Video: nooit meer nat

Je gelooft je ogen niet bij deze video. Dit materiaal is zo extreem hydrofoob dat er geen druppel water of vet op bijft liggen. Handschoenen in de modder komen er zonder een spatje vanaf. Een recente doorbraak op het gebied van nanotechnologie.

Je kan aan tientallen toepassingen denken, variërend van waterwerende schoenen tot ultralichtgewicht reddingsboten. Ik durf te wedden dat nu overal in de industriële sector al wordt nagedacht over nuttige toepassingen voor dit spul. Zo vermindert dit de stromingsweerstand in buizen enorm. De “no slip condition” uity de vloeistofdynamica eist dat de vloeistofmoleculen op de grens van vloeistof en buis stil blijven staan. Met dit goedje aan de binnenkant van de buis is dat probleem finaal over.

Voor de uitvinders en knutselaars onder jullie: het spul, verkocht onder de merknaam Ultra Ever Dry, is te bestellen voor mensen met een eigen bedrijfje in de webshop van het bedrijf. Wees voorzichtig, het is NIET goedgekeurd voor gebruik met consumenten dus vermijd voor alle zekerheid contact met etenswaren of huid.

3 gedachten over “Video: nooit meer nat”

  1. Wij hebben een groot probleem met het grondwater bij Fukushima, dat langs de gesmolten en verzonken kernen aan de kust daar, rechtstreeks in de kustwateren stroomt. Men wil in een conceptontwerp, het grondwater ter plaatse bevriezen. In mijn voorstel zou ik de grond ter plaatse verzadigen met dit nieuwe materiaal, rondom de gesmolten kernen. 

    1. Dank je quark, ik denk dat ik het materiaal via de bedrijven van mijn familie ga bestellen, om er mee te experimenteren. Waarschijnlijk hebben wij hier nog meer toepassingen voor, kijken wat er uit de bus komt.

Laat een reactie achter