16 gedachten over “Culture in Decline – Episode 5: Baby go Boom!”

 1. Thrive movement

  Ter aanvulling:
  FULL DOCUMENTARY Top Secret America – 911 to the Boston Bombings – YouTube
  http://www.youtube.com/watch?v=8IfsFXqxy-s
  Volgens mij is dit het begin van de val van het door de banken mafia gecontroleerde Amerika en het grootste deel van de wereld.
  Het moet echt van binnenuit komen.
  Dit is hiermee weer een stapje dichterbij gekomen hoop ik.

 2. Bedankt voor de link!

  Ik wou het echter net gaan kijken en nu is de link die je gaf offline gehaald (wat het alleen maar spannender maakt uiteraard). Heb je wellicht wat meer info over die docu zodat ik het wellicht op andere plekken op het internet kan vinden?

 3. De ‘Thrive’- beweging is wel een beetje twijfelachtig hoor, alleen al door die Foster Gamble (van proctor & Gamble) als initiatiefnemer.
  Maar ook om andere redenen ;
  http://thrivedebunked.wordpress.com
  “Thrive contributed very little (…) fundamentally new. All that was new was the packaging, which is a shiny object that can only hope to distract the masses for a limited time. Ancient aliens? Been around since 1968. Crop circles? Old news.”
  en, uit een artikel van 12 april 2012 alweer, 9 geinterviewden  uit de film distancieren zichzelf nadrukkelijk van Thrive ;
  http://thrivedebunked.wordpress.com/2012/04/12/throwing-thrive-under-the-bus-progressives-interviewed-in-the-film-distance-themselves-from-its-dangerously-misguided-ideas
  “Yesterday, nine of the people interviewed in Thrive—John Robbins, Deepak Chopra, Paul Hawken, Elisabet Sahtouris, Duane Elgin, Vandana Shiva, Edgar Mitchell, Amy Goodman and John Perkins—issued a public statement denouncing the film and stressing their profound disagreement with it.”

 4. Het gevangeniswezen is voor een groot deel geprivatiseerd in de US en is weer een nieuw cashmonster voor de corpocratie.
  Voor kleine vergrijpen word men stevig gestraft en het ene beleid lokt het andere uit  b.v. lok-auto’s om arrestaties te kunnen uitvoeren en valse drugdeals e.d  en andere uitlokkingen plus vele arrestaties voor het gebruik en bezit van cannabis zrgen ervoor dat vele kanslozen in het gevangenis-systeem belanden.Demand and suply …M.a.w het gevangenis systeem is o.a. ook verrot door corporate greed naast de sociale politieke factoren welke Peter Joseph aanhaalt http://www.youtube.com/watch?v=okZpuk9zB8

  1. Ja China heeft haar kinderarbeid en belachelijk lage lonen. De VS heeft een slavenvolk via het gevangenissysteem… bizar wat voor mechanismen ons economische systeem aanroept om maar zo goedkoop mogelijk te kunnen produceren.

 5. Ja helemaal mee eens Douwe ,ronduit schandalig te noemen dat een kapitalistisch systeem zo’n uitwerking heeft op het leefmileu van zovele mensen en dat het zichzelf zo in stand wenst te houden. Hebzucht ten top. En niemand heeft een keuze waar zijn of haar wieg komt te staan en toch zijn er ook nog mensen die het Darwinisme aanhangen die menen dat het een vorm van natuurlijke selectie zou zijn.

  1. Jasper, mi is het weldegelijk onderhevig aan het Darwinisme en daar door ook een vorm van natuurlijke selctie. Dat zit in de eerste 40% van je DNA. Hierin vindt je de basis terug van ALL het levendmecghanisme. Mvg Paul.

  2. Ja dat is iig een prettiger uitleg dan toegeven dat wij allen helaas vaak profiteren van het uitbuiten van deze mensen. De computer waarop ik typ is ook met slavenarbeid in Afrika en China tot stand gekomen zullen we maar zeggen.

   Ik ben erachter gekomen dat een boel van de idealen die ons gevoerd worden totale onzin zijn. Als machthebber mag je prima corrupt en crimineel zijn. Ook belastingbetalen hoeft niet. We mogen hele volksstammen uitbuiten etc. We leven nog steeds voornamelijk in de wetten van de jungle.

 6. Natuurlijk zal dat zo zijn Paul de natuurlijke selectie van de sterkste genen en in dat gedeelte volg ik je ,maar dat lijkt me los te staan van de onnatuurlijke competitie uitgelokt door een kapitalistisch systeem welke zijn oorsprong kent in de scheve start ervan door kolonisatie en slavernij.Dat gaat meer over eigendoms recht en de nu nog geldende koloniale wetten van eigendom welke ik durf te classificeren als een vorm van valse competitie en dat staat in mijn ogen verre van de oorspronkelijke natuurlijke selectie van de mens.

 7. Jasper, ik denk dat je het dualisme moet zien in al zijn diversiteit. Dus zal er altijd een afspiegeling zijn, anders zou het dualisme niet existeren en zou er dus ook geen universum zijn waarin wij leven. Mvg Paul.

 8. Beste Paul
  In de stellingname van het dualisme in deze kan er geen plaats zijn voor een dubbele moraal omdat men moreel goed met mensen om hoort te gaan in die context zou ik dualisme vanwege de moraliteit afwijzen.Een samenleving/beschaving zou moeten kunnen steunen op grondslag van moraliteit en humaniteit om weg te blijven van morele chaos.Voor mij beschrijft dit de tijd waarin we ons nu bevinden.

  1. Jasper, het is je goed recht om deze stelling te hanteren en ik zal de laatste zijn om dit te verwerpen. Maar mi kun je dit gegeven ooit eens bereiken, maar dan moet je een zeer lange weg bewandelen, die diverse generaties nodig heeft om dit te kunnen bewerkstelliggen, met alle respekt. Lees het volledige antwoord op sustainocratie. Mvg Paul.

Laat een reactie achter