Vice – 3D Printed Guns

Vice heeft wederom een interessante aflevering over wapens en dit keer over het open source delen van wapenonderdelen die vervolgens met de 3D printer thuis kunnen worden uitgeprint.

People have figured out how to print a semi-automatic rifle from the comfort of their own home. Now they’re putting all the information online so that others will join them.

This is a story about the rapid evolution of a technology that has forced the American legal system to play catch up. Cody Wilson, a 25 year old University of Texas Law student, is an advocate for the open source production of firearms using 3D printing technology.

This makes him a highly controversial figure on both sides of the gun control issueMotherboard sat down with Cody in Austin, Texas to talk about the constitution, the legal system, and to watch him make and test-fire a 3D-printed gun.

Goed idee of juist niet, het online open source delen van wapenonderdelen die iedereen met een 3D printer thuis uit kan printen?

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Vice – 3D printed guns
-) Cody Wilson meets Alex Jones and talks about 3D printed guns
-) Eerdere berichten over 3D printen op visionair

Eh... Delen?

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Elrandy schreef:

  Het beste wapen is de pen, wilt U ervoor tekenen…?

  • Tui schreef:

   >Betere wapens is een belangrijke stimulans voor innovatie. Ook bij bv. de lucht- en ruimtevaart, buskruit en ook terug in ijzer en steentijd.

    

   • Elrandy schreef:

    De vraag blijft waar gaan ze het voor gebruiken en voor hoeveel generaties blijft het effectief. Natuurlijk gerelativeerd naar het gebruikers denk niveau in zijne omgeving. De slimme vogels kennen veel trucjes en gebruiken vrijwel geen externe werktuigen. De mensch loopt letterlijk in vele opzichten achter en weet vaak niet wat er buiten zijn bereik voor zich gaande is. Persoonlijk deed ik hieromtrent even een paar stapjes terug, mijn verbazing is de rotzooi die ze achterlaten voor de nakomelingen. Het leuke is wel de verhalen en fantasie die dan vrij hun gang kunnen gaan bij het bestuderen van een ontdekking. Natuurlijk geestelijk ondersteund door zichtbare kleinere snellere wezentjes zoals insecten. Bij de ruimtevaart kan ik alleen maar zeggen dat ze veel energie nodig hebben als ze tegen de werking van het heelal ingaan, uiteindelijk is het heelal ook een relatief verschijnsel van groter worden tijdens een ontwikkeling in een individueel leven. Meestal als men de waarheid benaderd is het alweer tijd voor de volgende rit. Ze komen en gaan zoals altijd met alles. Welke innovatie tijdens deze generatie+ is danwel gewenst, of zodien geschikt?

 2. dries schreef:

  ja man, dit is diep. straks printen moslimterroristen hun eigen geweren en zitten we goed diep in de shit. way to go

  • Douwe schreef:

   Geen probleem toch want jij en je vrienden kunnen ook gewoon een geweer printen… 

   Elke persoon die een beetje met een 3D printer om kan gaan kan straks een wapen printen dus ik denk dat je niet per se voor bepaalde bevolkingsgroepen bang hoeft te zijn. 

 3. Tim schreef:

  @Dries: dus jij hebt liever de situatie dat alleen de criminelen en de overheid wapens hebben?
   
  ik haat wapens, maar ik heb liever dat iedereen wapens heeft dan dat alleen de overheid en de criminelen wapens hebben.

 4. Bemoeier schreef:

  Wat een Amerikaanse reacties.

 5. Robert H schreef:

  Mooi laat alle idioten maar een wapen printen en elkaar neerschieten dan kunnen wij (de “normale mensen”) in vrede verder leven!

 6. Ilan schreef:

  Wapens printen oke, maar hoe kom je aan de munitie? Zelfs al ga je ze zelf maken, zul je toch nog slaghoedjes e.d. moeten hebben, die krijg je hier niet zonder wapenvergunning…
   

 7. Elrandy schreef:

  Een pijl en boog kan men zelf maken, maakt minder lawaai en heeft tevens een extra funktie want men kan er een vuurtje mee aandraaien, zo het geschotenen bereiden op z’n barbecue.
   
  Er zijn altijd meer idioten met een vuurwapen dan redelijke mensen, toch vallen er best wel weinig slachtoffers buiten het oto-verkeer. Iemand een verklaring? ;) Trouwens de meeste halen van de zenuwen de trekker over…..

  • Elrandy schreef:

   En hoe zit ’t met de glasbazers kan dat ook want bij mij gaan er wel vaker glazen stuk. En bovendien als je huis vol zit wat moet je dan printen, een landschap?

 8. paul-r schreef:

  Of ik het als een vooruitgang kan zien, dat straks een ieder een wapen kan creeren ? heb ik zo mijn zeer grote twijfels over. Moeten we dan de republikeinen in Amerika achterna ? Daar staat wel tegenover dat het voor het overige heel veel positiefs kan betekenen. Het nadeel ervan is, dat als dit gegeven van een 3D printer echt een vaste voet aan de grond krijgt en het straks in elk huis staat, kunnen vele fabrieken sluiten en hebben we weer vele mensen op straat staan zonder werk. Maw, altijd als er een revolutionaire ontwikkeling aan komt, dan heb je altijd een aantal jaren nodig om die periode te overbruggen, mede gezien dus ook naar het arbeidsproces. Daar staat dan weer tegenover, dat de werkloze, indien hij/zij genoeg geld heeft om in een goede 3D printer te investeren, zich kan specialiseren in een onderwerp en dat aan de man kan brengen. De tijd zal het leren. Mvg Paul.

 9. Ping schreef:

  Weer een mooi stukje propaganda en angstzaaierij vanuit de mainstream media. “Iedereen kan straks wapens printen! Terroristen! Peeuw!”
  Lees de onderstaande artikelen maar eens of kijk naar de grafieken, die spreken voor zich:
  http://www.businessinsider.com/shooting-gun-laws-2012-12
  http://www.bbc.co.uk/news/magazine-21379912
  Korte samenvatting: in normaal functionerende samenlevingen is het procentuele aantal moorden met vuurwapens ongeveer gelijk, ongeacht het percentage wapenbezit onder de bevolking. In landen met hoge corruptie en zware criminaliteit, of waar de bevolking erg gefrustreerd, bang of wanhopig is nemen het aantal moorden toe. Goh, wat verrassend zeg. Als je geen reden hebt om andere mensen te vermoorden dan maakt het niet echt uit of je wel of geen vuurwapen hebt.
  Wat hier echt aan de hand is, is een hedze tegen 3D printers, omdat deze de productiecapaciteit en de keuze van technologie bij de bevolking neerlegt. En daar is het kleine clubje mensen dat nu touwtjes in handen heeft niet zo heel erg blij mee. Want hoe kun je geld verdienen en mensen onder de duim houden als ze zelfredzaam (of zelfs weerbaar!) zijn?
  Vandaar dat er heel hard wordt geschreeuwd dat er wapens(!!!) met 3D printers gefabriceerd kunnen worden. Vergeet drones, tanks, kernbommen, landmijnen, biologische en chemische wapens waar een hele industrie (goed voor honderden miljarden winst per jaar) omheen is gebouwd en waarvoor een constante stroom aan conflicten en oorlogen nodig is om deze in stand te houden. De paar burgers die elkaar met een zelfgeprint vuurwapen overhoop gaan schieten is te verwaarlozen bij het aantal slachtoffers dat ieder jaar door disproportioneel militair materieel om het leven komen.
  Naast vuurwapens kun je namelijk ook nog andere dingen met 3D printers maken die ook nuttig voor je zijn, zonder dat je een potentieel gevaar bent voor andere mensen. En ik vermoed dat het overgrote deel van de mensheid deze technologie gaat gebruiken om in hun eigen en elkaars behoeften te voorzien. Maar laten we het daar vooral niet over hebben…. WAPENS!!!!

  • Douwe schreef:

   Dat is idd een duidelijke onderbouwing. In die zin is het dus niet iets om bang voor te zijn en daarbij heeft 3D printen nog een enorm aantal andere voordelen. Ik kijk er zo zelf ook een beetje tegenaan. Volgens mij is het helemaal niet zo erg dat mensen gewoon een wapen kunnen printen als ze dat willen. Houdt een overheid en andere krachten in een maatschappij bij de les om hun rol niet te vergeten. Dienstbaar zijn voor het volk. In die zin zou deze ontwikkeling een soort democratisatie zijn. 

  • plattekleppet schreef:

   @ Ping, ik kan me helemaal vinden in je reactie. Gewoon bangmakerij idd. De meeste mensen vergissen zich ernstig in de verkrijgbaarheid van de inkt die gebruikt moet worden. De mogelijkheden zijn eindeloos maar je moet wel de juiste inkt voor het juiste product gebruiken. En daar zit de moeilijkheid. 
    

 10. Ping schreef:

  P.S. Sorry voor de onvriendelijke toon, beetje teveel neoconservatieve propaganda gezien de laatste dagen, onder ander de nonsens over jihadisten in Europa op deze site, waar ik me zo over opwond dat ik er niet eens op kon reageren.
  Groetjes! :-)

 11. X. schreef:

  Info. & filmpjes over 4d-printing:
  See self-assembly and 4D printing in action
  http://blog.ted.com/2013/04/04/see-self-assembly-and-4d-printing-in-action/

 12. drfeelgood schreef:

  Wapens ja of nee?
  Hoeveel mensen denkt u dat Tristan van der V. zou hebben doodgeschoten als iedereen wapens mag bezitten voordat hij zelf omgelegd zou zijn?
  Hoeveel mensen denkt u dat er nog thuis worden overvallen als iedereen wapens mag bezitten?
  In Zwitserland heeft elke man boven 18 jaar een automatisch en een handvuurwapen in huis (die houdt men levenslang na dienstplicht) , en Zwitserland heeft een van de minste moorden/overvallen van de wereld!
   

 13. drfeelgood schreef:

  @Bemoeier:
  Hoelang denkt u voordat het hier het zelfde plaatje is van criminaliteit aan uw deur?
  Niet lang meer hoor, maak u geen illussies!

Geef een reactie