Video: exponentiële technologieën

Af en toe is er een nieuwe technologie, die zo krachtig is, dat deze de maatschappij totaal op zijn kop zet. In het verleden waren dit zaken als elektriciteit, de boekdrukkunst en internet. Uniek voor de tegenwoordige tijd is dat er niet één, maar liefst zes exponentiële technologieën op het punt van uitbreken staan.

Deze technologieën zijn: 3D printing, robotica, kunstmatige intelligentie, genetische technologie, bitcoin-protocol en deeleconomie.
Het goede nieuws is dat de lawine aan veranderingen die er aan zit te komen, heel veel werk en dus werkgelegenheid met zich mee zal brengen. Dit is vooral goed nieuws voor jongeren en werklozen. Gevestigde belangen krijgen het zwaar, maar als ze zich snel aanpassen, kunnen ook zij profiteren van de enorme mogelijkheden die de Grote Zes gaan bieden.
exponential

3 gedachten over “Video: exponentiële technologieën”

  1. Nick, volgens mij denk je dat er ergens een vrachtwagen voorrijdt met wat nieuwe techniek en wat robotarmen het omlaag takelen, het verhaal over is. In feite: verre van dat. Zo is er het legacy probleem, bestaande systemen integreren met nieuwe. Vrijwel alle mensen denken nog niet exponentieel en hebben geen benul van wat deze technieken allemaal kunnen en wat sterke en zwakke punten zijn. Slimme ondernemers gaan nu massaal exponentiële technieken gebruiken voor nieuwe producten en diensten. Dat brengt werk met zich mee. Bestaande ondernemers moeten hun bedrijfsproces omgooien en investeren. Kost ook allemaal werk. Elke techniek heeft randvoorwaarden. Betekent ook extra werk om ie te vervullen. Ambtenaren moeten nieuwe regels verzinnen om bijvoorbeeld te voorkomen dat de drone van de vervelende onderbuurman filmpjes van jouw douchende vriendin maakt en aan een pornosite verkoopt. Kost ook weer werk.

Laat een reactie achter