegt niets over de rechten van de vrouw binnen de islam. De rechten van de vrouw binnen de arabische landen is iets anders.. zie de interpretatie van de koran van Amina wadud. Dat zijn dus 2 verschillende dingen.

  En om ook over die armoede te reageren.. Ik heb altijd gehoord dat de ongelovigen hier in de wereld alles kunnen krijgen en luxe kunnen leven..Maar dat het in het hiernamaals anders zou zijn.. dus dat ze gestraft worden door armoede kan.. maar in welke contex is het ?

  Volgende x dus graag eerst verdiepen in een bepaalde religie voordat je klakkeloos iets overneemt of kijkt naar wat de moslims doen.. De moslims en de islam zijn 2 verschillende dingen.. Hoop dat we het daar overeens zijn.

  Ohja belangrijk om te zeggen, voorbeelden van misvattingen over de vrouwenrechten:

  Vrouwen die uitgehuwelijkt worden door hun vader zonder dat zij dat willen. Die vader heeft als straf de hel. Het is ten strengste verboden in de islam. Toch gebeurd het in de arabische wereld door zelfbelangen.

  Zo kan ik nog doorgaan..

  1. Enkele afschuwelijke, verachtelijke hadiths over vrouwen

   Bukhari 1 2 28 Vrouwen vormen de meerderheid van de bewoners van de hel. (zie ook volume 7, boek 62, nr. 124, 125)
   Bukhari 1 2 28 Vrouwen zijn ondankbaar (zie ook boek 7, boek 62, nr. 125)
   Bukhari 1 6 301 Vrouwen zijn dommer dan mannen.
   Bukhari 1 6 301 Vrouwen mogen niet vasten en bidden tijdens hun menstruatieperiode.
   Bukhari 1 6 301 Vrouwen zijn minder spiritueel dan mannen.
   Bukhari 1 6 301 Vrouwen kunnen voorzichtige verstandige mannen van het rechte pad afbrengen.
   Bukhari 1 6 301 Door haar gebrek aan intelligentie is een getuigenis van een vrouw maar de helft van de getuigenis van een man waard..
   Muslim – 4 1032, 1034 Iemands gebed wordt verstoord of ongeldig als er een ezel, een vrouw of een zwarte hond voorbij gaat.
   Bukhari 1 9 490, 493 Vrouwen zijn misschien toch beter dan honden en ezels.
   Bukhari 1 9 498, 486 Vrouwen zijn misschien toch beter dan honden en ezels.
   Bukhari 2 18 161 De meeste bewoners van de hel zijn vrouwen vanwege hun ondankbaarheid jegens goede daden en hun echtgenoten.
   Bukhari 2 21 288 Een vrouw mag alleen op een tweedaagse reis gaan met haar man of een ‘Dhi-Mahram’ (iemand die niet met haar kan trouwen).
   Bukhari 2 22 295 Alleen mannen mogen ‘Subhan Allah’ zeggen, vrouwen mogen klappen.
   Bukhari 2 23 369 Vrouwen mogen niet langer dan 3 dagen rouwen, alleen voor hun man meer.
   Bukhari 2 24 541 Een meerderheid van de bewoners van de hel zijn vrouwen.
   Bukhari 2 24 541 Vrouwen zijn gebrekkig in intelligentie en geloof.
   Muslim – 4 1926 De meeste vrouwen zijn brandstof voor de hel.
   Muslim – 4 1982 De meeste bewoners van de hel zijn vrouwen vanwege hun ondankbaarheid jegens hun echtgenoten en goedheid.
   Muslim – 8 3240 Vrouwen komen en gaan in de vorm van een duivel.
   Muslim – 8 3303 Een vrouw moet instemmen voordat men met haar mag trouwen. Een maagd stemt in door te zwijgen.
   Muslim – 8 3366 Als een vrouw een nacht niet in het bed van haar man slaapt vervloeken de engelen haar tot in de morgen.
   Muslim – 8 3367 Als een vrouw weigert naar het bed van haar man te komen, is God ontevreden over haar tot haar man dit weer is.
   Bukhari 2 20 192, 193 Een vrouw mag niet meer dan drie dagen reizen tenzij ze met haar man is of met iemand waar ze niet mee kan trouwen.
   Bukhari 2 20 194 Een vrouw mag niet meer dan 1 dag en 1 nacht reizen, tenzij ze met iemand is waar ze niet mee kan trouwen (zie ook volume 2, boek 21, nr. 288)
   Muslim – 7 3096 – 3109 Vrouwen mogen niet alleen reizen voor meer dan 1/2/3 dagen tenzij ze met een mahram (iemand waar ze niet mee kunnen trouwen) zijn..
   Muslim – 7 3110 – 12 Niemand mag alleen met een vrouw zijn, tenzij er een beschermer (iemand waar ze niet mee kan trouwen) bij is.
   Muslim – 8 3466 – 68 Een vrouw is als een rib, je kan haar niet recht maken en als je haar met rust laat zal er altijd slechtheid in haar blijven.
   Bukhari 3 31 172 Een gebrek in het geloof van een vrouw is dat ze niet mag vasten als ze menstrueert.
   Bukhari 3 34 264 Een vrouw scheiden en vervolgens aan een vriend ‘geven’ is mogelijk.
   Bukhari 3 48 826 De getuigenis van een vrouw is de helft van de getuigenis van een man vanwege de gebreken in haar verstand.
   Bukhari 4 54 464 De meerderheid van de mensen in de hel zijn vrouwen.
   Bukhari 4 55 548 Analogie tussen een vrouw en een rib.
   Bukhari 4 55 623, 643 Vele mannen hebben de perfectie bereikt, maar slechts drie vrouwen.
   Bukhari 5 59 524 Eén van de vrouwen waar Mohammed mee trouwde was óf een concubine/vrouwelijke slaaf óf een volwaardige echtgenote.
   Bukhari 5 59 562 Mohammed verbiedt vrouwen te rouwen om gesneuvelde mannen.
   Bukhari 5 59 597 Mohammed geeft opdracht de hand van een vrouwelijke dief af te hakken.
   Bukhari 5 59 709 Een volk dat door een vrouw geleid wordt zal nooit succesvol zijn.
   Bukhari 5 58 124, 125 Verhaal waarin vrouwen tot het bezit van een man worden gerekend.
   Bukhari 6 60 408, 409 God vervloekt vrouwen die tatoeëren, tatoeages hebben, gezichtsbeharing verwijderen, ruimte tussen hun tanden maken of vals haar gebruiken.
   Bukhari 7 62 33 Vrouwen zijn de grootste veroorzakers van lijden voor mannen.
   Bukhari 7 62 113 Analogie tussen een vrouw en een rib.
   Bukhari 7 62 121 Vrouwen die hun man in bed niet naderen als hij hierom vraagt worden door de engelen vervloekt tot de ochtend.
   Bukhari 7 62 122 Een vrouw die een nacht niet bij haar man slaapt wordt door de engelen vervloekt tot ze bij hem terugkomt.
   Bukhari 7 62 126 De meerderheid van de helbewoners zijn vrouwen.
   Bukhari 8 73 68 Een man zou zijn vrouw niet zo moeten slaan als hij zijn kameel slaat en vervolgens met haar naar bed gaan.
   Bukhari 7 62 132 Mannen zouden hun vrouwen niet zo moeten slaan zoals ze een slaaf zwepen en vervolgens later op de dag sex met haar hebben.
   Bukhari 7 62 133 God vervloekt vrouwen die kunsthaar gebruiken.
   Bukhari 7 62 139 Een van de vrouwen van Mohammed, Sada, geeft haar beurt om met hem te slapen aan Aïsha.
   Bukhari 7 63 181 Mohammed is van een vrouw gescheiden.
   Bukhari 7 71 649 Voortekenen doen zich voor in de vorm van een vrouw, een huis of een beest.
   Bukhari 7 72 715 In dit verhaal wordt het slaan van een ongehoorzame vrouw toegestaan.
   Bukhari 7 63 259 Mohammed vervloekte onder andere vrouwen die tatoeëren en mensen die tatoeages hebben.
   Bukhari 7 72 815 God vervloekt vrouwen die tatoeëren, tatoeages hebben, gezichtsbeharing verwijderen, ruimte tussen hun tanden maken of vals haar gebruiken.
   Bukhari 7 62 30-32 Slechte voortekenen zitten in het huis, de vrouw een het paard.
   Bukhari 7 72 822-831 God en Mohammed vervloeken vrouwen die tatoeëren, tatoeages hebben, gezichtsbeharing verwijderen, ruimte tussen hun tanden maken of vals haar gebruiken.
   Bukhari 7 62 120 Een vrouw zou niet moeten vasten, tenzij ze toestemming van haar man heeft, als hij thuis is.
   Bukhari 7 62 123 Een vrouw zou niet moeten vasten, tenzij ze toestemming van haar man heeft, als hij thuis is en ze mag niemand het huis inlaten tenzij hij toestemming geeft.
   Bukhari 9 87 162 Een zwarte vrouw in een droom staat in dit verhaal als teken voor een epidemie.
   Bukhari 9 88 219 Een natie met een vrouw als leider zal niet succesvol zijn.
   Muslim – 1 142 De meerderheid van de helbewoners zijn vrouwen, omdat ze teveel vloeken, ondankbaar zijn jegens hun echtgenoten. Vrouwen hebben een gebrek aan gezond verstand en falen in religie omdat ze niet altijd mogen vasten.
   Muslim – 4 884-895 Als vrouwen toestemming vragen om naar de moskee te gaan mogen ze niet belet worden.
   Bukhari 8 76 456 De meerderheid van de bewoners van de hel zijn vrouwen.
   Bukhari 7 62 136 Sex met vrouwelijke krijgsgevangenen wordt niet afgekeurd, maar coïtus interuptus heeft hierbij geen nut.
   Bukhari 9 93 506 Mohammed keurt coïtus interuptus bij sex met vrouwelijke krijgsgevangene af (de sex op zich niet).

   bron: werkgroep Islamitische Bewustwording Nederland (anti-hadith groep)
   Veel leesplezier :)

   1. Hmmm…mischien moet je die mannen toch maar hun AK-47´s afpakken en die vrouwen voorzien van de nieuwste generatie wapens. Dan kunnen ze hun kinderen tenminste beschermen als die mannen hun kinderen willen opofferen door ze een winkelcentrum in te sturen met een lading bommen om hun lijf.

  2. ps: je vertelt hier de nodige halve waarheden.
   Jokkebrokken en religieus gehandicapten krijgen op Visionair met de roe.

   “1400 jaar geleden hadden de vrouwen hier in europa totaal geen rechten.”
   Irrelevante vergelijking. Nu hebben vrouwen hier veel meer rechten dan ze ooit gehad hadden, waar ook ter wereld. Islamieten willen terug naar 1400 jaar geleden.

   “Terwijl de islam ze wel rechten gaf.”
   Die rechten hadden ze al slimmerik. Chadiedja had in de heidense tijd veel meer vrijheid dan een Saoedische zakenvrouw anno nu.

   “Hoeveel respect moet een moslim wel niet geven aan zijn moeder? zoek dat maar eens op. Hij mag niet eens zijn stem verheffen tegenover zijn moeder.”
   koran 4:34.

   En tegen zijn vrouw..Onze profeet vzmh heeft zovaak de moslims gezegd dat ze goed moeten zijn tegenover hun vrouw..
   Koran 4:34. Ook leuk: 23:6. Verder zijn er in de hadith nog wat levendige beschrijvingen te lezen over onder meer Safiya bint Hujaj, die door Mohammed op de dag dat haar man was gedood, naar een tent werd gesleurd en daar door Mo (vzmh) werd verkracht. Kortom: een lichtend voorbeeld voor de vrouwvriendelijke man.

   “De vrouw heeft rechten gekregen die ze voorheen niet hadden. De vrouw van de profeet zelf was een zakenvrouw.”
   Al in de heidense tijd ja. Ik denk niet dat een 21e eeuwse Chadiedja in Saoedi-Arabië de kans zou hebben gehad die ze in het heidense Mekka had.

   “Dat de vrouw zich moet bedekken zegt niets over de rechten van de vrouw binnen de islam. De rechten van de vrouw binnen de arabische landen is iets anders.. zie de interpretatie van de koran van Amina wadud. Dat zijn dus 2 verschillende dingen.”
   In de meest islamitische landen, zoals Saoedi-Arabië, hebben vrouwen de minste rechten. In de meest seculiere islamitische landen, zoals Tunesië en Turkije, de meeste.

   “Ik heb altijd gehoord dat de ongelovigen hier in de wereld alles kunnen krijgen en luxe kunnen leven..Maar dat het in het hiernamaals anders zou zijn.. dus dat ze gestraft worden door armoede kan.. maar in welke contex is het ?”
   koran 2:268.

   “De moslims en de islam zijn 2 verschillende dingen.. Hoop dat we het daar overeens zijn. ” Gelukkig wel, als islamieten vanaf nu consequent in praktijk brachten wat er in de koran en de hadith staat, hadden we de derde wereldoorlog gehad.

   “Vrouwen die uitgehuwelijkt worden door hun vader zonder dat zij dat willen. Die vader heeft als straf de hel. Het is ten strengste verboden in de islam. Toch gebeurd het in de arabische wereld door zelfbelangen.”
   Onzin, uithuwelijken is de regel. De wali (voogd, doorgaans de vader) van de dame in kwestie beslist. Hij moet de dame in kwestie haar toestemming vragen. Is ze maagd, dan betekent zwijgen toestemming. Weigert ze, dan krijgt ze ruzie met haar vader en de rest van haar familie. Zoals je weet uit eerwraakgevalletjes is het niet goed voor je gezondheid als islamitische vrouw bonje te krijgen met je familie.

 7. Tunnelforce9

  God is dood en allah ook, kijk maar om je heen !
  en als ze nooit hebben bestaan, dan geloof ik dat meteen.
  Er is niks zo zinloos als de zin voor de dood, want doodgaan dat lijkt me zo verdomde saai.

  heideroosjes

  Kiss Hanks ASS !!!
  http://www.youtube.com/watch?v=fDp7pkEcJVQ
  Geloof samengevat in dit kleine filmpje ZEKER de moeite waard.
  pas op niet voor slappe lach spieren :P

 8. De scheppers en instand houders van demagogie… Ze lopen allen met de waarheid in pacht, respect voor hun geestelijk leider (dus een leider zonder lichaam). Geestig…..  Zal nog een lange weg worden voor het nakomende levenden? ± zij zijn allen geboren (meestal uit de vrouwen schoot) en zullen allen sterven, keer op keer.

  De leer voor respect en eer. Bescheidenheid siert de mensch! :D

Laat een reactie achter