Wat doe je als je van tevoren net weet hoe groot je gebouw gaat worden? Juist, dan weef je een web, moeten onderzoekers van het MIT hebben gedacht. In de natuur passen spinnen dit principe al sinds het Carboon toe. Nu volgt ook de mens met de eerste spinrobot ooit. Deze robot kan een verblijf spinnen rondom een kooi. Erg snel gaat het nog niet, maar als je alle tijd hebt staat er toch binnen enkele uren een verblijf. In deze videoclip een spinrobotarm in actie. Zullen huizen in de toekomst ook met deze techniek gebouwd worden?
Een voor de hand liggende toepassing: ruimtehabitats op andere planeten of asteroïden. Je zou dan de buitenkant kunnen bekleden met een laag ijs of gesteente om zo de bewoners te beschermen tegen kosmische straling.
Meer informatie
MIT MediaLab via CNET
Na een paar uur heb je een hoop draden, maar de ruimte daartussen zal op de een of andere manier opgevuld moeten worden.
Als je de robot zoveel draden moet laten weven dat alle ruimte opgevuld is ben je denk ik minstens een paar dagen bezig…………
Ik vind de positie van de robot verkeerd, die zou aan de buitenkant van het weefprodukt moeten staan, en rondom een met lucht gevulde zak moeten werken. Een opgeblazen model dus, in het model van de geprogrammeerde, uiteindelijke constructie. Dan nog vind ik het niet zo’n geweldig idee, al had ik dit ding niet zelf kunnen bouwen.