Video: De laatste generatie om te sterven

Een man heeft een hoge leeftijd bereikt en zal binnen niet al te lange tijd sterven. Zijn dochter legt zich daar niet bij neer. Ze heeft ook de mogelijkheden om het noodlot te verslaan, want ze werkt bij een bedrijf, Apeiron Life, dat technieken heeft ontwikkeld om het leven te verlengen. Haar vader vindt het idee maar niets; hij vindt de dood natuurlijker.

Deze discussie lijkt science fiction maar over enkele tientallen jaren, waarin deze trailer voor een Kickstarter film zich afspeelt, zou dit heel goed werkelijkheid kunnen zijn. Op dit moment kan een supercomputer al een bacteriecel volledig simuleren. Een menselijke cel zal binnen enkele jaren volgen. Het is redelijk waarschijnlijk dat we daardoor de oorzaken ontdekken van veroudering. Als we de veranderingsprocessen kunnen stoppen of omkeren, kunnen we de levensduur sterk verlengen. Op het moment dat de techniek om het leven te verlengen sneller levensjaren toevoegt dan de jaren voorbijgaan, is in feite de grens voor onsterfelijkheid gepasseerd.

Meer informatie

5 gedachten over “Video: De laatste generatie om te sterven”

 1. De aflevering van Singularity 1-on-1 gaat toevallig over “bewustzijn” en dat dit volgens Stuart Hameroff niet te simuleren zou zijn in een computer.
  Stuart Hameroff on Singularity 1 on 1: Consciousness is More than Computation!
  http://www.singularityweblog.com/stuart-hameroff-quantum-consciousness/
  Aan de andere kant is Aubrey de Grey daar ook al 2 keer langs geweest over z’n SENS programma.
  Ik verwacht dat het uiteindelijk wel mogelijk word om mensen eeuwig te laten leven. Het blijft de vraag of dat uiteindelijk ook wenselijk is.
   
  Het science fiction boek “Look to Windward” van Iain M. Banks verkend dit fenomeen veel dieper. Wat betekend het als je niet meer hoeft te sterven? Wanneer kies je daar toch wel voor? Laat je nog een laatste backup maken voor het geval je onder sommige omstandigheden toch nog terug wilt komen?

 2. En de levensverwachting in de USA gaat omlaag. Die van Cuba is zelfs hoger…
  Geen grap, zoek maar na op de wikipedia ofzo.Dan nog het aantal chronisch zieken, 50% van jullie hebben dat label…
  Veel kan genezen of van label worden ontdaan maar dan vloeit er weer minder geld naar de elite.
  En die hebben dat geld weer nodig om hun levens te rekken…
  Zucht…
  Laten we met z’n allen weer echt gezond, echt blij en echt onafhankelijk worden!
  Maar daar hoor je niemand over…
  Ik bedoel, noem een diersoort met zoveel zieken, druggebruik en die illegaal kunnen zijn…
  Dabbedoelik, slaven van het systeem, steeds zeiker en een weer kortere levensverwachting tenzij je tot de slavendrijvers behoord.
  Ik ga pas juichen als dat kleine groepje opeens een levensverwachting van NUL heeft.
  Tijd voor tegengas en revolutie, tijd voor een andere manier van samenleven namelijk DUURZAAM LEVEN opdat onze kinderen ook nog echt kunnen leven of beter gezegd, een beter leven hebben dan wij!
  Maar goed, dat is het onderwerp natuurlijk niet maar dit kwam wel in mij op en moest ik even kwijt.

  Jongeluy

 3. Ik denk dat er nog zoveel praktische problemen zullen rijzen rondom de celdeling dat het toch slechts een theoretische mogelijkheid zal zijn voorlopig. Laten ze eerst eens een plant het eeuwige leven geven of proberen een 1 jarige plant 10 jaar te laten worden in alle gezondheid dan begin ik te geloven in iets tastbaars. Dat neemt niet weg dat er rondom de verlenging van het leven m.b.t. de condities e.d veel verbetering ervan, dus leven in harmonie met het leven,  tot langere levensduur zal leiden. Mvg.Jasper.

Laat een reactie achter