Leren programmeren via The Code Academy

Voor iedereen die wil leren programmeren is er nu The Code Academy, een website waar mensen gratis verschillende programmeertalen kunnen leren op een handige en stap-voor-stap  manier. De website is te vinden op codecademy.com en je kunt er onder meer talen als Python, Javascript en CSS leren.

Het internet gaat niet weer weg en de mogelijkheden van computers en de netwerken die hiermee tussen mensen en hun kennis en bekwaamheden kunnen worden gevormd zijn enorm. Daarom is het wellicht voor iedereen nuttig om zich eens wat verder te verdiepen in dit soort programmeertalen. En vanaf nu heb je geen dure opleidingen meer nodig en hoef je ook geen dikke boeken meer door te spitten, stukje voor stukje wordt het je via de Code Academy uitgelegd.

Eerder kwamen er in het artikel: “Veranderingen in de maatschappij” ook al andere mogelijkheden voorbij om jezelf te leren programmeren. Hieronder een korte herhaling van die links als aanvulling.

De Khan Academie  heeft een aantal video`s over leren programeren en verder op het internet zijn er ook bronnen te vinden hoe je gratis de programmeertalen, PythonCRubySQLRegex, kunt leren.

Is met de komst van website als The Khan Academy en nu ook The Code Academy een trend gezet om onderwijs volledig gratis en via het internet beschikbaar te maken? En wat gaat dit doen met onze inrichting van het huidige onderwijs systeem en zaken als het verstrekken van diploma`s? De onderwijs revolutie lijkt inmiddels al in volle gang te zijn met dank aan dit soort handige en gratis onderwijswebsites.

Aanverwante artikelen:
-) Eerdere artikelen op visionair over de Khan Academy
-) Veranderingen in de maatschappij
-) Komt de internet democratie eraan?

6 gedachten over “Leren programmeren via The Code Academy”

  1. het mooie is dat hier actuele kennis dus voor elke burger op de wereld beschikbaar is! Het (kracht)moment / impact op de wereld van initiatieven als Kahn Academy etc. zijn gigantisch! 

    Prachtig! 

  2. Ja de code academy inderdaad ik heb een basiscursusje java gedaan. Maar het werd toch wel erg saai op gegeven moment terwijl het volgens de website over coole zaken zou gaan…
    Nee leuk om even geprobeerd te hebben maar dat programmeren is niets voor mij helaas.  Iets te specialistisch. En het idee dat je dit 8 uur per dag moet doen.. Maar daar staat dan wel weer een leuk salaris tegenover.  Wel fantastisch natuurlijk dat dit initiatief bestaat! 

Laat een reactie achter