Docu: technologie van de toekomst

Van de Engelse BBC, deze documentaire over technologie die de toekomst zal bepalen. De onvolprezen natuurkundige en wetenschaps-popularisator Mishio Kaku laat in deze aflevering van het programma Horizon in een uur enkele belangrijke beeldbepalende technologische ontwikkelingen zien, die het leven in de komende 10 jaar en daarna ingrijpend gaan veranderen.

De overheersende trend is dat computers steeds sneller en krachtiger geworden, waardoor onze omgeving steeds “slimmer” wordt. onze politici zijn niet in staat om deze ontwikkelingen te zien. Ze gaan nog steeds uit van de maatschappij en de economie van vandaag. Daarom zijn ze niet in staat om ons land adequaat op de toekomst voor te bereiden. Ze proberen nog steeds de vorige oorlog te winnen.

8 gedachten over “Docu: technologie van de toekomst”

  1. Ik vind het wel grappig hoe elke autofabrikant nu 2020 als jaartal heeft gesteld om zelfrijdende auto’s te introduceren. Het lijkt haast wel of de overheden voor het blok worden gezet.
   Dit is eigenlijk de omgekeerde wereld. Normaal verzint de overheid een prestige project en daar word wat techniek tegenaan gemanaged. Nu heb je technologiebedrijven die overheden gaan vragen om de wetgeving aan te passen naar nieuwe technische mogelijkheden.
   Afgezien van wat testjes blijft het in Nederland vrij stil.

   1. Grappig inderdaad, misschien dat we straks van regeringsgebouwen een toeristische attractie maken. De wereld is dan geëvolueerd maar nog steeds zitten politiekers naar oplossingen te zoeken voor een crisis die al lang gepasseerd is. :) 

 1. Ik heb deze werkelijk schitterende documentaire al eerder gezien. Zelf sta ik helemaal open voor dergelijke, en naar mijn mening gelukkig onontkoombare ontwikkelingen. Het duurt een tijdje tot je de immense impact ervan hebt verwerkt, en aanvaard. Begrijpen dat dit niet onze toekomstige realiteit wordt, (SF) maar al is, dat is pas een heftige paradigma verschuiving in je wereldbeeld. Aan de consequenties van deze ontwikkelingen zit geen horizon. Geen waarneembare, beredeneerbare grens waar je je op kan richten, het gaat al maar verder. De versmelting met technische, over AI beschikkende hulpmiddelen, zal van ons hybride mensen maken. Iedereen wordt straks wetenschapper, en met gemak. Niets is verplicht, maar men zal niet anders willen, en afwijzen zal echt grote consequenties hebben voor diegenen. Waar blijf je tenslotte nog, als je de gedachtengang van niemand in je omgeving meer begrijpt, omdat iedereen duizend keer zo intelligent is als jij. De hele planeet zal intelligent worden. Versmolten door synthetische telepathie, en de daarbij al ontwikkelde technische communicatiemiddelen, wordt iedereen een werkelijk deel van iedereen. Dit omdat men de beweegredenen van de ander kan begrijpen, delen, en voelen. Doe je een ander pijn, dan voel je dat zelf, en omgekeerd. Dat heeft enorme gevolgen voor de sociale interactie met je medemensen. Men zal elkaar alleen nog maar plezier en vermaak willen laten ondergaan, en vice versa. Uiteindelijk zullen we uitwaaieren over de sterren, in volmaakte, harmonische gemeenschappen. Zoiets als geld en bezit zal ondenkbaar zijn, slechts informatie heeft waarde, en kennis zal worden gedeeld met iedereen en alles dat over intelligentie beschikt. Voor ontmoetingen met anderlingen ben ik niet bevreesd. Buitengewoon intelligente schepen zullen voorverkenningen doen. Agressieve soorten kunnen we zo vermijden, ruimte zat toch? Beam me up Scotty. :)       

  1. Ja Antares, een persoonlijke vriend trachtte enkele jaren geleden dat ‘beam me up’ systeem al te verkopen. In dit geval ging het over het projecteren van mensen rond een vergadertafel of op een podium, in de zaal zag men niet dat het projectie was. Natuurlijk een toekomstgericht idee dat weldra als vanzelfsprekend zal worden, vandaag kost het allemaal wat teveel. Maar wat een monetaire reset betekent, dat kennen we allemaal :)

   1. Wie wil er nog geld, als de behoefte aan aanzien door bezit vervalt? Kaarten voor het stortbordes in mijn achtertuin worden gratis verstrekt. Ook kunt u het geheel gratis op de rekening van stichting Visionair.nl storten.
     
    :) :) :);)

    1. Was het maar al zover, zo we zien is The Money Illusion Syndrome vandaag nog wel van kracht. Vooralsnog blijf ik denken dat je dat psychische knoopje nog best kan oplossen om al de rest te laten doorstromen. Visionair kleinigheidje :)

Laat een reactie achter