Wellicht had Douglas McArthur zijn inspiratie uit dit soort sf-films, die in de jaren vijftig mateloos populair waren.

Generaal: bereid je voor op oorlog tegen buitenaardse wezens

Generaal Douglas McArthur, na een ruzie met de toenmalige Amerikaanse president Truman ontslagen, schuwde de controverse niet. Hij hield onderstaande geruchtmakende toespraak, waarin hij een oorlog tussen planeten voorspelde.

Het kan zijn dat hij hier hyperbolen gebruikte om de noodzaak voor flinke uitgaven aan defensie voor het Amerikaanse Congres aannemelijk te maken. Dit is een geliefde strategie van lobbygroepen. Sommige samenzweringstheoretici denken dat McArthur op de hoogte was van veronderstelde contacten met buitenaardse wezens. Een dolgedraaide militair of toch… meer? De eerste verklaring is de waarschijnlijkste. De generaal was er onder meer voorstander van, de Korea-oorlog te beslechten met atoombommen. Toch blijft de vraag: waarom is het zo stil in het heelal, als er ontelbare planeten zijn waar leven had kunnen ontstaan?

Wellicht had Douglas McArthur zijn inspiratie uit dit soort sf-films, die in de jaren vijftig mateloos populair waren.
Wellicht had Douglas McArthur zijn inspiratie uit dit soort sf-films, die in de jaren vijftig mateloos populair waren.

 

11 gedachten over “Generaal: bereid je voor op oorlog tegen buitenaardse wezens”

  1. Stel er is intelligent leven buiten de aarde, denk je dat het logisch voor hun zou zijn om contact met de aarde op te nemen in de huidige staat? Ik denk dat we eerst zelf nog wat werk te doen hebben, we zullen moeten laten zien dat we zowel elkaar als onze planeet met enig respect kunnen behandelen en als we dat doen dan denk ik dat eventuele bezoekers graag een kopje thee komen doen.

  2. Denk zelf dat voor de volgens mij voor alle soorten geldende eindregel; “Verspreiden over de sterren of uitsterven als soort” dit het antwoord is: In een natuur bezet met hogere sociale vormen (groepsvorming, welke vorm en waar dan ook) werkt de levende natuur beslissend in bijna altijd hiërarchisch, (uitgevoerde voortplantings-recht van de meest vitale en begunstigde) en op basis van voorhanden levensbehoeften. De uiteindelijk meest intellectueel, ofwel technisch/wetenschappelijk ontwikkelden als gevolg van hun evolutie hebben de beste kansen, het intellect bewijst tenslotte zichzelf. Helaas ook in de negatieve zin. Het gewetenloos intellectueel gevoerde, gewelddadig en meedogenloos doordachtste systeem om een hiërarchie te handhaven, (wat voor systeem dan ook) blijft bij tot intellect in staat zijnde soorten, een verklaarbare reden tot complete uitroeiing. We mogen werkelijk serieus oppassen die weg niet te begaan, velen zijn ons voor gegaan.

  3. Het is helemaal niet stil in het heelal. Alleen horen we maar op heel korte afstand. Ik denk trouwens dat we ons beter kunnen wapenen tegen al het natuurgeweld dat we afgelopen decennia hebben uitgelokt.

  4. Denk ik dat wij in staat zullen zijn ons te wapenen tegen buitenaardse wezens die in staat zijn gewapend helemaal bij onze planeet te verschijnen?

    Ik denk iig wel dat met ‘ons’ defensie budget heel nuttige werk gedaan kan worden.

    1. Gaan we weer… aannamen, aannames… Elke paar maanden moet ik weer hetzelfde schrijven.
      1. Er is geen bewijs voor een andere technologische beschaving dan de onze.
      2. Er zijn geen redenen aan te voeren dat zij de zelfde mate van agressie hebben als wij.
      Dit kan ik onderbouwen door aan te geven dat wij nog altijd niet meer zijn dan intelligentie apen.
      Aannames, aannames, ach, het is wel spannend ja…
      3. Het universum had 13 miljard jaar nodig om ons op deze website te laten typen.
      Waarom zou een andere beschaving minder tijd nodig hebben om zover te komen?
      Kan het zelfs zo zijn dat wij best vroeg zijn in onze verschijning?
      Dwz. dat veel ecosystemen zich nog bevinden in een vroeg stadium met als hoogtepunt domme beestjes als kikkers enzo?

      Er is nogal wat nodig om een beest te krijgen zoals wij met onze taal, onze logica, onze handen. Er is nogal wat nodig om machines te bouwen die ons naar de ruimte brengen.
      Deze evolutie en proces van technoligische voouitgang kost tijd.
      Mogelijk zijn wij in deze arm van dit melkwegstelsel een van de eersten en zullen wij die aliens zijn voor andere beschavingen…
      Wij zijn de aliens…

      Jongeluy

      1. Grappig dat je jezelf dan bijna uitsluitend bedient van aannames. ;)

        Wat mij daarbij opvalt is dat je in je beredeneringen dan lijkt aan te nemen dat onze wereld een centrum is, zowel in tijd (13 miljard jaar) als ruimte (dit melkwegstelsel). Je neemt daarmee het hele universum de maat, maar dan met onze maat. Ik denk dat je het universum daar dan mee tekort doet.

        Uiteraard is dat ook een aanname, want je weet niet wat je niet weet en je begrijpt niet wat je niet begrijpt.

      2. Caesar Lion Cachet

        LS…

        Het kan net zo goed een komen en gaan zijn geweest van intelligente wezens. Van het telraam tot computer is bijna niet voor te stelen in tijd zo kort. Buitenaardse technologie in ruil voor??? Vul maar in. Bedenk evengoed dat alles wat een mens kan bedenken, bewaarheid kan worden. Noem het aannames maar iemand die denkt dat hij het zeker weet, weet meestal niets en is dom en arrogant…

      3. Caesar Lion Cachet

        PS…

        Het is bijna te belachelijk voor woorden dat je meent iets te moeten schrijven en nog wel elke paar maanden. Ik zou zeggen: Laat maar ! HAHAHA

    1. Tenzij we iets hebben waar ze niet tegen kunnen, een zwakte waar ze geen rekening mee gehouden hebben.
      Iets wat ze nog nooit eerder hebben gezien en waar ze niks vergelijkbaars van hebben.
      Maar die kans zal wel nihil zijn.

  5. Jacque Fresco (13 maart 1916) is industrieel ontwerper, auteur, uitvinder en oprichter van The Venus Project. De vooruitgang van de technologie zou meer middelen beschikbaar kunnen stellen aan meer mensen waardoor corruptie en hebzucht verdwijnen en in plaats daarvan krijgen de mensen meer kans om elkaar te helpen. Het Venus Project is gebaseerd op het idee dat armoede wordt veroorzaakt door de verstikkende werking van de op hoge winsten gedreven systemen. Het Venus Project is prominent aanwezig in de in 2008 gemaakte documentaire Zeitgeist, als een mogelijke oplossing voor de mondiale problemen. Naar aanleiding van de film is The zeitgeist mouvement opgericht om de overgang te steunen van een monetaire economie naar een resource-based economy.

Laat een reactie achter